Witam Szanownych Forumowiczów
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w ustaleniu dokąd biegnie pewien kabel .
Sprawa wygląda następująco. Podczas demontażu kolumny McPherson'a lewego przedniego koła, gdy wyjmowałem wtyczkę kabla od czujnika ABS zauważyłem, że biegnący obok niego żółto-zielony przewód w czarnej koszulce wisi sobie przerwany w powietrzu. Poniższe 2 zdjęcia obrazują mój problem ( widok po zdjęciu plastikowego nadkola )

Przyglądnąłem się okolicom urwanego kabla by odnaleźć miejsce jego początku i potencjalne miejsce, od którego mógłby się urwać . Zaczyna się w miejscu rozgałęzienia wiązki w okolicach wtyczki od ABS koła lewego.( Zdjęcie poniżej)
Gorzej było z ustaleniem, gdzie się przerwał, po kształcie wygięcia kabla wygląda jakby pasował w dziurę koło lewej poduszki silnika (to chyba zły trop, bo każdorazowe odkręcanie poduszki silnika = przecięcie przewodu ) , poza tym nigdzie nie widać miejsca przerwania

Od czego jest ten przewód i gdzie on powinien biec ? Może komuś z Was uda się to rozszyfrować ? Albo ktoś mógłby zrobić foty gdzie u niego leci owy kabelek? Moje auto to punto MK I 1.2 75km w niemieckiej wersji wyposażeniowej HSD z 1994 roku. Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem