|
Obecny czas: 20 Cze 2025, 12:00
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
pacos |
#442983 Wysłany:
20 Lut 2011, 17:15; Temat postu: Kilka pytan dotyczacych punto 1.9 |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Kielce Rejestracja: 20 Lut 2011, Posty: 173
|
Na poczatku chcialem powiedziec, ze szukajac samochodu nawet przez myskl mi nie przeszlo ze kupie punto, szukalem a3, golfa 4, ibizy, a na gieldzie pewnego razu znalazlem punto srebrne 3d, 2002 1.9 jtd 85, od dziadka ktory jezdzil nim 8 lat z przebiegiem 98 tysiecy  . Jezdze nim od wrzesnia, zrobilem kolo 7 tysiecy i jestem baaazrdo zadowlony, pozycja za kierownica, wysokie szyby, dobra widocznosc, bardzo przyjemnie sie siedzi z przodu, do tylu nie siadam  . I przez ten okres troche autko zdazylem poznac i mam do Was kilka pytan
1. Jako ze diesel najcichszy nie jest, zastanawiam sie nad wygluszeniem wnetrza, robil to ktos? duzy bylby efekt? czym dokladnie trzeba byloby sie zajac?
2. Zawsze podobal mi sie swist turbiny w dieselkach, wujek ma a6 z turbina o zmiennej geometrii i super podgwizduje, w punto tego nie slyszalem. Teraz troche czytam tu forum i widze opinie ze jak swiszczy to z nia cos nie tak, u mnie jest tak, ze jak ruszam spod bloku to na 1 jak przeciagne do 2 tys., moze troche wyzej to delikatnie slychac ale trzeba sie wsluchac, wylaczyc radio, takze nie wiem, to dobrze czy cos nie tak?
3. Denerwuja mnie te nieodskakujace klamki, jest na nie jakis malo inwazyjny sposob oprocz psikniecia wd40?
4. Od poczatku denerwowalo mnie ze cos trzeszczy z tylu, jezdzilem i coraz bardziej na to wyklinalem, w koncu kolega mnie przewiozl z tylu, bylem pewien ze to trzeszczy ten boczek pod szyba tylna ale okazalo sie ze jak zamknieta jest tylka kanapa to ze w zamku tam takie odglosy sie wydaja, jest to dosyc glosne, na nierownej drodze mozna zwariowac, mial ktos tak? Bo nie usmiecha mi sie jezdzic z otwarta kanapa bo jak ktos wsiada do tylu to od razu sie zaczyna.
Prosze o odp. na wszystko w miare mozliwosci 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
greg505 |
#442986 Wysłany:
20 Lut 2011, 17:20; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 07 Sie 2008, Posty: 4521 Pomógł: 42
|
ad1. sprawdz czy masz wygluszenie maski, wygluszanie to sporo zabawy
ad2. jak jeszcze nie swiszy glosno, jak 'u wujka w a6', to nie ma sie czym przejmowac
ad3. musisz zdjac boczki zeby sie dobrac do mechanizmu klami, z tego co pamietam, to jest tutorial z fotkami na forum
ad4. owin bolce (tam gdzie zmamek opracia) tasma izolacyjna i nastanie cisza 
_________________ bylo Punto2, jest: Grande & Clio2 ph3, oba robia kle kle kle
|
|
Góra |
|
 |
pacos |
#443014 Wysłany:
20 Lut 2011, 18:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
co do wygluszania to mam wygluszona maske, jedynie mysle czy nie wstawic tez od dolu tam pod silnik, tylko na razie siedz e wdomu chory i nie mam mozliwosci sprawdzic czy on tego nie ma od dolu bo sam nie pamietam. http://allegro.pl/wygluszenie-silnika-g ... 41420.html takie cos jakbym dal od dolu to by cos pomoglo?
no to jest taki swist ze slychac go tylko na 1 biegu i na wylaczonym radiu, ale ogolnie to nie wiedzialem ze jak turbo gwizdze to ze jest z nim cos nie tak, np bylem pewien ze te ze zmienna geometria po prostu taki maja swoj urok
ten tutorial juz znalazlem
a ten problem tego trzeszczenia pojawial sie juz na forum czy tak na szybko wymysliles rozwiazanie  ?
|
|
Góra |
|
 |
greg505 |
#443020 Wysłany:
20 Lut 2011, 18:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
pacos napisał(a): a ten problem tego trzeszczenia pojawial sie juz na forum czy tak na szybko wymysliles rozwiazanie ?
stare jak swiat, prawie kazdy ma bolce oklejone 
|
|
Góra |
|
 |
pacos |
#443443 Wysłany:
21 Lut 2011, 15:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
http://img641.imageshack.us/f/obraz560.jpg/ te dwa bolce zaznaczone na rysunku domyslam sie  ? jak to jak okleje to nie bedzie problemu z zamknieciem?
Jeszcze mam jedno pytanie, jak to wyglada ze zmiana kierownicy, bo chcialbym kupic jakas uzywana w dobrym stanie z HGT bo ta moja nie bardzo mi sie podoba  ale jak kupie tamta z poduszka to w razie wypadku normalnie mi wystrzeli? bo zastanawiam sie czy czegos nie skopie ta zmiana
|
|
Góra |
|
 |
greg505 |
#443455 Wysłany:
21 Lut 2011, 15:46; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
jak obkleisz za duzo to odkleisz czesc
z kiera nie bedzie bedzie problemu, jezeli odlaczysz wczesniej aku
|
|
Góra |
|
 |
remind |
#444188 Wysłany:
23 Lut 2011, 00:54; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Poland Rejestracja: 19 Mar 2007, Posty: 1125 Pomógł: 7
|
pacos
ad.1
jak głośny to 1. przestawiony kąt wtrysku, 2. usunięty katalizator, 3. uszkodzone tłumiki. To jest diesel, posłuchaj jak mój pracuje.
ad.3
nieodskakujące? można posmarować odmrażaczem do szyb. Szczególnie zimą.
_________________ Dzień bez chmury jest ponury. Odpalanie na mrozie Punto 1.9D http://www.youtube.com/watch?v=-GX4nKQIMGY
___
|
|
Góra |
|
 |
pacos |
#476641 Wysłany:
26 Maj 2011, 13:11; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
majac obok siebie dwa diesle w takim samym stanie, jeden 1.9 D a drugi 1.9 JTD jest zasada ze jtd jako bardziej zaawansowany bedzie kulturalniej, ciszej pracowal?
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|