|
Obecny czas: 26 Cze 2025, 07:43
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Marian1234 |
#408392 Wysłany:
30 Paź 2010, 18:53; Temat postu: dziwny świst |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam gdy jadę samochodem słyszę dziwny świst który występuje przy konkretnej prędkości 60-70 potem znika dźwięk nasila się gdy jadę dłużej wtedy też pojawia się też częściej czasami nawet poniżej 60 czasami występuje jeszcze takie popiskiwanie jakby nóż tokarski brał nierówny materiał wszystko to słychać z przodu ja to słyszę z lewej mechanik twierdzi że z prawej mniej więcej powyżej nadkola tak bym ten dźwięk umiejscowił gdy skręcam czasami znika ale nie zawsze wymieniłem już kilka rzeczy tarcze klocki łożysko prawe ale dalej ten dźwięk występuje i jest bardzo irytujący... Może ktoś miał podobny problem ?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
tapatic |
#463841 Wysłany:
17 Kwi 2011, 11:12; Temat postu: Re: dziwny świst |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Marian1234 napisał(a): Witam gdy jadę samochodem słyszę dziwny świst który występuje przy konkretnej prędkości 60-70 potem znika dźwięk nasila się gdy jadę dłużej wtedy też pojawia się też częściej czasami nawet poniżej 60 czasami występuje jeszcze takie popiskiwanie jakby nóż tokarski brał nierówny materiał wszystko to słychać z przodu ja to słyszę z lewej mechanik twierdzi że z prawej mniej więcej powyżej nadkola tak bym ten dźwięk umiejscowił gdy skręcam czasami znika ale nie zawsze wymieniłem już kilka rzeczy tarcze klocki łożysko prawe ale dalej ten dźwięk występuje i jest bardzo irytujący... Może ktoś miał podobny problem ?
rozciągnięty pasek rozrządu ociera o obudowę
_________________ tapatic
Punto 1,2 75 1995
|
|
Góra |
|
 |
czech22 |
#463891 Wysłany:
17 Kwi 2011, 12:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
Gdy dżwięk nie występuje na postoju, to należy wykluczyć pasek i wszystko związane z silnikiem i przeniesieniem napędu. Zwróć uwagę na rodzaj nawierzchni, kiedy to występuje. Opony również dają różne odgłosy.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|