|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 23:09
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
SiDO |
#456174 Wysłany:
25 Mar 2011, 17:27; Temat postu: Prawie światło stopu nie działa |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Daniel
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sole
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Nowy Sącz Rejestracja: 14 Gru 2010, Posty: 85
|
Witam, mam problem ze swoim punciakiem. Po prostu nie świeci mi prawe światło stopu. Rozkręciłem lampe i widac było że żarówka spalona bo cała czarna, wymieniłem na nowa i dalej nic, wsadziłem kolejną i to samo. Co może być jeszcze nie tak ? Gdzie jest bezpiecznik do tej lampy ? I dlaczego lewa świeci a prawa nie ? Czekam na szybką pomoc. Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
wojtass18 |
#456185 Wysłany:
25 Mar 2011, 18:04; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
|
Góra |
|
 |
AndyPol |
#456216 Wysłany:
25 Mar 2011, 19:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Andy
Samochód: Punto I 5d
Wersja: SX
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 15 Gru 2009, Posty: 1463 Pomógł: 120
|
SiDO Za zasilanie obwodu świateł stopu odpowiada bezpiecznik F1 ( trzeci od lewej w górnym rzędzie w głównej centralce bezpieczników pod kierownicą). Jednak, jeśli świeci lewa lampa, to bezpiecznik jest sprawny. Trzeba będzie skorzystać z miernika uniwersalnego z zakresem 20V DC, lub kontrolki i sprawdzić czy na blaszkach stykowych żarówki ( w lampie) jest napięcie aku. Czasem mogła wdać się korozja, lub blaszki kiepsko łączą z żarówką. Ewentualnie sprawdzić trzeba będzie, czy pojawia się zasilanie na samej wtyczce lampy. Przy okazji dobrze jest poddać sprawdzeniu samą zakładaną nową żarówkę, bo zdarzają się przypadki, gdy takowa nie świeci. Pozdrawiam.
_________________ Punto 1,1 SX z 1998 roku.
|
|
Góra |
|
 |
SiDO |
#456341 Wysłany:
26 Mar 2011, 12:11; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Daniel
Samochód: Punto I 3d
Wersja: Sole
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Nowy Sącz Rejestracja: 14 Gru 2010, Posty: 85
|
Problem naprawiony. W jednym miejscu kabelek był przetarty i to mogło być problemem. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|