|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 21:13
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
leonwwa |
#328790 Wysłany:
24 Sty 2010, 00:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Paweł
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Syreni Gród Rejestracja: 03 Lut 2009, Posty: 1194 Pomógł: 1
|
G360 napisał(a): Wnioski - W przyszłości wracam do Sony Ericssona a ja bym spróbował jakiś prosty model Nokii (6300, 2700) na moje oko Nokia dużo prostsza i bardziej intuicyjna niż SE, oczywiście mówię tu o modelach z niższej półki bo innych telefonów nie używam z prostego powodu że komórki używam do gadania G360 napisał(a): Nokię uważam za przereklamowany wytwór dla fanatyków gadżeciarstwa
A ja bardziej Iphona 
_________________ BYŁO Fiat Grande Punto 2008 1,4 77KM Honda Accord 2007 2.0 VTEC 155KM Toyota Corolla 2007 1.4 D4D 90KM VW Polo 2000 1,4 MPI 60KM Toyota Auris 2010 1,6 Valvematic 132KM BMW 116i 2006 115KM Reanult Clio 2007 1,4 98KM Skoda Octavia 2012 1,6 102KM BMW 520d 2006 163KM Renault Laguna 2013 2,0 140KM Opel Corsa D 2014 1,4 100KM JEST Renault Megane 2018 1,2 TCe 130KM Toyota Prius Hybrid
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mariuszwalther |
#328793 Wysłany:
24 Sty 2010, 00:55; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: zielona góra / gdańsk Rejestracja: 14 Sty 2010, Posty: 618
|
zgadzam sie;] nie ma wiekszego szitu na rynku niz IPHONE...paranoja czemu ludzie sie podniecaja czyms takim...bo ma dotykowy ekran? zal!!! gdybym chcial miec dotykowy ekran to bym kupil palmtopa a nei ta prymitywna zabawke;] (zreszta mialem HTC i HP)
|
|
Góra |
|
 |
divers88 |
#328795 Wysłany:
24 Sty 2010, 01:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 12 Wrz 2007, Posty: 990
|
Ja będę bronił dotykowych ekranów
Mam GT500 a wcześniej używałem SE550i
Zanim go kupiłem miałem poważne wątpliwości ,ale zaryzykowałem i nie żałuje.
Po pierwsze dotykowy ekran jest duży -przy zachowanej wielkości normalnego telefonu.Większy ekran to same plusy : łatwiejsze korzystanie z internetu , nawigacji, aparatu itp.
Po drugie możliwość szybkiego dostępu do najczęściej wykorzystywanych funkcji -wyciągamy je na pulpit , dwa dotknięcia i działa.
Myślę że telefony z dotykowymi ekranami powoli będą wypierać tradycyjne klawiatury. Telefon nie służy już tylko do dzwonienia a łatwiej się z niego korzysta przez dotyk niż klawiaturę...
_________________ Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#328799 Wysłany:
24 Sty 2010, 01:21; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
divers88 |
#328800 Wysłany:
24 Sty 2010, 01:22; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Zabrze Rejestracja: 12 Wrz 2007, Posty: 990
|
jest rysik 
_________________ Wyżej wymieniony post wyraża moje zdanie w dniu dzisiejszym, być może takie samo będzie w dniu jutrzejszym, jednakże zastrzegam sobie prawo zmiany zdania w każdym momencie bez podania przyczyny
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#328801 Wysłany:
24 Sty 2010, 01:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
przy gabarytach moich palców dotykowe telefony mają jedną wadę, sms nie napisze. zwykle jest rysik ale tu tez jest problem jak trzeba np. napisać sms na stojaka w tramwaju.
