|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 21:15
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bbksk |
#352369 Wysłany:
04 Kwi 2010, 14:16; Temat postu: blokowana pompa paliwa |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam, od dłuższego czasu mam problem. Czasem jest tak, że nie mogę włączyć samochodu, bo coś blokuje mi pompę paliwa (przekręceniu kluczyka nie towarzyszy ten charakterystyczny dźwięk pompy przez pierwsze 2-3 sekundy). Z tego powodu nie mogę uruchomić silnika. Bywa to wyjątkowo upierdliwe, gdy potrzebuję gdzieś jechać a tu taka niemiła niespodzianka. Czasem pomaga wyciągnięcie bezpieczników, czasem nie. Gdy tak się dzieje w aucie wariuje alarm, migają światła awaryjne i nie da się ich opanować. Próbowałem też wciskać ten przycisk z dystrybutorem kolo siedzenia kierowcy, raz pomogło. Od dwóch dni auta nie idzie odpalić i stoi w garażu, sprawdzone sposoby (bezpieczniki) nie pomagają. Co może być przyczyną blokowania pompy? Jak to naprawić? Oczekuję szybkiej odpowiedzi 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
nickoo |
#352379 Wysłany:
04 Kwi 2010, 14:58; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
|
|
Góra |
|
 |
bbksk |
#352466 Wysłany:
04 Kwi 2010, 19:53; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
Dzięki za odpowiedź.  Próbowałem się tam dostać ale ten czujnik jest pod materiałem i żeby dostać się do kabelków musiałbym fotel odkręcać a śruby są tak zardzewiałe, że musi zająć się tym specjalista. Przed konkretnieszym grzebaniem i rozbieraniem samochodu chciałbym się najpierw upewnić czy to to. Do tego czujnika idą dwa kabelki, czarny i fioletowo-czarny, czy jest możliwość odłączenia czujnika w innym miejscu niż przy nim samym koło siedzenia? Nie będę ich przecinał bo to głupie.
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#352515 Wysłany:
04 Kwi 2010, 22:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
A czy Twój alarm czasami nie ma stycznika na pompe paliwa? Jak na moje alarm masz skopany i albo go całkiem wyrzucisz albo odetniesz od niego pompe.
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
Courage |
#352534 Wysłany:
04 Kwi 2010, 23:38; Temat postu: |
|
 |
Kukurydza |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 22 Sty 2008, Posty: 2911 Pomógł: 5
|
bbksk napisał(a): Dzięki za odpowiedź.  Próbowałem się tam dostać ale ten czujnik jest pod materiałem i żeby dostać się do kabelków musiałbym fotel odkręcać a śruby są tak zardzewiałe, że musi zająć się tym specjalista. Przed konkretnieszym grzebaniem i rozbieraniem samochodu chciałbym się najpierw upewnić czy to to. Do tego czujnika idą dwa kabelki, czarny i fioletowo-czarny, czy jest możliwość odłączenia czujnika w innym miejscu niż przy nim samym koło siedzenia? Nie będę ich przecinał bo to głupie.
Odpinasz listwę progową, podnosisz wykładzinę i odpinasz wtyczkę od włącznika
Przerabiałem, jak mi auto zdechło z braku paliwa... 
_________________ 2010-12 = FIAT PUNTO Mk1 1.1 55KM "S" topic24306.html 2012-obecnie = FIAT PUNTO Mk2 1.2 60KM "SX" topic37122.html
Czy masz już darmowe FFP Assistance?
|
|
Góra |
|
 |
miki1004 |
#352606 Wysłany:
05 Kwi 2010, 11:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 19 Wrz 2009, Posty: 122
|
U mnie było podobnie, czasami pompe paliwa odlączało podczas jazdy. Wymieniłem przekaźnik pompy paliwa. Pod maską jest pod taką czarną klapką mocowaną na dwie śrubki. Pod tą klapke idzie wtyczka od sondy lambda.
Tyle, że problemu z wariującymi światłami nie miałem.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|