|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 21:31
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Znamienny |
#329395 Wysłany:
26 Sty 2010, 11:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Z Europy środkowej Rejestracja: 27 Gru 2009, Posty: 278
|
Kufell napisał(a): Pamiętaj telefon to gadżet,
Niezgadzam się. Telefon dla mnie to urządzenie do rozmów, sms`owania, w awaryjnych wypadkach wzywania pomocy, i posłuchania muzyki. Nie traktuję go jako gadżet-to sprzęt dla mnie niezbędny.
_________________ ... 1998.1.1.55.SX ...
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Kufell |
#329429 Wysłany:
26 Sty 2010, 13:16; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Wrz 2008, Posty: 578 Pomógł: 3
|
Znamienny napisał(a): Kufell napisał(a): Pamiętaj telefon to gadżet, Niezgadzam się. Telefon dla mnie to urządzenie do rozmów, sms`owania, w awaryjnych wypadkach wzywania pomocy, i posłuchania muzyki. Nie traktuję go jako gadżet-to sprzęt dla mnie niezbędny.
Zgadzam się! :] ale nie zmienia to faktu, że ilości oferowanych funkcji w dzisiejszych telefonach zmieniają każdy z nich w gadżet. Który można wykorzystywać do wyżej opisanych czynności to prawda. Wiem bo sam tak robię, no czasami sobie mp3 posłucham.
Góra |
|
 |
Makaron |
#330359 Wysłany:
29 Sty 2010, 00:14; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Pablo
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Banbury UK Rejestracja: 24 Wrz 2009, Posty: 22
|
Moje wszystkie telefony były wybrane ze względu, że były inne niż pozostałe na półce. Rzucały się w oczy.
Pierwszy miał być Bosch z klapką, ale fundusze nie pozwalały, więc...
Pierwszy, Siemens C35 leży jeszcze gdzieś w szufladzie. To pierwszy ładnie wyprofilowany telefon w dobie cegłówek. Niezawodny poza zatrzaskiem klapki. Pewnie nie było nikogo, kto nie urwał tego zatrzasku. Jeżeli się nie mylę, to Siemes dostał wyróżnienie za ergonomię zastosowanego menu. Układu więc nie zmieniał w kolejnych generacjach.
Drugi, Siemens C75. Wyróżniał się dość dużym kolorowym wyświetlaczem i miał możliwość robienia "zdjęć". Leży w gotowości jako rezerwowy. Niestety Siemes zrezygnował z robienia telefonów komórkowych.
Teraz Nokia 6500 classic brown. Cóż, niektórzy mogą powiedzieć że trochę babski, ale ładnie się prezetuje. Wodotrysków nie wymagam i jestem zadowolony. Bardzo dobry wyświetlacz. Telefon jest bardzo dobrze zabezpieczony. Pojedynsze łącze mikrousb służy do wszystkiego, ale bez hasła toleruje tylko ładowarkę.
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#330365 Wysłany:
29 Sty 2010, 00:25; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
Makaron napisał(a): To pierwszy ładnie wyprofilowany telefon w dobie cegłówek. cegłówka to on juz nie był.  Makaron napisał(a): Niezawodny poza zatrzaskiem klapki. i gumowymi klawiszami, które przy słabym nacisnieciu powodowały drukrotne bardzo szybkie nacisnięcie klawisza, które to natomiast powodowało zawieszenie się telefonu.  Makaron napisał(a): Jeżeli się nie mylę, to Siemes dostał wyróżnienie za ergonomię zastosowanego menu. był to przede wszytskim pierwszy telefon z WAP (mowa o c35i, bo c35 wapu nie miał - ograniczono to softowo). Ogólnie jak dla mnie to powinni dostac nagrode za grę "labirynt" w tym telefonie.  Super jest.  osobiscie posiadam dwie sztuki c35i, czarna i srebrną, widziałem osobiscie jeszcze ciemnogranatową. Makaron napisał(a): Drugi, Siemens C75. Wyróżniał się dość dużym kolorowym wyświetlaczem i miał możliwość robienia "zdjęć". Niestety kiepskiej jakości "odgrzany kotlet" w postaci cx65 w innej obudowie (i nieco mniejszym wyświetlaczu lecz o tej samej rozdzielczości co cx65) miałem c75 i był to na dzień premiery telefon "przeciętny" (nie to co np c65 gdy wchodził na rynek) Była to po prostu próba ratowania marki Siemens/benq-siemens. Makaron napisał(a): Niestety Siemes zrezygnował z robienia telefonów komórkowych. też niezmiernie ubolewam.  Pozostaje nam jedynie wyjechać do Azji, gdzie marka siemens mobile nadal funkcjonuje. Makaron napisał(a): Teraz Nokia 6500 classic brown.
Miałem okazje rozbebeszać 6500slide, ogólnie "65" sa przyzwoite, choc jak dla mnie 6500slide ma zbyt wygórowana cenę.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#330384 Wysłany:
29 Sty 2010, 01:28; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
Kufell napisał(a): pkt. nr. 1 pamiętasz takie prześmiewcze grafiki porównawcze I phona z cegłą, bądź nokią 3310? Nie? To sobie spróbuj przypomnieć. pamiętam... Kufell napisał(a): pkt. nr. 2 tak I phone to przerost formy nad treścią i nic więcej, dlaczego wszystkie blondi kupują sobie I phony ? bo niby umieją w pełni wykorzystać ich funkcjonalność? Daj spokój. nie niby tylko umieją  jestem brunetem Kufell napisał(a): pkt.nr.3 Chyba zapomniałeś o I phonie pierwszym nie tym 3G? Nie? Nie zapomniałem - iphone 2G nie był oficjalnie sprzedawany w Polsce . Sprzedaż i dystrybucja dziecka z USA zaczęła się od Iphone 3G 8Gb /16 Kufell napisał(a): Pamiętaj telefon to gadżet ekhm nie wiem w jakim kontekście użyłeś tego wyrazu Ale iphone wykorzystuję do : - navi; - nawigacja (morska); - w pracy w szerokim zakresie (układ gwiazd etc itp) ; - hamownia do auta; - gry on/off line; - video i mp3 w samochodzie; - wifi - lotniska (via skype, gg , przeglądarka ;email); - jako granat ogłuszający jak mnie żona zaczyna denerwować  ; [ Dodano: Pią Sty 29, 2010 1:28 am ]Makaron napisał(a): Pierwszy, Siemens C35
legenda 
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#330470 Wysłany:
29 Sty 2010, 13:31; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
Dzióbel |
#330482 Wysłany:
29 Sty 2010, 14:09; Temat postu: |
|
 |
Admin |
 |
Imię: Zbyszek
Miejscowość: Chełm/Sławno/Słupsk Rejestracja: 22 Cze 2006, Posty: 3298
|
SE K610i
_________________ Pilot RC KDS450 SV + Flymentor 3D & Tarot 450 PRO + Flymentor 3D & DJI Phantom 3
|
|
Góra |
|
 |
grzechu18 |
#330487 Wysłany:
29 Sty 2010, 14:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzesiek
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Wola Filipowska Rejestracja: 20 Lut 2009, Posty: 923 Pomógł: 1
|
G360 ja uzywam samsunga s7220 i bateria przy jakis 100sms dziennie, krotkiej rozmowie, zdjeciu i grach trzyma okolo 4 dni... wiec znow sterotypy....
_________________ Alfa Romeo 159 1,9 16v JTDm - 185 ps/ 369 Nm

post558317.html#p558317
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#330584 Wysłany:
29 Sty 2010, 19:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Thomas napisał(a): ma ktoś propozycję na niedrogi markowy telefon,który ma możliwość wideo-rozmowy ??
samsung b2700
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
Peter |
#330602 Wysłany:
29 Sty 2010, 19:48; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Piotr
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Sound
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Góra Kalwaria Rejestracja: 14 Gru 2009, Posty: 35
|
NOKIA E66 telefonik bardzo elegancki, ale ma niestety parę minusów... Cichy głośniczek, lubi zgubić zasięg i potrafi czasami się zawiesić jak na symbiana przystało.
_________________ Jak kochać to księżniczkę, jak kraść to miliony, a jak jeździć to Fiatem Punto
|
|
Góra |
|
 |
fajgi |
#330651 Wysłany:
29 Sty 2010, 21:53; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: ukaszeeeekk
Paliwo: Inne
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Brodnica-> CBR Rejestracja: 05 Sty 2009, Posty: 1252
|
a co sozicie o Nokii 5530 XM ??? co prawda dotykowa ( czego nie lubię ) ale chce ją nabyć w niedługim czasie bo ....to Nokia.....a ja tylko na nokiach żeruję  przed tym były : 3310, 3510i, 5510, 6310, 6300, E50, E51, E63i teraz jest 5310 Xpress.....i chciałem właśnie tą 5530....jakieś opinie ?? jak to chodzi ??? ma ktoś w ogóle ???? nie chciałbym się wtopić.......i potem żałować, tym bardziej, że nówka na Alledrogo kosztuje koło 600 zł....
