Witam,
mam problem z punciakiem 1.2 16v 99r 5d HLX
1) centralny zamek dziala w sposob dla mnie niezrozumialy - nie wazne czy auto jedzie czy jest na postoju co kilka minut otwiera sie centralny zamek (podnosza rygle do góry), nawet jesli sa juz otwarte, recznie zamykaja sie i otwieraja wszystkie zamki poprawnie, ale co kilka minut (czasem pare razy pod rzad, a potem z 30minut przerwy) centralny 'szaleje'. Co to moze byc? uszkodzona centralka, czy szukac awarii w drzwiach? rozebralem drzwi od strony kierowcy i 'dokopalem' sie do calej wkladki, ale czynnosc ta nie nalezy do przyjemnych... (przy okazji wymieniania silownika elektrycznych szyb - wytarta zebatka na slimaku)
2) oryginalne radio blaupunkta na kasety + zmieniarka na 10plyt pod fotelem kierowcy - jak wlaczam samo radio to wczystko gra super, ale jak do tego uruchomie 'awaryjne' to z glosnikow dobiegaja glosne piski i trzaski, to samo gdy przekrece kluczyk w stacyjce; wyciagnelem radio i wypielem kostki od zmieniarki i zauwazylem ze wystarczy wypiac tylko żółtą kostke i problem ustepuje - wiec tu moje pytanie: co to moze byc?
p.s.
przepraszam za rozlazly i chyba lekko zagmatwany opis
pozdrawiam!