Dzięki już sam go dzisiaj znalazłem. Ma ktoś jakiś pomysł jak się w miarę szybko do niego dostać? Dzisiaj próbowałem i udało mi się odkręcić ledwo ledwo jedynie jego górną śrubę mocującą. Dolna jest w takim miejscu, że ni w ząb nie mogłem podejść żadnym kluczem. Robił to ktoś? Może jest gdzieś jakiś tutorial?
Wyczyściłem dziś porządnie klemy i po tym auto zachowuje się nieco inaczej - otóż - podczas jazdy jest wszystko ok. Wentylator włącza się normalnie, kontrolki żadne się nie zapalają. Tak samo jest jak zostawię go na jałowym biegu. Przejechałem się tak dzisiaj ok. 20 km i wszystko było dobrze. Jak dojechałem na miejsce pochodził jeszcze chwilę na jałowym - było wszystko ok, wentylator załączył się, kontrolki się nie paliły. Wyłączyłem więc silnik, postał tak z 10 minut. Wsiadam po tych 10 minutach, przekręcam kluczyk (bez odpalania) no i załącza się w tym momencie wentylator i kontrolka zarówno silnika jak i temperatury. No załamka

Poczekałem aż ochłonie i znów zrobiłem powrotne 20 km, znów postał później chwilę na jałowym i wentylator się załączał bez kontrolek. Nie wiem czy wiązać to z czyszczeniem klem dzisiaj, ale teraz podczas jazdy jest ok dopiero po ponownym przekręceniu kluczyka jest lipa.
Tak czy siak czy to nie kolejny znak, że to coś na drodze elektrycznej? Gdyby to nie była elektryka to raczej cały czas by było źle za każdym razem no nie? Kombinuję już jak koń pod górę, ale już mi się pomysły kończą... Nadal obstawiam ten czujnik, chociaż dzisiaj jak rozmawiałem z gościem z ASO to wspominał coś, że to może być wina centralki...
Jak myślicie?
--------------------------------
No dobra, koniec macania:
P0115 "Czujnik temp. czynnika chłodzącego silnik - usterka"
P0352 "Obwód pierwotny/wtórny cewki zapłonowej B - usterka"