Witam was miłośnicy fiata. Piszę w bardzo ważnej sprawie. Otóż mam do wyboru kapitalny remont silnika w punciaku HGT albo przeszczep. Chciałem do samochodu włożyć silnik z barchetty w zasadzie ten sam bo 18. VFD i z tego co się zorientowałem to wszystko by basowało, tylko nie wiem jak będzie z wtryskami i kolektorem ssącym. Auto pomaga mi zrobić mechanik fiatowskiego OBRu ale niestety nawet on nie jest w 100% pewny. Jeśli ktoś majsterkował z czymś takim albo ma dużą wiedzę na ten temat to piszcie prosze.
Aha jeśli ktoś by wiedział gdzie można by dostać silnik do HGT w dobrym stanie, albo gdzie takie sprowadzają to też piszcie.
Z góry wam dziękuje za wszelkie podpowiedzi, tylko nie piszcze czegoś w stylu: zapytaj na Auto hicie, bo na ich widok i ilość wiedzy którą dysponują to mam już wyrobioną pewną opinie
Mam pecha do tego auta, tyle co odebrałem od mechanika, w garażu po przegazowaniu zebrało mi panewki na korbowodach i wale i motor jest praktycznie kranken, a wole kupić drugi i zrobić przeszczep niż oddawać wał do szlifu itd. Moją zawiłą Historię opowiem wam z czasem, bo teraz nie mam na to czasu. Całymi dniami siedze w garażu i zastanawiam się jak wyciągną silnik z mojego punta... ale te włoskie rozwiązania to czasami na prawde mnie przerażają ehh...