|
Obecny czas: 23 Cze 2025, 16:49
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
BobMF |
#40323 Wysłany:
21 Sie 2007, 00:25; Temat postu: światła stop a pozycja stacyjki |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
no wiedziałem, że po wyjęciu kluczyka przednie światła kaput
ale pierwszy raz jeżdżę autem w którym światła stop też nie działają
zawsze to były jedyne światła zewnętrzne działające całkowicie bez klucza
macie jakiś szybki sposób na zmianę tego ??
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
|
|
ipIV |
#40327 Wysłany:
21 Sie 2007, 00:34; Temat postu: |
|
 |
Admin ds. technicznych forum. |
 |
Imię: Michał
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Wersja: HGT
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SL/SK/SZ/SZA Rejestracja: 21 Cze 2006, Posty: 13084 Pomógł: 54
|
To jest norma w każdym fiacie  Nawet postojówki kaput
No chyba, że przekręcisz kluczyk na pozycję PARK i go wyciągniesz to wtedy postojówki tylko świecą
BTW: Po co mają świecić stopy jak silnik jest wyłączony? 
_________________ Focus 1.0 Ecoboost 92kW & Punto Evo 1,4 16V MA 99kW@138kW & Punto II HGT Abarth 1,8 16V 96kW & Fiesta VII FL 1,0 12V Ecoboost 74kW Inne pod moją opieką: Tipo 1,4 16V 70kW Były: Punto II 5d 1,8 16V 96kW & Punto II 1,2 8V 44kW & Fiesta V 1,25 55kW
<- Ford Focus mk4 FL Trend 1,0 Ecoboost 2022 r. 
<- Fiat Punto II HGT 1,8 16V 2001 r.
<- Ford Fiesta VII FL 1,0 Ecoboost 2017 r.
<- Fiat Tipo 1,4 16V 2017 r.
<- Fiat Punto II 5d 1,8 16V 2002 r.
<- Fiat Punto Evo 1,4 MA Turbo 2010 r.
<- Ford Fiesta V 1,2 16V 2001 r.
<- Fiat Punto II 1,2 8V 2002 r. AM, B, BE, C, CE, T
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#40330 Wysłany:
21 Sie 2007, 01:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
jak by ktoś celował po ciemku w dup.. to można zawsze go ostrzec że się stoi
mnie PARK nie działa, ale mogę wyjąć kluczyk po przekręceniu w każdej pozycji 
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
dzikidaniel |
#40460 Wysłany:
21 Sie 2007, 19:56; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
Jak może PARK nie działać?? Wciskasz czarny guzik na stacyjce i przekręcasz w tył kuczykiem  Musi działać
A co do stania na poboczu to jeśli juz stoisz poza terenem zabudowanym to musisz mieć włączone światła. Tak jest nawet w przepisie
A co do wyjęcia kluczyka to u mnie też tak jest  ale ważne że jeszcze jeździ 
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
Góra |
|
 |
ka-8 |
#40472 Wysłany:
21 Sie 2007, 20:18; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.3 70KM mJTD
Paliwo: ON
|
BobMF napisał(a): jak by ktoś celował po ciemku w dup.. to można zawsze go ostrzec że się stoi W wiekszosci auto chyba nie dzialaja. Zawsze mozesz go ostrzec wlaczajac awaryjne - te dzialaja bez kluczyka.  BobMF napisał(a): jmnie PARK nie działa, ale mogę wyjąć kluczyk po przekręceniu w każdej pozycji 
Pewnie dziala tylko trzeba przekrecajac wcisnac jednoczesnie przycisk ktory idzie jakby po krawedzi stacyjki. Po jego wcisnieciu mozna przekrecic kluczyk dalej do tylu niz tylko do pozycji pozwalajacej na wyjecie go ze stacyjki. Wtedy wlaczaja sie pozycyjne o ile pamietam.
_________________ Dlugodystansowy test Fiat Punto IIFL 1.3 Multijet '06 wersja specjalna "Miś". Stan zaawansowania: 126.80% (317000km)
Czasonieokreslony test Fiat Punto II 1.2/60KM '01 "Grzechotnik" Stan zaawansowania: 228000km
Fiat Punto I 75SX: tournee po Polsce 1997-2001: 112000km
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#40511 Wysłany:
22 Sie 2007, 00:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
ojejku no !!, nie działą mi PARK bo mam tak zajechany kluczyk że nie przekręca stacyjki wstecz [też zajechanej]
kiedyś miałem taki przypadek że siedziałem w aucie bez kluczyków i ze zrąbanymi awaryjnymi, żeby typ nie wjechał mi w kuper siadłem za kierką i wcisnąłem hamulec - zapaliły się STOPy
jeździłem wieloma autami i nie spotkałem się z takim przypadkiem, pamiętam, że Maluch nawet tak nie miał  , może ten akurat którym jeździłem
|
|
Góra |
|
 |
krzys_80 |
#40551 Wysłany:
22 Sie 2007, 10:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Aleksandrów Kujawski Rejestracja: 17 Maj 2007, Posty: 109
|
z tego co sie orientuje to swiatla stopu dzialaja bez stacyjki glownie w koreanskich autach - mialem tak w hyundaiu i wiem, ze w daewoo tez tak jest 
_________________ 156 1.6 TS 120KM - nawet daje radę...
____________ punto GT 1.4 ____________
the fastest car I had ever driven
|
|
Góra |
|
 |
mrider |
#40626 Wysłany:
22 Sie 2007, 18:12; Temat postu: |
|
|
W Uno światła stop działają bez kluczyka. Można to zrobić w kropce w dość prosty sposób... Wystarczy odłączyć od czujnika świateł stop "fabryczne" zasilanie i podpiąć się np z zasilania radia. Nie mam dziś w domu kropka ani schematu instalacji więc nie podam dokładnie który kabelek trzeba zamienić innym.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|