co do iphone to też uważam że jest nieco przereklamowany. nie uważam że jest zły, ale jak dla mnie nie wart swojej ceny.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#328802 Wysłany:
24 Sty 2010, 01:26; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#328803 Wysłany:
24 Sty 2010, 01:27; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Cytuj: jadąc samochodem ciężko tak pisać sms Szczerbol a ja czasami tak pisuje jak jadę Szczerbol
nie ładnie 
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#328804 Wysłany:
24 Sty 2010, 01:29; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#328805 Wysłany:
24 Sty 2010, 01:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
to prawda dlatego jak dla mnie rację bytu na dzien dzisiejszy maja jedynie klawiatury tradycyjne badź qwerty
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#328816 Wysłany:
24 Sty 2010, 04:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Lip 2009, Posty: 1217 Pomógł: 2
|
mariuszwalther napisał(a): G360 to po kiego chu** za przeproszeniem bierzesz telefon ktorego 95% funkcji i tak nei bedziesz uzywal albo nie zrozumiesz? A gdzie napisałem że nie będę używał lub nie zrozumiem??? Właśnie chodzi o to że używam, tylko żeby tego używać trzeba się w tym telefonie trochę nawciskać różnych menu, podmenu, podpodmenu itd itp. mariuszwalther napisał(a): na kiego grzyba bierzesz telefon E klasy? Nie wiem co takiego boskiego oznacza E-klasa ale już tłumaczę. Wziąłem go bo: 1. Miał w3 specyfikacji to czego potrzebowałem czyli: normalna klawiatura, cienki, lekki, WiFi, GPS, brak przeszkadzajek - niewiele jest na rynku telefonów które spełniają na raz te warunki - powiedziałbym że w tych które ja przeglądałęm ten był jedyny 2. Był w ofercie operatora przy przedłużeniu umowy 3. Został mi polecony przez kilka osób w tym tu na forum Rzeczy które mi się nie podobają wyszły dopiero po zakupie i nie mając tego telefonu wcześniej nie byłem w stanie przewidzieć mariuszwalther napisał(a): zalocha totalna i amaorka;] ktos bierze telefon ktorego nei potrafi obsluzyc!!!
A gdzie ja napisałęm że nie potrafię obsłużyć??? Od tego jest instrukcja obsługi i umiejętność czytania ze zrozumieniem, którą w miarę posiadłem, żeby umieć obsłużyć bardziej skomplikowane sprzęty niż byle telefon. Więc tłumaczę ci kolego nie chodzi mi o to że nie umiem obsłużyć, tylko o to że obsługa jest zagmatwana i wymaga wielu bezsensownych ruchów palcami po klawiaturze, żeby w końcu osiągnąć to czego się chce. Po prostu w poprzednim telefonie było kilka ułatwień których teraz mi brakuje. Myślę że wytłumaczyłem łopatologicznie o co mi chodzi bo jak nie to czuję się rozwalony żałochą i amatorką czytania forum bez zrozumienia
|
|
Góra |
|
 |
GAGARIN |
#328819 Wysłany:
24 Sty 2010, 10:07; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Linea
Silnik: 1.4 8V 77KM
Miejscowość: Ruda Śląska Rejestracja: 10 Maj 2009, Posty: 386
|
mariuszwalther napisał(a): zgadzam sie;] nie ma wiekszego szitu na rynku niz IPHONE...paranoja czemu ludzie sie podniecaja czyms takim...bo ma dotykowy ekran? zal!!!
Na jakiej podstawie tak sądzisz??? Ja uważałem, że to jest szajs ale jak zacząłem go przerabiać i okazuje się, że ten telefon w niczym nie ustępuje normalnym telefonom. Dla mnie to jest wypowiedź małego dziedzka, które mimo wszystko zazdrości 
_________________ Linea od GAGARINA -----> post650342.html#p650342
|
|
Góra |
|
 |
mariuszwalther |
#328837 Wysłany:
24 Sty 2010, 12:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: zielona góra / gdańsk Rejestracja: 14 Sty 2010, Posty: 618
|
zazdroscic IPHONA majac e52?? to tak jakbym komus zazdroscil rozwalonego poloneza majac honde accord w najbogatszym wyposazeniu z 2010r. ![;] ;]](https://fiatpunto.com.pl/images/smilies/icon_smile5.gif)
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#328849 Wysłany:
24 Sty 2010, 13:45; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
mariuszwalther napisał(a): nie ma wiekszego szitu na rynku niz IPHONE Kolejny ludek, który nigdy nie posiadał tego tel  a tylko naczytał się recenzji i zobaczył kilka razy w reklamie TV. "Chłopczyku" ten tel. potrafi wszystko i jego możliwości kończą się kiedy programistom nic już do głowy przyjść nie może... Mocą iphone nie jest samo urządzenie a właśnie appstore. Pomijam już wifi i gps bo to ma każdy palm. Śmiało zaś mogę podać kilka zalet tego tel. (nie posiadają go inne tel.) : - jedyny znakomicie działający ekran multi; - APP STORE; - można go traktować jako mała konsolka do gier (te wyglądają zabójczo); - szybki internet i klient poczty (czyt. dobra przeglądarka Safari); - znakomita jakość dźwięku i video (słuchawki b. dobrej jakości); [ Dodano: Nie Sty 24, 2010 1:45 pm ]GAGARIN napisał(a): Na jakiej podstawie tak sądzisz??? Ja uważałem, że to jest szajs ale jak zacząłem go przerabiać i okazuje się, że ten telefon w niczym nie ustępuje normalnym telefonom. Dla mnie to jest wypowiedź małego dziecka, które mimo wszystko zazdrości
o nie zauważyłem tej wypowiedzi  THX Gagarin 
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
GAGARIN |
#328857 Wysłany:
24 Sty 2010, 14:05; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Linea
Miejscowość: Ruda Śląska Rejestracja: 10 Maj 2009, Posty: 386
|
Dzióbel wie co mówi. Ja wiem, że są telefony lepsze i gorsze. IPHONE na początku dla mnie był kolejną amerykańską zabawką, której ja osobiście bym nie kupił ale dostałem jeden egzemplarz jako telefon służbowy do mojej dyspozycji i na własną ręke zacząłem go rzerabiać. Brakło mi pomysłu co jeszcze moge tam wrzucic bo jest juz wszystko zacząwszy od gg, skype po mapy TomToma, Navigona, Navroada skączywszy na grach NFS, Sims 3, EA Sport itp. Dodam, że MMS-y też wysyła żeby nie było.