_________________ Twardo i nisko...jak mówi Pismo... Ojciec niestety kupił Goilfa MK IV, bo kropka skasował mu gówniarz....a ja obecnie. Polo 6N mojego projektu
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#330668 Wysłany:
29 Sty 2010, 22:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Lip 2009, Posty: 1217 Pomógł: 2
|
Thomas napisał(a): ma ktoś propozycję na niedrogi markowy telefon,który ma możliwość wideo-rozmowy ??
SE K530i o ile eszcze jest dostepny
|
|
Góra |
|
 |
Gasiu |
#330669 Wysłany:
29 Sty 2010, 22:46; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Panda
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: Easy
Miejscowość: Sieradz Rejestracja: 15 Paź 2007, Posty: 3936
|
|
Góra |
|
 |
Kufell |
#330676 Wysłany:
29 Sty 2010, 22:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Wrz 2008, Posty: 578 Pomógł: 3
|
Właśnie o tym samym pomyślałem, SE K800 chyba najbardziej by dawał radę. Porządny sprzęt nawet po kąpieli w Bałtyku daje radę. :]
Góra |
|
 |
G360 |
#330677 Wysłany:
29 Sty 2010, 22:57; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Cytuj: G360 ja uzywam samsunga s7220 i bateria przy jakis 100sms dziennie, krotkiej rozmowie, zdjeciu i grach trzyma okolo 4 dni... wiec znow sterotypy....
Wiesz co do samsungów to ja nie kierowałem się stereotypami tylko doświadczeniami z byłymi telefonami żony. Teraz ona ma SE W595, którego nawet nie wiem kiedy ładuje a gada przez niego non stop i klepie smsy ile wlezie, a ja z tą cud-miód nokią co wieczór ląduje na ładowarce. Na szczęście powoli przyzwyczaiłem się do softu, tak że nawet zaczynam sprawnie poruszać się po tym telefonie, ale żywotność baterii w tym telefonie to jedna wielka porażka.
P.S. - do posiadaczy nokii z gpsem - nokia szumnie reklamuje się że daje mapy za darmo. Owszem mapy ściągnąłem zainstalowałem i w domu to nawet gra i buczy ale jak jestem w aucie i włączam tryb "prowadź do..." to po 10 sekundach wywala mnie do sklepu po płatną aktualizację. O co w tym chodzi? Wie ktoś?
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#330681 Wysłany:
29 Sty 2010, 23:05; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
G360
G360 napisał(a): włączam tryb "prowadź do..."
gdzie to masz bo jakoś nie mogę u siebie na n85 tego znaleść, a chciałem Ci sprawdzic czy u mnie tez będzie wywalało do płatnej sekcji.
Generalnie polecam Ci zainstalowanie GPS'u Garmina. Mnie jeszcze nie zawiódł a jeździłem z nim po dość sporych "zadupiach". 
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#330682 Wysłany:
29 Sty 2010, 23:05; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
G360 ile minut dziennie dzwonisz? z tego co wiem to e52 ma niezłą baterie,nie słyszałem żeby ktoś ze znajomych marudził. Co do GPS ojciec ma 6220 N i też miał navi za darmo chyba przez 3 miesiace i w tym czasie rzeczywiście była darmowa,trzeba sie było zarejestrować na stronie nokii i tyle.W smsie powinieneś dostać intstrukcje
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#330687 Wysłany:
29 Sty 2010, 23:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
buladag napisał(a): gdzie to masz bo jakoś nie mogę u siebie na n85 tego znaleść Normalnie - nokia maps - wpisuje adres i opcje: prowadź do. I zaczyna prowadzić i po 10 sek komunikat: wymagane połączenie z internetem. Wciskam tak i przerzuca mnie do sklepu po zakup aktualizacji. kox napisał(a): trzeba sie było zarejestrować na stronie nokii i tyle.W smsie powinieneś dostać intstrukcje Rejestrowałem się gdzieś tam ale smsa nie dostałem buladag napisał(a): Generalnie polecam Ci zainstalowanie GPS'u Garmina Skąd jak i za ile  ? Za instrukcję będę wdzięczny [ Dodano: 29 Sty 2010 22:21 ]AAAAAA już wszystko wiem. Byłem na stronie nokii i już wiem na czym polega kruczek. Nokia daje za darmo mapy, daje nawet łaskawie darmową aktualizację tych map, ale tryb nawigacji kochani już jest płatny jak za zboże. Więc to taka darmowa nawigacja z gwiazdką i drobnym druczkiem. Śmiechu warte [ Dodano: 29 Sty 2010 22:23 ]Cytuj: Mapy w telefonie komórkowym
Aplikacja Ovi Mapy do telefonów komórkowych towarzyszy Ci wszędzie w ponad 180 krajach na świecie. Pokazuje, gdzie jesteś i co znajduje się wokół Ciebie, a także informuje, jak znaleźć w okolicy to, czego potrzebujesz.
