|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 10:39
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Martinezio |
#388811 Wysłany:
18 Sie 2010, 11:00; Temat postu: Przewody paliwowe - wymiana. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Seroki-Village DownTown Rejestracja: 20 Sie 2008, Posty: 495 Pomógł: 19
|
Witam po dłuuuugim czasie
Cóż - trochę zaniedbałem kropaska swojego i niestety, pękł mi filtr paliwa (skorodował). Chciałem go wymienić, ale okazało się, że te szybkozłączki, na których był założony, też skorodowały i nie chciały puścić. Ponieważ lało mi się paliwo, a byłem w trasie, to wyciąłem ten uszkodzony filtr wraz z kawałkami przewodu paliwowego, a w to miejsce dałem tymczasowo kawałek rurki oraz jakiś filterek za 5zł. Całość zesztukowana tak, by nie leciało paliwo (na ściągi stalowe, a rurki połączone kawałkiem tulejki mosiężnej i ściągami).
Chciałbym to teraz wymienić, aby było zgodnie ze sztuką i zrobione na cacy.
Czy wymiana tego przewodu paliwowego, na którym wisi filterek, to duży problem? Jakiego rzędu mogą to być kwoty?
Dzięki z góry za info wszelakie 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
dzikidaniel |
#388813 Wysłany:
18 Sie 2010, 11:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Który? Ten z góry (do baku) czy ten z dołu (do silnika)?
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
Martinezio |
#388815 Wysłany:
18 Sie 2010, 11:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Seroki-Village DownTown Rejestracja: 20 Sie 2008, Posty: 495 Pomógł: 19
|
Yyy.... Zabij mnie, ale nie powiem - wiem tylko, że biegnie tuż nad tylnym kołem od pasażera, przy rurze wlewu paliwa. Na nim był zamontowany na szybkozłączkach stary filterek (taka puszeczka metalowa). Wzdłuż niego biegnie jeszcze jeden przewód i idą gdzieś do przodka, ale w którą stronę leci paliwo, to nie wiem.
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#388817 Wysłany:
18 Sie 2010, 11:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Czyli ten do baku. Nie wiem czy uda się bez spuszczania baku (a znając życie śruby są zapieczone), ale może wystarczy podnieść siedzisko z tyłu, odkręcić 3 śruby na śrubokręt, odczepić przewód i go wyciągnąć i wstawić drugi (nawet chyba takowy mam). Ja ten drugi to masz wszystko na "oczach"i wymiana jest banalna.
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
Martinezio |
#388818 Wysłany:
18 Sie 2010, 11:26; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Hmm... Czyli muszę się zaopatrzyć w nowy przewód i poćwiczyć... Ok, poszukam dokładnie która to część i oblukam ceny. Dzięx za podpowiedzi.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|