Na co dzień uzywam jednak SPV E650 inna nazwa HTC S710. Tam jest Windows Mobile 6.0 i klawiatura qwerty więc mnie to bardziej pasuje.
_________________ Linea od GAGARINA -----> post650342.html#p650342
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#328874 Wysłany:
24 Sty 2010, 15:31; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
|
Na początku miałem identyczną reakcję na ten niby telefon jak Gagarin (co opisałem w tym wątku wcześniej). Po miesiącu dopiero zacząłem wykorzystywać jego możliwości  Od hamowni po granat ogłuszający a na NFS czy innych kończąc
Potwierdzam zaś, że nie jest wart swej ceny - ja nabyłem przy przedłużeniu umowy więc u mnie to odpada.
Ekran mimo zabrudzeń sprawuje się bdb
Acha uzupełniając wypowiedź Gagarina : nagrywa także video - żeby nie było...
O jailbreak-u nie wspominam bo dla osób np. mariusz nic im to nie powie (patrz google)
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
sadoo |
#328904 Wysłany:
24 Sty 2010, 17:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Jelenia G. Rejestracja: 08 Mar 2007, Posty: 3135
|
G360 zawsze masz mozliwosc sprzedac ten telefon jak ci nie odpowiaqda.
ja uwazam ze to kwestia przyzwyczajenia.
całe zycie na całkiem innym menu i funkcjach to może cie wpieniać.
Ja cały czas na nokii i jak biorę motke czy sony eryka do reki to mnie szlak trafia ze tu nic nie ma pod reka tylko trzeba szukac funkcji
wiec myślę ze to jest powodem twojego niezadowolenia
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#328909 Wysłany:
24 Sty 2010, 17:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
ja rok temu miałem iphona 2g,miałem go 2 dni i sprzedałem dalej.Wtedy nie zrobił na mnie wrażenia,no może jedynie gierki. Teraz wpadł mi okazyjnie w rece 3g i podzielam zdanie przedmówców,chyba jeden z najlepszych telefonów jaki miałem.
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#328918 Wysłany:
24 Sty 2010, 17:31; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Lip 2009, Posty: 1217 Pomógł: 2
|
sadoo inne menu ok, wiem i postaram się przyzwyczaić, powiedziałbym z dnia na dzień ciut lepiej, ale bateria??? Równie dobrze mogłem kupic szajsunga czy innego lg. Sprzedać rzeczywiście mogę ale jeszcze powalczę  Natomiast telefon nie spełnił do końca moich oczekiwań i nie powalił mnie na kolana. Sorki. Nadal twierdzę telefon dla mnie w skali od 0 - 6 słabe 4 (gdyby nie bateria to byłoby nawet 4,5). SE K530 był mniej zaawansowany technologicznie ale jego oceniałem właśnie na 4,5.
Co do I-phonea to kolega z pracy go ma i jest to fajna zabawka. Miałem okazję się pobawić i całkiem fajnie daje radę. Niestety dotykowy ekran, a przede wszystkim cena za to urządzenie wykluczyły go z kregu moich zainteresowań.
|
|
Góra |
|
 |
Augi |
#329036 Wysłany:
24 Sty 2010, 23:11; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: wrocLOVE Rejestracja: 19 Sty 2010, Posty: 16
|
ja obecnie mam SE k800i juz 3 lata  i jesli chodzi o aparat w telefonie to jeszcze sie nie spotkalem z telefonem, ktory robi lepsze zdjecia
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#329041 Wysłany:
24 Sty 2010, 23:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
ja tam bym powiedział że szału nie ma raczej z tymi zdjęciami.  Choc sam telefon jest bardzo przyzwoitą konstrukcją. miałem okazję używać.
