|
Obecny czas: 01 Maj 2025, 06:49
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
jaajooo |
#396165 Wysłany:
15 Wrz 2010, 21:33; Temat postu: Pomocy - Przedni zderzak - Demontaż |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Sebastian
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: ELC Rejestracja: 12 Maj 2008, Posty: 98
|
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak zdemontować przedni zderzak w Punto I.
Przejrzałem forum w trybie szukaj i nic nie znalazłem na ten temat, a przy okazji chciałbym się od was dowiedzieć jak najlepiej wykonać łatanie dziury w zderzaku, miałem kilka miesięcy temu przykre spotkanie z tyłkiem sarny (zwierzę), sarna uciekła a mi została nie wielka dziura w zderzaku. Chodzi mi o materiały, którymi mogłyby się posłużyć. Co byście polecili, bo mi po głowie chodzi taki plan, żeby dziurę od środka zakryć, zakleić jakimś materiałem typu włókno szklane i na włókno szklane nałożyć szpachlę, wyrównać papierem ściernym, dopasować lakier i być szczęśliwym, że wykonałem dobrą robotę małym kosztem.

Ostatnio edytowany przez jaajooo, 15 Wrz 2010, 21:54, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
|
|
nickoo |
#396168 Wysłany:
15 Wrz 2010, 21:39; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
|
|
Góra |
|
 |
jaajooo |
#396178 Wysłany:
15 Wrz 2010, 21:57; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Sebastian
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: ELC Rejestracja: 12 Maj 2008, Posty: 98
|
Chodzi mi o to, że jeżeli zmieszczę się z materiałami do 100 PLN do wolę zrobić to sam, a jeżeli przekroczy 100 PLN to na allegro.pl zderzaki pod kolor chodzą od 150 PLN do 200 PLN z przesyłką ale strasznie są porysowane. Chciałbym dodać jeszcze, że spory kawałek pozostał. Po dołożeniu go dziura jest o połowę mniejsza. Przeglądałem twój profil z kropkiem, mogłbyś mi podać sprzedawce z allegro.pl tam gdzie kupiłeś filtr kabinowy za 35 PLN bo mnie też czeka wymiana filtra.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|