|
Obecny czas: 02 Maj 2025, 06:36
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
tomcies |
#339509 Wysłany:
27 Lut 2010, 13:20; Temat postu: Kontrola świateł pozycyjnych |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Energy
Województwo: wielkopolskie [P]
|
Witam.
Mam taki problem. Jak włączę kierunkowskaz to zapala się lampka sygnalizacyjna (żółty trójkąt) a na wyświetlaczu mam napisane kontrola świateł pozycyjnych. Wszystkie żarówki sprawne. Czyżby coś nie stykało gdzieś. Nie bardzo wiem co zrobić 
_________________ Grande Punto 1.4 77KM Energy - piaskowy metalik, 5-drzwiowy
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Dzidek |
#339555 Wysłany:
27 Lut 2010, 16:19; Temat postu: kontrola pozycyjnych |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Gdańsk Rejestracja: 19 Lis 2007, Posty: 142
|
poruszaj tymi konektorami przy reflektorach, może coś nie styka. ja dziś miałem taką sytuację, że ni z gruchy ni z pietruchy zapalił mi się pomarańczowy trójkącik i wyświetlił się komunikat dokładnie taki jak Tobie. żarówki pozycyjne miałem sprawne, jedna nagle przestała się świecić. poruszałem i zaskoczyło, musiało wyskoczyć na dziurach. mogła też się Tobie woda dostać do wiązki przewodów, zabezpieczenia przecież tam nie ma i wszystko na wierzchu jest. sprawdź organoleptycznie  podociskaj.
|
|
Góra |
|
 |
tomcies |
#339643 Wysłany:
27 Lut 2010, 21:15; Temat postu: Re: kontrola pozycyjnych |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Energy
|
Dzidek napisał(a): poruszaj tymi konektorami przy reflektorach, może coś nie styka. ja dziś miałem taką sytuację, że ni z gruchy ni z pietruchy zapalił mi się pomarańczowy trójkącik i wyświetlił się komunikat dokładnie taki jak Tobie. żarówki pozycyjne miałem sprawne, jedna nagle przestała się świecić. poruszałem i zaskoczyło, musiało wyskoczyć na dziurach. mogła też się Tobie woda dostać do wiązki przewodów, zabezpieczenia przecież tam nie ma i wszystko na wierzchu jest. sprawdź organoleptycznie  podociskaj.
dzięki, jutro zerknę
_________________ Grande Punto 1.4 77KM Energy - piaskowy metalik, 5-drzwiowy
|
|
Góra |
|
 |
etkth |
#342535 Wysłany:
08 Mar 2010, 13:44; Temat postu: Kontrola świateł pozycyjnych |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: 6-Speed
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 13 Sty 2010, Posty: 64
|
Zapaliła mi się Kontrola świateł pozycyjnych i okazało się, że przepaliła się tylna prawa żarówka pozycyjna (ta jednowłóknowa). Po wymianie przestała świecić przednia lewa. Po "poszturchaniu" włączyła się przednia lewa ale wymieniona prawa świeci o wiele jaśniej (a nie ma większej mocy). Trójkącik z wykrzyknikiem zniknął. Co jest grane?
_________________ Grande Punto 2007r. 1.3 MJ 90 KM skrzynia 6 biegowa.
|
|
Góra |
|
 |
Dzidek |
#342574 Wysłany:
08 Mar 2010, 15:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Gdańsk Rejestracja: 19 Lis 2007, Posty: 142
|
hehehe dyskoteka  stawiam na wodę, sól i syf z ulicy w nieizolowanych złączkach.
|
|
Góra |
|
 |
Hubik |
#342583 Wysłany:
08 Mar 2010, 16:40; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Hubert
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Gent, Belgia Rejestracja: 23 Kwi 2008, Posty: 632 Pomógł: 5
|
fiaciki już tak mają niestety
mi ostatnio wyskoczył komunikat o kontroli świateł pozycyjnych - sprawdziłem - wszystkie żarówki świecą. Po 2 dniach komunikat znikł.
Wczoraj zauważyłem, że nie mam prawej, tylnej pozycji ale komunikatu o przepalonej żarówce brak do tej pory:D Tak więc tą funkcję komputera należy traktować raczej z przymrużeniem oka
U znajomego w Stilo jest podobnie - komunikaty wyskakują kiedy chcą i same znikają. Czasem niestety wyskakuje błąd poduszki pasażera a ten niestety można skasowac chyba tylko przez Examinera w ASO... Na szczęście w kropku jak na razie komputer szaleje tylko z żarówkami 

od 03.2010: Grande Punto Dynamic 5D | 2005 | 1.3 MultiJet 16V | 6-speed | 75 650 - 136 000 km MOD by CINEK: 111 KM @ 231 Nm | Turbo VNT BorgWarner KKK BV35 @ 1.35 bar | EGR Off
Dołożone: tempomat, fabryczne radio CD z mp3, podłokietnik W planach: przyciemniane szyby tylne, fabryczny subwoofer, nagrzewnica elektryczna
04.2008 - 05.2009: Punto MK1 SX 3D | 1997 | 1.2 8V 75 KM | 187 000 - 201 350 km
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|