|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 22:22
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
andy2999 |
#385105 Wysłany:
03 Sie 2010, 16:14; Temat postu: dusi sie |
|
 |
Forumowicz |
|
Witam ,mam taki problem w fiaciku punto 2 1.2 8v 2000 r. przy gwałtownym wciśnięciu gazu silnik dławi się spadają obroty ,trzepie się jak puszcze to wraca do normy najgorzej jest przy ruszaniu {skokami naprzód marsz}albo trzeba pogazowac mu kilkukrotnie jak do startu z piskiem ,był podłaczany do kompa żadnych błędów czyściłem przepustnicęi i nic byłem już u kilku mech i nie wiedzą co jest podejrzewają czujnik przepustnicy ale to kosztuje 300 stówy i nie są pewnina 100% ponoc pompe paliwa sprawdzali i ciśnienie jest odpowiednie proszę poradźcie co robic bo żona mi głowe suszy?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
maciej85 |
#385230 Wysłany:
03 Sie 2010, 23:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Maciej
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Syreny Gród Rejestracja: 01 Cze 2007, Posty: 1038
|
mam ten sam objaw i tak się dzieje jak jest ciepło a jak jest pogoda taka sobie to w miarę jeszcze dobrze jeździ
ja już miałem wymieniona sondę czyszczona przepustnice i nic to nie dawało też myślałem ze to wina pompy albo wtrysków ale podejrzewam ze to może być czujnik temperatury - trzeba by od tego zacząć bo to najmniej kosztowna sprawa - jutro będę miał to naprawiane tak wiec będzie wiadomo czy to jest przyczyną awarii...
_________________ było moje ukochane Punto II kolor - Czerwony Tiziano 199 album_personal.php?user_id=831
jest VW Passat B5
|
|
Góra |
|
 |
iceman1985 |
#385397 Wysłany:
04 Sie 2010, 21:56; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Bytom Rejestracja: 16 Mar 2010, Posty: 8
|
Hmm w sumie miałem dość podobny problem, wymieniona sonda ale to raczej nie od niej zależało bo była w dobrym stanie, radziłbym sprawdzić map sensor oraz wspomniany czujni temp. choć w moim przypadku chyba było coś nie tak z paliwem(tankowałem 95 na BP) i od tego czasu zaczeły sie problemy. Dotankowałem mu 98 z orlenu i sytuacja sie poprawia. Zobaczymy co bedzie dalej. Przy okazji czyściłem przepustnice ,sprawdzałem pompke.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|