|
Obecny czas: 07 Cze 2025, 12:17
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
wloczykijziom |
#395957 Wysłany:
15 Wrz 2010, 13:02; Temat postu: Wymiana łożysk kolumny McPhersona |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Pawel
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 10 Wrz 2007, Posty: 158
|
Witam, wymieniałem dziś łożyska, mocowanie kolumn McPhersona i zamontowałem wszystko tak jak było wcześniej. Jednak teraz wróciłem do domu i przeglądam poradnik Fiat Punto 1 zrób to sam, są tam rysunki jak zamontować te mocowanie do karoserii.
Zamontowałem to tak jak dla wersji ze wspomaganiem, bo tak miałem wcześniej, jednak nie wiem czy nie wpłynie to teraz jakoś negatywnie na prowadzenie i przednie zawieszenie, ponieważ jak widzę, na rysunkach jest że powinno być na odwrót

_________________ Punto 1.1 55 SX 1996r
|
|
Góra |
|
 |
|
|
punto 1.6 |
#395972 Wysłany:
15 Wrz 2010, 14:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marek
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: ELX
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Przemyśl Rejestracja: 20 Lip 2010, Posty: 1775 Pomógł: 40
|
zamontuj tak jak pisze jezeli masz wspomaganie to wycieciem do przodu jezeli nie masz wspomagania to wycieciem do tylu jezeli dales odwrotnie to moze ci kierownica ciezej chodzic
_________________ PUNTO ELX 1.6 16vT = 320HP & 360NM
|
|
Góra |
|
 |
wloczykijziom |
#395984 Wysłany:
15 Wrz 2010, 15:32; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Pawel
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 10 Wrz 2007, Posty: 158
|
Ale jakiś bardziej negatywnych skutków nie będzie, bo miałem je wcześniej tak zamontowane i śmigał dobrze, przejechałem ponad 20 000 od czasu jak był kupiony, miał zrobioną zbieżność, 8000 km temu wymieniłem amorki z przodu, samemu i zamontowałem je tak samo jak stare, a 2000 km temu łożyska w wahaczach i wszystko jest OK. Tylko dziś spojrzałem do tej książki i popadłem w głębsze wątpliwości...
_________________ Punto 1.1 55 SX 1996r
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|