|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 12:15
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
jaajooo |
#374915 Wysłany:
17 Cze 2010, 23:43; Temat postu: Problem z fotelem od pasazera - wyrwany pret |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Sebastian
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: ELC Rejestracja: 12 Maj 2008, Posty: 98
|
Witam, glupio sie przyznac ale po !@$#! rozwalilem kumplowi siedzenie z przodu w Punto II 3D, dokladniej chodzi o to, ze wyrwal sie pret ktory jest pod siedzeniem, ktory podnosi sie do gory i przesuwa siedzenie, nie wiem czy ja mam tyle sily czy bylo tak feralnie wykonane, ale wychodze z zalozenia, ze jezeli latwo wyszlo to musi tez latwo wejsc. Nie zauwazylem na precie zadnych mocowan, gwintow od srub, czy cos podobnego, tylko dwa miejsca gdzie sie zweza ten pret, na samcyh koncach, pokazalem to na obrazku. Wie moze ktos jak to wlozyc z powrotem, przeciez musi sie dac. Wielkie dzieki za pomoc.

Ostatnio edytowany przez jaajooo, 18 Cze 2010, 11:21, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
|
|
domin45670 |
#374918 Wysłany:
18 Cze 2010, 00:04; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
jaajooo napisał(a): wajche ktora sie sie podosi do gory i przesuwa siedzenia
To są 2 różne "wajchy". Jedna jest z lewej strony obok fotela (do podnoszenia i opuszczania), a druga (pręt metalowy) pod siedzeniem.
Domyślam się jednak, że urwałeś tą obok fotela. Ona z tego co kojarzę trzyma się na trzech śrubach lub nakrętkach. Należy pierw zdjąć okrągłą zaślepkę, pod którą ukażą się śruby/nakrętki. Niedawno jakimś cudem mi zaślepka wypadła i mocowanie przyuważyłem właśnie w opisanym przeze mnie miejscu z tego co pamiętam.
[ Dodano: 18 Cze 2010 00:04 ]
Widzę, że dodałeś rysunek zanim zapisałem posta. Co to jest? Ten pręt pod siedzeniem do przesuwania fotela?
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
jaajooo |
#374919 Wysłany:
18 Cze 2010, 00:05; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Sebastian
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Wersja: Dynamic
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: ELC Rejestracja: 12 Maj 2008, Posty: 98
|
tak to jest pret pod siedzieniem 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|