|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 04:12
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
tomski |
#312527 Wysłany:
28 Lis 2009, 22:53; Temat postu: wiatrak - działa, nie działa? |
|
 |
Forumowicz |
 |
|
Zainstalowałem w swoim bolidzie  Punto 55 1.1 nowy wiatrak, wydaje mi się jednak że nie działa  - nie załącza się nawet po długiej jeździe, przy mocno nagrzanym silniku. Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie czy on w ogóle działa? Jest to wiatrak do seicento, wszystko pasuje, jedyna różnica jest taka że ma nieco mniejsze "śmigło".
|
|
Góra |
|
 |
|
|
woncki |
#312530 Wysłany:
28 Lis 2009, 23:03; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 11 Lis 2009, Posty: 250 Pomógł: 10
|
Zewrzyj na krótko - wtedy jak jest sprawny to się kręci nawet na zimnym silniku.
|
|
Góra |
|
 |
STax |
#312535 Wysłany:
28 Lis 2009, 23:11; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
|
Góra |
|
 |
tomski |
#312762 Wysłany:
29 Lis 2009, 20:38; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
 |
|
...tylko ze mnie żaden Mc Gyver  , tak więc 2 paytania: 1. Jak zrobić zwarcie na krótko? 2. W którym miejscu jest ten czujnik temperatury?
|
|
Góra |
|
 |
Larson |
#312985 Wysłany:
30 Lis 2009, 15:06; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
A sprawdziles bezpiecznik od wiatraka? Bo on tak ma, ze jak sie dlugo nie uzywa to potem sie od razu przepala po wymianie na nowy wiatrak. Jest pod maska - taki duzy, niebieski z narysowanym wiatrakiem
|
|
Góra |
|
 |
voodzia |
#313005 Wysłany:
30 Lis 2009, 16:14; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 28 Sie 2009, Posty: 131
|
Jako ze powstal ten 1001 temat o wiatraku to wtrace swoje male conieco  Wypinasz wtyczke z chlodnicy i wsadzasz w nia kawalek drucika aby zewrzec styki tak jakbys wkladal kawalek drucika do dwuch dziurek w gniazdku na scianie. Czujnik wlaczajacy wentylator jest wlasnie tam gdzie wchodzi wtyczka. Znajdziesz latwo bo tylko jeden kabelek zakonczony wtyczka jest podpiety do chlodnicy.
|
|
Góra |
|
 |
inspiron83 |
#327211 Wysłany:
18 Sty 2010, 21:15; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
ja zapytam o przyczyny wymiany wiatraka...stary ez sie nie załanczal?
|
|
Góra |
|
 |
jaajooo |
#327533 Wysłany:
19 Sty 2010, 20:46; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Sebastian
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Dynamic
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: ELC Rejestracja: 12 Maj 2008, Posty: 98
|
Sprawdz czujnik od temperatury tak jak napisal STax, jezeli wiatrak nie zalacza sie przy naprawde silnie nagrzanym silniku a jezeli dziala podpiety na krotko to na 99% walniety jest czyjnik, przeabialem to juz dwa razy, a czyjnik kosztuje ok. 20PLN wymienic mozna sobie samemu oczywiscie jak sie ma odpowiedni klucz.
|
|
Góra |
|
 |
inspiron83 |
#327542 Wysłany:
19 Sty 2010, 21:11; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
przyczyny moga byc rozne.prawda jest zeby zaczac od sprawdzenia czujnika,ale jesli np przy tym ubywa Ci plynu chlodniczego to na 99%walnieta jest uszczelka pod glowica.
|
|
Góra |
|
 |
puntolot |
#336101 Wysłany:
16 Lut 2010, 22:26; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Andrzej
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: pomorskie [G]
|
Dołączę się do tematu ponieważ mój kropek mnie niemile zaskoczył. Przedwczoraj mi się zagotował aż płyn korkiem wywaliło  Jeszcze kilkanaście dni temu chodził mi wiatrak jak zagrzał mi się podczas odkopywania zaspy ze śniegu. Silnik od wiatraka się zatarł. Rozebrałem i okazało się że wszystko w silniczku doszczętnie się zjarało  Dorwałem wczoraj za darmo używany z jakiegoś golfa - prawdopodobnie od golfa 2 to ma niby być. Silnik prawie taki sam i nawet rozstaw śrub pasuje i mocowanie śmigła - co mnie mile zaskoczyło. Mój kropek ma 7 listew na śmigle a ten od golfa tylko 4 ale na szczęście mocowanie identyczne (tylko podkładkę trzeba było podłożyć na śmigło) i gra muzyka  Do tego zmieniłem te 3 śruby mocujące na dłuższe. Jedynym mankamentem pozostało samo podłączenie bo wtyczka jest inna ale to nie jest problem i jutro w dzień się z tym uporam. Myślałem o tym co pisaliście i zastanawiałem się czy on powinien się załączać po zmostkowaniu - i teraz wiem że tak
DZIĘKI!!!
Teraz jak otwieram maske to widać na wiatraku nalepkę
BOSCH vw oooo
... i niech ktoś mi spóbuje powiedzieć że mój kropek nie jest zbudowany na podzespołach vw oooo hehe 
_________________ topic20970.html
Możecie się śmiać z naszych PUNCIKÓW i innych FIACIKÓW, ale wiedzcie, że jakbyście usiedli do jazdy za nasze "kółeczka" to wtedy KROPASKI nasze by się z was nieźle śmiały
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|