|
Obecny czas: 07 Maj 2025, 07:34
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
WLBN |
#422271 Wysłany:
15 Gru 2010, 14:10; Temat postu: Przekaźnik świateł mijania. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Biecz/Kraków Rejestracja: 16 Wrz 2008, Posty: 495 Pomógł: 4
|
Witam. Czy możliwe jest, że padnięty przekaźnik świateł mijania powoduje nieświecenie się tylko jednego światła? Bo tylko przekaźnik przychodzi mi do głowy. Wczoraj padło mi prawe światło mijania- pomyślałem, że żarówka, w końcu to 'plus 30 % światła', a ma 3 miesiące. Przed chwilą poszedłem wymienić. Wyciągam- chyba dobra. No to zakładam 3 inne, które posiadam, z tego jedna Hella nieużywana i nic. Styki i kostkę oglądam- chyba ok. Kablami ruszam- nic. Bezpiecznik sprawdzam- ok, dla pewności zakładam inny i nic. Tak bawić się zacząłem i stwierdziłem, że po włączeniu 'długich' wyłącza mi się sprawne światło mijania, a tak być nie powinno, przynajmniej u mnie. Pytanie więc mam takie- wymieniać przekaźnik czy szukać elektryka?
_________________ WLBN
|
|
Góra |
|
 |
|
|
iceman1985 |
#422337 Wysłany:
15 Gru 2010, 18:54; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Bytom Rejestracja: 16 Mar 2010, Posty: 8
|
Hmm, z tego co widziałem kiedyś na schematach, to mijania wiszą na jednym styku przekaźnika, więc jeśli padnięty przekaźnik to oba nie świecą, a sprzwdzałeś oba bezpieczniki bo są F12 i F13?
_________________ Punto II 2000 1.2 8V
|
|
Góra |
|
 |
WLBN |
#422342 Wysłany:
15 Gru 2010, 19:09; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Przekaźnik odrzucam- musi być sprawny. Bezpieczniki sprawdzone profilaktycznie obydwa.
_________________ WLBN
|
|
Góra |
|
 |
sebus1981 |
#422349 Wysłany:
15 Gru 2010, 19:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Sebastian
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Sporting
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 07 Paź 2010, Posty: 919
|
Nie wiem gdzie mozesz szukac problemu, z tego powodu ze pali Ci sie jedno swiatlo za ten stawial bym na wlacznik, tylko nie wiem czy wlacznik, a raczej na wlaczniku jest jeden kabelek do kostki i rozdzial na dwa czy od razu ida dwa...
Kiedys tez mialem taki przypadek w Nissanie tyle ze padly mi dwie lampy automatycznie (jechalem na dlugich) bo to dzialalo, a zarowki mialem PHILIPS 130% White, wszystko wskazywalo na przelacznik, pojechalem do elektryka i okazalo sie ze padly mi zarowki, dwie na raz  zmora tyle kasy za zarowki i pol roku, ale jak zmienial mi zarowki zauwarzyl ze wsowki na zarowke byly ok jednak kable na tej wsowce juz ledwo dochodzily do wsowki, bo sie urwaly, czy spruchnialy ze starosci...
To tyle ile moge napisac z wlasnego doswiadczenia..
_________________ Pozdrawiam
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/Punto/112157
|
|
Góra |
|
 |
xONx |
#422356 Wysłany:
15 Gru 2010, 19:44; Temat postu: |
|
 |
Paparazzi |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk/Malbork Rejestracja: 12 Sty 2009, Posty: 3082 Pomógł: 17
|
WLBN a sprawdzałeś napięcie na kostce od świateł mijania 
_________________ Jest kraj, gdzie od wieków wolność ma barwę krwi Jest miasto, magia dziejów w jego murach tkwi Jest klub w tym mieście w barwach bieli i zieleni Jest wiara i tradycja której nic nie zmieni.
----
Odpowiedni ludzie mówią o tym cudzie kiedy Punta się zjeżdżają VW się kłaniają
|
|
Góra |
|
 |
WLBN |
#422365 Wysłany:
15 Gru 2010, 20:04; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
No tego jeszcze nie sprawdzałem, sprzętu nie mogę w domu znaleźć. A był...
_________________ WLBN
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|