You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 18 Cze 2025, 12:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość

Post #470213 Wysłany: 04 Maj 2011, 20:03; 
 Temat postu: Gasnie na gazie
Sympatyk kropek

Witam.posiadam silnik 1.1 55 konny
Sprawa wyglada tak wymieniłem filter powietrza wyczyściłem krokowca.
Auto posiadam pare miesiecy nieznam jego dokładnej histori gdyz jestem juz czwartym albo piatym wlascicielem autko ma przejechane 350 tysiaków, kopci na biało, w plynie chłodzacym a doklaqdnie w chłodnicy znajduje sie smar (podczas spuszczania szczykawka na wezyku do okola osadził sie smar) podejrzewam UPG ale autko nie grzeje sie plynu nie ubywa i oleju tez wiec nie ładuje sie w koszty , problem zaczoł sie ,niedawno jak kupiłem autko to obroty po puszczeniu pedalu gazu byly z rzedu 1500 obr nic tam nie ruszalem nie poluznialem linke gosc mi tlumaczyl ze podciagnol ja na zime no a tyraz juz cieplo jest i jak puszczem pedal gazu to na lpg obroty spadaja do 400 i strasznie rzuca autem lecz jak trzymam noge na gazie delikatnie zeby byly mniej wiecej 1000 obr i zmienie na benzyne to na obrotomierzu pokazuje 2000 tysiaki. A na rozgrzanym silniku po przejechaniu 20 km jak puszcze noge z gazu to na lpg obroty sa mniej wiecej 800 - 900 choc zdaza sie ze tez czasem zgasnie lub spadaja ponizej i zaczyna autkiem część ,zauwazylem ze zegarek w srodku auta znajdujacy sie nad glowa jak nie trzymam nogi na gazie tzn nie jade slabiej swieci ale alternator jest sprawny bo roboe trase i niemam problemow i na nastepny dzien tez auto pali od tyku autko pali tylko na bezynie.
jakies propozycje ewentualnie dodatkowe pytania odpowiem z przyjemnośćią
Dodam jeszcze ze krokowiec prawdopodobnie padł bo jak pzełacze na benzynke to czasami faluja obroty albo tak jak pisalem wyzej sa za wyskoie i musze noga podciagac pedal gazu do gory
I nzauwazyłem jak zmieniałem filtr powietrza ze klapka jest uwrana tzn trzyma sie na jednym bolcu wiec ja wyciagnolem całkiem to jest ta co podaje powietrze do komory filtra wiec chyba jest nie potrzebna hmmm to bylo jak jeszcze autko dobrze chodzilo puzniej zaczelo sie dziwnie zachowywac ale to po jakims chyba czasie bylo dopiero

[ Dodano: 04 Maj 2011 19:03 ]
przepraszam z apisownei postaram sie poprawic bledy w najbliszszym czasie

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)