witam, proszę o pomoc,
do centralki wyposażenia dodatkowego w Punto I wchodzi z tyłu kilka wtyczek, domyślam się że pierwsza z prawej (za żółtym przekaźnikiem)jest od centralnego, z tym że nie mam tam ani białego ani brązowego kabelka...
pytanie: do których kabli wpiąć się ze sterowaniem radiowym centralnego?
w tej wtyczce jest ponad 10 jkabelków...
[ Dodano: 27 Lut 2008 14:45 ]biuroadama napisał(a):
witam, proszę o pomoc,
do centralki wyposażenia dodatkowego w Punto I wchodzi z tyłu kilka wtyczek, domyślam się że pierwsza z prawej (za żółtym przekaźnikiem)jest od centralnego, z tym że nie mam tam ani białego ani brązowego kabelka...
pytanie: do których kabli wpiąć się ze sterowaniem radiowym centralnego?
w tej wtyczce jest ponad 10 jkabelków...
i co nikt mi nie pomoże? jestem elektrycznym laikiem więc proszę o wyrozumiałość i pomoc...
[ Dodano: 18 Cze 2008 09:09 ]a może komuś kto założył sterowanie chciałoby się zrobić zdjęcie wtyczki z dolutowanymi kabelkami sterowania?
BARDZO PROSZĘ...
[ Dodano: 25 Cze 2008 09:32 ]dobra, sam sobie odpowiem, może jeszcze się komuś przydać...
we wtyczce przekaźnika centralnego zamka (żółty przekaźnik oczywiście) wchodzi kilkanaście przewodów , głównie szarych iżółtych ale uwaga: tylko dwa białe i dwa niebieskie - znajdują się obok siebie i są wyraźnie cieńsze - wystarczy wlutować się do jednego z białych (obojętnie który bo są zmostkowane) i jednego z niebieskich (też obojętnie bo one też są zmostkowane ze sobą) i MUSI DZIAŁAĆ (oczywiście pominąłem kwestię podłączenia zasilania do sterownika i ewentualnej sygnalizacji na kierunki)