You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 15 Cze 2025, 15:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość

Post #453983 Wysłany: 18 Mar 2011, 21:21; 
 Temat postu:
Puntoświr

Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: opolskie [O]
mario-sz napisał(a):
Nikt KITU nie wciska że przegląd robi się co roku. WYMIANĘ oleju powinno robić się co roku.

W trzech ASO uslyszalem, ze przeglady powinno sie robic co 30 tys. lub co roku wiec zdziwilem sie dzisiaj kiedy kierownik pewnego serwisu potwierdzil, ze nie co roku a co 30 tys. Nie wiem skad Twoje przeswiadczenie, ze NIKT KITU NIE WCISKA.

Post #453990 Wysłany: 18 Mar 2011, 21:32; 
 Temat postu:
Puntoświr

Imię: Wiesław
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: pomorskie [G]
yacek _b napisał(a):
MARINESKU długo sie głowiłem co zrobić , czytałem o przegladach na forum i postanowiłem odżałować , pojechać i zrobić cały , no trudno moja strata .

Jednak na koniec dostałem papier z zakreślonym przeglądem na 30.tys. , pytam , .

Okłamał Cię w instrukcji jest napisane co 30 tyś ale! olej jeśli nie nalata 30 to po dwóch latach do wymiany, nie rozumiem po co ten papier że masz zrobiony przegląd przewidziany na 30 tyś, to bzdura jakich mało przecież twoje autko nie ma tego przebiegu, producent przewidział przegląd podzespołów po odpowiednich przebiegach i co teraz 30 strzeli i nie trzeba zaglądać, w tym ASO to NACIĄGACZE, u mnie w Wejherowie przy odbiorze autka z salonu zostałem pouczony, jeżeli stuknie prawie 30 to zapali się klucz i mogę góra przeciągnąć 999 km max ponad 30-tke, potem jest po gwarancji jak wskoczy 31 i tyle,pozdrawiam.
A pro po części zakupionych typu filterki i inne, ASO dopuszcza u mnie po konsultacji co do producenta ,na polskie jest zgoda.

Post #454007 Wysłany: 18 Mar 2011, 22:25; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Jacek
Samochód: Punto Evo 5d
Miejscowość: Gdańsk
autofan napisał(a):
yacek _b w którym ASO byłeś w Gdańsku?
Filt oleju bardzo drogi, w Oplu orginał 20 zł, zamienniki do Grande Punto też są w podobnej cenie. ASO Fiata zakłada też filtry firmy Sędziszów, ciekawe jak się poznają jak sam wymienię :D. Filtr przeciwpyłowy kupiłem za 56 zł firmy Filtron, orginalny to porażka cenowa. Mam auto po gwarancji i sam je serwisuje , nie musze już płacić za drogą robociznę w ASO. Wymiany oleju warto wykonywać częściej niż przewiduje producent w przypadku pokonywania kótkich odcinków.

Byłem w Schewe ( Gdańsk ) i chyba juz do nich nie pojadę .

A po fakcie ( mądry Polak po szkodzie ) , zadzwoniłem do drugiego dilera ( Auto Plus ) i tam owszem części ( np. filtry ) można mieć swoje , ech...

ps . najbardziej to zabolał mnie ten filtr kabinowy , reszta raczej w normie , parę złotych drożej niż na allegro , ale jak się doliczy wysyłkę to wychodzi na to samo , a jak bym miał auto po gwarancji to na pewno bym sie tak nie bawił :)

Post #454022 Wysłany: 18 Mar 2011, 23:13; 
 Temat postu:
Puntoświr

Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 3d
Wersja: Energy
yacek _b napisał(a):

Ja jak coś jezdze do Auto Plusa są bardziej kompetentni, a Schewe to są słynni na całe trójmiasto z m in partactwa i naciągania. W Auto Plusie to kupiłem filtr powietrza taniej jak na allegro (idealnie takiej samej marki) :)

Post #454069 Wysłany: 19 Mar 2011, 05:28; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Jacek
Samochód: Punto Evo 5d
Miejscowość: Gdańsk
autofan napisał(a):
yacek _b napisał(a):

Ja jak coś jezdze do Auto Plusa są bardziej kompetentni, a Schewe to są słynni na całe trójmiasto z m in partactwa i naciągania. W Auto Plusie to kupiłem filtr powietrza taniej jak na allegro (idealnie takiej samej marki) :)

jak juz powiedziałem , ostatni raz ...

W Schewe , jak mi skrzypiało oparcie fotela kierowcy to powiedzieli że powinno się ułożyć , w Auto Plusie , wymienili membranę fotela bez gadania .

A pojechałem do Schewe bo mam bardzo blisko , wcześniej dzwoniłem do obu i cena była taka sama za przegląd.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)