|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 19:10
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
PoldasSs |
#328175 Wysłany:
21 Sty 2010, 21:53; Temat postu: Reset i zaprogramowanie komputera |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: 6-Speed
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Kętrzyno / Lębork Rejestracja: 07 Sty 2010, Posty: 410
|
Mam pytanko szkłem na forum czegoś o resecie kompa i zaprogramowaniu ale zbytni nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie , a więc czy to prawda że po odłączeniu akumulatora na dłuższy czas komp się resetuje ? czy wtedy samochód musi pochodzić na wolnych obrotach jakiś czas 10 min żeby komputer się zaprogramował ?
Tak mi jeden kumpel coś mówił że gdzieś na necie wyczytał czy to prawda ?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Nero84 |
#328757 Wysłany:
23 Sty 2010, 22:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 30 Sty 2008, Posty: 113
|
Tez mam pytanie, na najblizsze dni ze wzgledu na mrozy chciał bym wyciągnąć aku z auta na nocki i pytanie czy komp na tym nie ucierpi??
|
|
Góra |
|
 |
woncki |
#328764 Wysłany:
23 Sty 2010, 22:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 11 Lis 2009, Posty: 250 Pomógł: 10
|
PoldasSs Po resecie kompa silnik będzie brał wartości uśrednione zgodne z zaprogramowanę mapą. W miarę jazdy będzie te dane uaktualniał biorąc poprawki na temperaturę , ciśnienie, wilgotność. Dane głównie będzie brał z sondy lambda. Nie przejmuj się tym i po rostu jedź.
Nero84Luzik  . Nic się nie stanie. Pamiętaj tylko by najpierw ściągać klemę ujemną, a zakładać najpierw dodatnią.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|