Witam, Opiszę swój problem.
Otóż od początku jak kupiłem auto borykam się z pewnym problemem. Otóż w sierpniu kupiłem punto i od początku było coś nie tak z układem kierowniczym. Auto skręcało w prawo samo i opony po prawej stronie były ścinane (nowa opona starczyła na 10tyś km) Lewa strona opon 6mm, prawa 2mm... W grudniu dałem do mechanika - wymiana wahaczy + geometria... Po zmianie auto jeździło prosto tylko czasami kierownica czasami delikatnie lewo -prawo o ok 3mm się ruszała ale myślałem że to źle wyważone opony. Kupiłem nowe zimówki i dzisiaj przy wymianie na letnie patrze na "nowe" opony i pościnane ale od wewnętrznej strony....
Pojechałem na stację diagnostyczną i koleś powiedział że prawa zwrotnica do wymiany a lewa prawdopodobnie też bo straszne luzy ma. Zszedłem pod auto patrze i rzeczywiście to do czego wchodzi wahacz to lata na wszystkie strony...
Teraz mam pytanie czy kupić używkę bo nowa tylko w aso (ok 500 za sztukę) - używki za 50-60 za sztukę.
Ponadto chciałbym wiedzieć czy wymiana jest skomplikowana i czy dam radę samemu wymienić? I czy do 1.1 pasuje np od 1.2?
Dziekuję z góry za odp, pozdrawiam.