|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
STax |
#336382 Wysłany:
18 Lut 2010, 00:43; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
|
Góra |
|
 |
|
|
czaxa |
#336408 Wysłany:
18 Lut 2010, 10:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: przemek
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: rybnik Rejestracja: 24 Kwi 2009, Posty: 187 Pomógł: 1
|
nie no samobójca, wręcz szaleniec
w sumie mój maluch dał radę 130, jazda to nic ale hamowanie
a co do tego że w punto jest głośno, to proszę nie wspominać bo już sie w miarę przyzwyczaiłem  w ogóle lepiej jak jest głośno niż cicho jak teraz w moim co oznacza ze się zepsuł i szybko sie nie naprawi bo ja też się popsułem i chyba bez lekarza i antybiotyku sie nie obejdzie 
_________________ Było - Fiat 126p 94' elegance
Jest - Punto I 1.2KAT SX60 94'
|
|
Góra |
|
 |
kropek1999 |
#336442 Wysłany:
18 Lut 2010, 13:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: woj. pomorskie Rejestracja: 26 Wrz 2009, Posty: 103
|
wow, hehe  w sumie nie wiem nawet ile mój wyciśnie,bo nie mam okazji do tak szybkiej jazdy, dodam tylko do porpzedniego posta, że u mnie w całym mieście jest ograniczenie do 70 a nie 50, stąd wzmianka o tym hałasie i radiu, bo przy jeździe 60km/h nie jest źle, w sumie przy 80 też ujdzie, ale szybciej to już trochę żenujące hehe  (ach te blachy:D) na szczęście beznyzna rekompensuje jazdę miejską, silnik jest w miarę cichy przy niektórych dieslach 
_________________ Cult'owy punciak 1 z 1999 r. 1.2 60KM, czarniutki, pięciodrzwiowy
|
|
Góra |
|
 |
2rotor |
#336446 Wysłany:
18 Lut 2010, 13:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 09 Wrz 2007, Posty: 1680
|
kropek1999 napisał(a): z racji tego, iż mam punciaka, śledzę wszelkie usterki, w końcu takich jest sporo. Logiczne. Poza tym lubię mojego maluszka, ale jeśli mam być szczera - nigdy więcej.
Szczerze nie rozumiem co takiego może sie psuć w Punto 1? Przecież to praktycznie Seicento tylko buda większa a konstrukcja prosta do maximum. Nigdy nie miałem takich problemów z żadnym Fiatem.
_________________ Fiat Stilo 1,6 16V Dynamic
|
|
Góra |
|
 |
pieta |
#336447 Wysłany:
18 Lut 2010, 13:21; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 5d
Wersja: Dynamic
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: bialystok(coraz rzadziej) warszawa(przewaznie) Rejestracja: 26 Mar 2007, Posty: 1616 Pomógł: 3
|
powodzenia na nowej drodze zycia, ale gorzej niz pazerwagena to nie mogles wybrac, no i ten silnik 1,4 tdi...
ja moim bede jezdzil do zajezdzenia, bo po prostu nie stac na nic innego, zreszta jak bym chcial sprzedac to i tak cena bedzie srednia, bo jezdzony przez emeryta i bezwypadkowy to on nie byl (nic powaznego, ale i tak beda sie czepiac ze cos w ASO bylo lakierowane)
Zreszta zbyt duzo w niego zainwestowalem zeby teraz komus oddac. Pewnie w rodzinie zostanie.
Szkoda tylko ze klimy nie ma no i silnik 8 v 
_________________ byl punto II dynamic 1.2 (8V) 2002 czerwony bo najszybszy  topic18886.html
|
|
Góra |
|
 |
2rotor |
#336449 Wysłany:
18 Lut 2010, 13:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 09 Wrz 2007, Posty: 1680
|
No 1,4TDI kulturą pracy nie grzeszy mówiąc bardzo delikatnie a domyślam się że w cenie tego VW było mnóstwo ciekawszych, ładniejszych auto do wyboru. No ale co kto lubi.
_________________ Fiat Stilo 1,6 16V Dynamic
|
|
Góra |
|
 |
AndyPol |
#336515 Wysłany:
18 Lut 2010, 18:44; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Andy
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 15 Gru 2009, Posty: 1463 Pomógł: 120
|
Czasem trzeba kupić pojazd, by się przekonać jak to jest naprawdę.  Kolorowe czasopisma i ich testy nijak się mają do rzeczywistej eksploatacji.  Faworyzowany VW i inne niemieckie marki powoli nudzą czytających. Gdy zaczynam przeglądanie testu z góry już znam wynik. Jak niewiele się pisze o nowych ciekawych silnikach np. Fiata a jak sporo o uchwycie na napoje w VW. 
_________________ Punto 1,1 SX z 1998 roku.
|
|
Góra |
|
 |
cyklista |
#336764 Wysłany:
19 Lut 2010, 19:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź-Zakopane Rejestracja: 06 Sie 2008, Posty: 148
|
Jak to mówią cudze chwalicie swego nie znacie.Tak jest i z samochodami.Jak się jezdzi jednym a wsiądzie do innego to od razu ach i och.ale jak się już go ma to dopiero potem widzi się wady.Ja pracuje w serwisię AGD w górach.Codziennie pokonuje po 150-250 km po górach.Lato-zima.I jestem zadowolony.Nie zamienię tego auta na żadne inne.Będę reperował i jeździł dalej.Moi koledzy maja opla ,toyote,skode i tez mają problemy ciągle.Ale oni na części i serwisy wydają dwa razy więcej niż ja  Ale tak już Polacy mają ze muszą narzekać na wszystko.Na maluszki tez wszyscy narzekali i się naśmiewali ale kogo się nie spytać to takiego miał.Na punto narzekają a popatrzcie ile ich jezdzi!Miałem maluszka(jeszcze 600)jak go złomowałem miał 27 lat i do tej pory miło go wspominam.Miałem cienkiego na niego troszkę narzekałem ale to była 700 setka i na góry był za słaby.A teraz punto.I nie dam złego słowa powiedzieć.Uważam ze o samochód trzeba dbać.I to nie znaczy jezdzenie po serwisach.Moim punto poprzednio jeździła kobieta i tylko naprawy dokonywała w ASO a jak potem ja go kupiłem to za głowę się złapałem jakie fuszerki robili.Po za tym dobry właściciel nie tylko jeżdzi ale i "słucha" swojego auta i w porę wychwytuje usterki i zapobiega poważnym awarią a wtedy autko odwdzięczy się długą i bez awaryjną eksploatacją.
|
|
Góra |
|
 |
AndyPol |
#336784 Wysłany:
19 Lut 2010, 19:58; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Andy
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 15 Gru 2009, Posty: 1463 Pomógł: 120
|
Dokładnie tak samo myślę jak pisze Kolega Cyklista.  Wielu z Nas posiada pojazdy po poprzednich właścicielach i później trzeba usuwać skutki zaniedbań i braku reakcji w odpowiednim czasie na awarię. Mój tato również posiada PF 126 z 1975 roku z silnikiem 600. Autko jeździło do roku 2009. Było regularnie przez nas przeglądane i muszę przyznać, że sprawowało się bardzo dobrze.  Niestety jakiś śpiący dres z oczami z guzików zniszczył mi ten samochód najeżdżając na niego z tyłu. 
_________________ Punto 1,1 SX z 1998 roku.
|
|
Góra |
|
 |
nickoo |
#336830 Wysłany:
19 Lut 2010, 22:16; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Paliwo: Benzyna + LPG
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|