Tak jak piszą koledzy - to są styki a nie bezpieczniki ale od czego one są to ci nie powiem bo nawet nie patrzyłem ( pamiętam tylko że włącznik lampki bagażnika też tam jest)
Można je profilaktycznie leciutko papierkiem ściernym przetrzeć aby lepiej łączyły.
Kolego
inspiron83 a jeśli chodzi o tą wycieraczkę to nasmarowałeś same zębatki czy również ten trzpień (nie wiem jak to nazwać) który idzie od zębatki do ramienia wycieraczki (taki metalowy fi ok 6-8 w plastikowej osłonie) Mi właśnie tu się zatarło (ten metal z plastikiem) Na początku wycieraczka sama czasem nie chodziła a potem ruszała tylko trochę... jak ręką pomagałem to szło więc uznałem że zatarcie a później już w ogóle nie ruszała!
inspiron83 napisał(a):
jak wlanczam manetka wycieraczke jest zero odglosu kompletna cisza jak bym nic nie zrobil.Wydaje mi sie ze jesli byla by zatarta albo cos podobnego...slychac by bylo odglos buczenia...jak myslici moga to byc tez bezpieczniik w klapie odpowiedzialne za to.
U mnie właśnie jak było zatarte to nie było słychać żadnego buczenia itp - po prostu cisza. Miałem takie same myśli jak ty.
Co do ogrzewania tylnej szyby to może być usterka samej nawet grzałki.
Proponuję Ci sprawdzić wszystkie bezpieczniki w aucie a potem sprawdzić zaróweczką czy prąd dochodzi do tych elementów. Może kabel jest uszkodzony... albo klapa niezbyt profesjonalnie założona (zmieniona)
Masz tak od początku czy problemy się pojawiły same?
Pisz co i jak to spróbujemy zwalczyć te usterki