You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 17 Cze 2025, 07:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość

Post #380511 Wysłany: 14 Lip 2010, 14:26; 
 Temat postu: lpg v-max z expert roczniak
Puntomaniak

Witam, ten post jest informacyjny - antyreklamowy.

Jakies dwa lata temu zalozylem gaz w Expert Roczniak, zalozyli mi V-Max Mono. Przez dwa lata mialem problemy bo szarpal i kaszlal przy ruszaniu. Wymienilem swiece na irydowe, nowe kable i nowe cewki, troche sie poprawilo - zwlaszcza, ze przy 6tej regulacji (za wszystkie musialem placic) ustawili niemilosiernie bogata mieszanke.

Zainteresowalem sie tematem, zciagnalem schematy instalacji, oprogramowanie i zrobilem przejsciowke do komputra.

Te CWOKI nie podpiely szujnika przepustnicy oraz nie zrobily emulacji sondy lambda (bylo polaczenie rownolegle, powinno byc szeregowe). Po podpieciu czujnika przepustnicy oraz poprawnym podlaczeniu sondy punto chodzi jak zloto i na glownej centralce nie wyskakuje juz wiecej blad sondy lambda. Zrobilem sobie tez regulacje sam, w brew pozorom nie jest to takie trudne.

Zdecydowanie odradzam Expert Roczniaka, nie wiem jak jest w innych ale wiem, ze u nich odprawiaja jakas kaszane. Jak dzwonilem do nich, zeby sie spytac czy stare podpiecie jest dobre to odsylali mnie do stacji w innej miejscowosci (gdzie instalacje zakladalem) - tak jakby kazdy warsztat Expert Roczniak robil pod siebie i jak juz zakladales gdzie indziej to ci nie pomoga.

Pozdrawiam,
W koncu szczesliwy posiadacz LPG w puncie!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)