* Znajdowanie swojego położenia * Wyszukiwanie adresów i miejsc * Przeglądanie lokalnych punktów usługowych * Zapisywanie i udostępnianie miejsc * Planowanie tras * Kopiowanie miejsc i tras z telefonu komórkowego do Map w Ovi.com * Bezpłatna aktualizacja map za pomocą programu Map Loader
Kupując dodatkowo płatne usługi, uzyskasz nawigację samochodową ze wskazówkami głosowymi oraz nawigację pieszą, informacje o ruchu drogowym i z kamer drogowych, płatne materiały dla podróżnych, punkty orientacyjne 3D oraz informacje o pogodzie. Usługi płatne mogą już być zainstalowane w danym urządzeniu Nokia. Sprawdź Swój telefon komórkowy
Dowiedz się więcej
I tyle w temacie 
|
|
Góra |
|
 |
grzechu18 |
#330694 Wysłany:
29 Sty 2010, 23:32; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzesiek
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Wola Filipowska Rejestracja: 20 Lut 2009, Posty: 923 Pomógł: 1
|
G360 czyli wychodzi na to ze zalezy kto na co trafi.. bo ja nie cierpnie SE... i to jest jak z samochodami... jeden uwielbia fiata.. jak wiekszosc uzytkownikow tego forum... aa inni mowia ze sie tylko psuja itd....
_________________ Alfa Romeo 159 1,9 16v JTDm - 185 ps/ 369 Nm

post558317.html#p558317
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#330696 Wysłany:
29 Sty 2010, 23:34; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
nie wiem jaka wersja jestw e52 ale ja na ojca 6220 N jechałem trasem Zabrze-Zakopane i nie pobrało ani grosza
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#330698 Wysłany:
29 Sty 2010, 23:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
grzechu18 pewnie masz rację  . Tylko w przeciwieństwie do innych telefon komórkowy nie niesie dla mnie takiego ładunku emocjonalnego jak dla innych (vide kłótnia nokia E52 kontra iphone). Dla mnie ma być sprawny w każdym momencie i mobilny. Już nawet do tego menu się jakoś przyzwyczaiłem i przekonałem, ale bateria??? Maks 2 dni. Żaden SE które miałem nie odwalał takiej maniany. I to rzuca duży cień u mnie na nokię. I nie chcę być źle zrozumiany. Nie mówię że nokia E52 to dziadostwo, bo to całkiem niezły telefon, z dużymi możliwościami i bardzo bogatym softem, ale na tle konkurencji nokia dla mnie nie wybija się niczym i absolutnie nie powaliła mnie na kolana. Więc zapisuje ją do dobrych średniaków a nie jako obiekt porządania.
[ Dodano: 29 Sty 2010 22:49 ]
Cytuj: nie wiem jaka wersja jestw e52 ale ja na ojca 6220 N jechałem trasem Zabrze-Zakopane i nie pobrało ani grosza
kox rozkminiłem sprawę. Już mam kod na tydzień bezpłatnych prób. Potem za piniądze jak będę chciał przedłużyć. Na szczęście są fajne opcje bo można wykupić na dzień, na miesiąc lub na rok. Niektóre nokie miały zainstalowaną darmową navi (np mój kumpel w czymś co się nzywa navigator). Ja takowej nie mam.
Ostatnio edytowany przez G360, 29 Sty 2010, 23:51, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#330700 Wysłany:
29 Sty 2010, 23:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
G360 u mnie na n85 jest nokia maps v2.0 i jak je właczam to w polu t4ekstowym wpisuje adres, daje wyszukaj, on wyszukuje, następnie wybieram z listy i klikam jedź do, przełacza się w tyb jazdy i nie woła o pieniadze.
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#330701 Wysłany:
29 Sty 2010, 23:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
buladag a stronie nokii piszą że niektóre mają licencję darmową inne nie. Mój kolega ma właśnie taka preinstalowaną darmową wersję i śmiga spokojnie. Ja jak się okazało nie mam takowej i muszę sobie niestety wykupić.
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#330702 Wysłany:
29 Sty 2010, 23:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
a wejdź w nokia maps a następnie "opcje" i "informacje", ciekaw jestem jaka wersja jest u Ciebie ze wołają o kase. Najnowsza jest chyba v3
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#330704 Wysłany:
30 Sty 2010, 00:04; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
buladag dokładnie v3 ale wcześniejsza v2 też wołała
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|