|
Obecny czas: 01 Maj 2025, 06:19
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kufell |
#433875 Wysłany:
24 Sty 2011, 03:30; Temat postu: Mechanizm regulacji lusterka |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Wrz 2008, Posty: 578 Pomógł: 3
|
Dość feralna zima tego roku...
Któregoś pięknego poranka, wziąłem się za poprawianie ustawienia lusterka (manualne) no i łapę za ten dzyndzel (lusterko lewe). Zaczynam ustawiać, słychać tylko takie pyk! No i sobie poustawiałem.  Generalnie mechanizm uległ destrukcji, teraz rodzi się pytanie da się wymienić sam mechanizm regulacji czy muszę śmigać po nowe lusterko? Może ktoś już miał do czynienia z taką komedią i ma jakieś cenne wskazówki, odnośnie samej procedury naprawczej?
No i oczywiście cięgno klamki uległo destrukcji, oczywiście od strony kierowcy. Teraz jak ten kretyn, muszę się gimnastykować żeby otworzyć sobie drzwi... Czekam z upragnieniem wiosny.
Góra |
|
 |
|
|
_marcin00_ |
#433882 Wysłany:
24 Sty 2011, 08:42; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Easy
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 29 Sty 2010, Posty: 3642 Pomógł: 31
|
|
Góra |
|
 |
Kufell |
#434540 Wysłany:
26 Sty 2011, 19:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 06 Wrz 2008, Posty: 578 Pomógł: 3
|
Właśnie o to pytam czy jest sens się męczyć z naprawą mechanizmu ustawiania lusterek czy kupić nowe za jakieś 4 dyszki?
Co do drzwi to jak najbardziej zgadzam się w 100% dlatego napisałem, że czekam z upragnieniem wiosny bo aktualnie panująca aura nie sprzyja takim zabiegom.
Góra |
|
 |
_marcin00_ |
#434591 Wysłany:
26 Sty 2011, 21:28; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Easy
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 29 Sty 2010, Posty: 3642 Pomógł: 31
|
Kufell napisał(a): Właśnie o to pytam czy jest sens się męczyć z naprawą mechanizmu ustawiania lusterek czy kupić nowe za jakieś 4 dyszki?
Nie ma sensu, ja bym kupił i się nie zastanawiał. Sam mam ułamane ramię lusterka i chciałem kupić nowe, ale elektryczne z podgrzewaniem to już duży wydatek więc naprawiłem. Na wiosnę pewnie też będę zmuszony wymienić całe na używane z allegro bo moje po naprawie się nie składa więc może szybko zostać urwane na parkingu. W moim przypadku używki zaczynają się od 90zł na allegro za kompletny szrot niestety.
_________________ Było: Fiat Punto II 1,2 16V HLX Było: Fiat Stilo 1,6 Trofeo Było: Fiat Grande Punto Sport 1,4 t-jet Jest: Fiat Tipo Easy 1,4 t-jet
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|