|
|
Góra |
|
 |
Kufell |
#329075 Wysłany:
25 Sty 2010, 00:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Wrz 2008, Posty: 578 Pomógł: 3
|
Moim zdaniem nie ma co się zachwycać I phonem. Pierwsze wersje tego telefonu zostały wypuszczone na rynek niedopracowane. Telefon był przygotowany w pośpiechu i traktowany jako innowacja szybko się sprzedał. Zyskał na popularności, i służy do lansu. Ale jak się coś popsuje to nie warto naprawiać bo naprawa praktycznie przewyższa koszt zakupu nowego telefonu. Nie stanowi on, żadnego przełomu technologicznego z czasem był dopracowywany co doprowadziło do utraty zainteresowania tym modelem. Kupowałeś nowego I-phona i po pewnym czasie wchodził na rynek nowy ulepszony i lans się kończył.
Teraz na rynek wchodzi bezkonkurencyjny, jedyny i niepowtarzalny Google phone!  Ten telefon chciałbym mieć choć wiem, że nie prędko dokonam zakupu ze względu na odjechaną cenę. Jego możliwości deklasują rywali, zaraz jakich rywali ?  Przecież jest bezkonkurencyjny! Dane techniczne mnie zatrważają Procesor: 1GHz Ram 512MB (Przecież 10 lat temu takimi parametrami odznaczał się dobrej jak nie bardzo dobrej klasy PieC) No i ten Android totalny odjazd ciekawy jestem co z tego wyniknie dalej. Google będzie miało dane każdego z Nas! 
Góra |
|
 |
bonku |
#329088 Wysłany:
25 Sty 2010, 08:57; Temat postu: zadowolony bardzo |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto Evo 5d
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Bolesławiec Rejestracja: 06 Sty 2009, Posty: 411 Pomógł: 2
|
jestem ze swojego SE W810i, stary, ale jaky, mam go 2 lata i nic się nie działo, ani razu się nie zaciął, ani nie zawiesił.
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#329120 Wysłany:
25 Sty 2010, 11:36; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
|
Kufell napisał(a): telefonu zostały wypuszczone na rynek niedopracowane świadczy to o tym, że nigdy chyba nie trzymałeś nawet w ręku iphone (wszyscy wiedzą, że chodziło tutaj o soft a nie o urządzenie...); Kufell napisał(a): i służy do lansu no tutaj to spadłem z krzesła Kufell napisał(a): po pewnym czasie wchodził na rynek nowy ulepszony i lans się kończył no tutaj to już nie wiem o co chodzi  (nowy ulepszony???od 3G wszedł jedynie 3GS który poza jednym szczegółem na obudowie niczym się nie różni od poprzednika z wygl. zew. naturalnie) Kufell napisał(a): Google phone
i powiedz co ty z nim chłopcze zrobisz  (mam tu na myśli "teoretycznie" brak aplikacji na ten system, brak możliwości jalbreak-a etc itp) i na pewno będzie tańszy od 8GB łajphone
Naturalnie nie uważam, że jest to tel. "ponad wszystkie", ale na pewno nie musi się bać utraty dobrej pozycji na rynku. Procek 1Ghz??? Chyba akumulatorem z punto na plecach....  Bateria więc max 2dni.
|
|
Góra |
|
 |
Kufell |
#329347 Wysłany:
26 Sty 2010, 00:53; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Wrz 2008, Posty: 578 Pomógł: 3
|
oj Dzióbel Dzióbel
pkt. nr. 1 pamiętasz takie prześmiewcze grafiki porównawcze I phona z cegłą, bądź nokią 3310? Nie? To sobie spróbuj przypomnieć.
pkt. nr. 2 tak I phone to przerost formy nad treścią i nic więcej, dlaczego wszystkie blondi kupują sobie I phony ? bo niby umieją w pełni wykorzystać ich funkcjonalność? Daj spokój.
pkt.nr.3 Chyba zapomniałeś o I phonie pierwszym nie tym 3G? Nie?
pkt.nr.4 Nie ma co teoretyzować :] Generalnie trzeba zdać sobie sprawę, że I phon nie będzie oferować takich możliwości co system android kto wie co pokaże przyszłość, może jeszcze kawę rano będzie parzyć świeżą  . I phon może i nie utraci dobrej pozycji na rynku ale monopol się skończy. Jeżeli telefon Google był już od dłuższego czasu w fazie projektów to wątpię żeby wypuścili telefon którego bateria wytrzymuje dwa dni. Biorąc pod uwagę, że będzie on porównywany z I phonem 3GS producent nie wypuści bubla z krótszym czasem czuwania.
Pamiętaj telefon to gadżet, i świat się nie kończy gdy na rynek wchodzi lepszy od Twojego. 
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|