|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 15:38
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
autofan |
#469819 Wysłany:
03 Maj 2011, 19:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Energy
Województwo: pomorskie [G]
|
Najlepiej to zdjąć obudowę lusterka, przeszlifować papierem wodnym i polakierować ponownie, udaj się do lakiernika i niech dorobi Tobie bazę (jeśli zmieni się troszkę kolor to jest osobny element i nie bedzie tego widać) i bezbarwny i jak nie dysponujesz pistoletem to można nabić w spraya, ale to troszkę kosztuje, albo znaleść na aledrogo obudowę pod kolor 
_________________ Fiat Grande Punto 1.4 8V 77km, Energy, 3 dzwiowy, szary jungle.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
koola |
#470665 Wysłany:
05 Maj 2011, 21:04; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Gdzie Rejestracja: 08 Sie 2010, Posty: 597 Pomógł: 2
|
remekw napisał(a): Kupiłem oryginalną zaprawkę w ASO Fiata za 53 PLN. Zaprawka składa się z bazy i lakieru bezbarwnego (jak na zdjęciu): Zgodnie z instrukcją na opakowaniu po pomalowaniu bazą odczekałem 90 minut, po czym naniosłem lakier bezbarwny. I nie jestem do końca zadowolony z efektu. Owszem, nie rzucają się w już oczy czarne ubytki lakieru. Ale jak widać na zdjęciach, to tak jakby baza wsiąknęła (jakby warstwę niżej niż powierzchnia z oryginalnym lakierem). Przesuwając palcem nie czuję wgłębienia bo naniosłem na to lakier bezbarwny. Kolor generalnie ok, taki sam, ale się zastanawiam czy nie za mało naniosłem bazy? Czy ona nie powinna po wyschnięciu się zrównać z powierzchnią, a więc ją nanosząc powinienem ją dać "z górką" i minimalnie wyjść poza ubytek, tak żeby nie było widać tej "otoczki/ramki" wokół? Jak myślicie, czy mam to zmyć i powtórzyć? Czy może żądam za wiele od zaprawki i tak jest dobrze? Zdjęcia umieściłem na: http://www.mojalbum.com.pl/Album-KRHNFD ... -Fiat.html
Moim skromnym zdaniem to są zbyt duże ubytki na zaprawki ponieważ widać wgłębienia, chyba że dasz więcej bezbarwnego lakieru z tej tubki ?
Ale ja mam czarny kolor i też robiłem zaprawkę z takiej tubki i na czarnym jednak nie widać takiej różnicy.
Ale za to czarny lakier szybciej się brudzi i rysuje ale coś za coś 
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#470921 Wysłany:
06 Maj 2011, 11:59; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
koola napisał(a): Moim skromnym zdaniem to są zbyt duże ubytki na zaprawki ponieważ widać wgłębienia, chyba że dasz więcej bezbarwnego lakieru z tej tubki ?
Bazy  Przez klar i tak będzie widać "uskok" 
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|