Witam, dzisiaj przyjeźdza do mnie kolega z polerką i pastą G3 i G4 w celu zrobienia maski bo ktos ją źle kiedyś pomalował i w słońcu widać takie zapylone plamy, chcem to usunąć.
I tak sie zastanawiam bo mam troche inny odcień drzwi pasażera, czy warto je też spolerować , czy nie będzie gorzej tzn czy nie zrobią się nagle mega białe i wtedy będą zbyt jasne. A całego auta nie mam czasu zabadzo zrobić chciałem poprawić tylko maskę ale te drzwi może tez by się przydało.
Wogóle usuwał ktoś kiedyś polerką mechaniczną takie jak by zapylenie z błotników ? Bo coś mi się wydaje że ktoś mi maske pomalował nawet jej nie sciągając bo czuć pod ręką na błotnikach zapylenia miejscowe , ciekawe czy dało by rade to tym usunąć ?
A i pytanie do użytkowników białych kropków: jak myjecie auta dośc dobrym szamponem to lekko wam schodzi cały syf z auta ? U mnie jest takie coś że z przednich błotników i maski trzeba reszte syfu ściągać jakimś woskiem czy mleczkiem bo gąbką z płynem nie ma szans-nie rozumiem tego , może to od tego zapylenia ?
Zdjęcie różniących sie drzwi :