|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 01:41
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
tepi |
#343426 Wysłany:
10 Mar 2010, 18:39; Temat postu: elektrozawór urzadzenia rozruchowego zimnego silnika(KSB) |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Poznan Rejestracja: 31 Sty 2010, Posty: 27
|
Witam mam pytanie czy ktos moze mi cos powiedziec o tym urzadzeniu czy jest do niego jakis przekaznik czy idzie wymienic ten zawór bez sciagania pompy wtryskowej moze ktos wymieniał ten zawór jaki koszt z góry dziekuje (PUNTO 1,7 TD)
|
|
Góra |
|
 |
|
|
AndyPol |
#344180 Wysłany:
12 Mar 2010, 22:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Andy
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 15 Gru 2009, Posty: 1463 Pomógł: 120
|
Hej.  Tak sobie popatrzyłem na schemat i wygląda na to, że elektrozawór urządzenia rozruchowego zimnego silnika jest połączony z czujnikiem temperatury płynu chłodzącego a ten z przekaźnikiem sterowania urządzenia rozruchowego i dalej ze skrzynką bezpieczników. Można prześledzić tą ścieżkę. Co do wymiany ,ponoć wg mojego kolegi da się to zrobić bez ściągania pompy wtryskowej, choć trochę ciasno, zwłaszcza jak ktoś ma spore dłonie. 
_________________ Punto 1,1 SX z 1998 roku.
|
|
Góra |
|
 |
tepi |
#344436 Wysłany:
13 Mar 2010, 16:49; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Poznan Rejestracja: 31 Sty 2010, Posty: 27
|
Na razie nie bede tam grzebac musze znalesc prad który tam nie dochodzi wiec ten przekaznik???
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|