|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 18:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Jezza92 |
#474312 Wysłany:
16 Maj 2011, 18:54; Temat postu: Uszczelniacz wału korbowego od strony skrzyni biegów |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Koźmin Wielkopolski Rejestracja: 29 Lis 2010, Posty: 45
|
Witam uzytkowników!
Mam pytanie, czy ten uszczelniacz ktory jest na wale od strony skrzyni biegów, wbić go w obudowę na silikon? I czy mam skrócić jego sprężynkę żeby lepiej dociskał? Prosze o fachową pomoc jak go zamontować z ta obudowa do bloku i jego do obudowy. Zrzucanie podzespołów mnie nie interesuje. Chce tylko go dobrze zamontować zeby olej nie lecial.Najlepiej zeby mi pomogl ktos kto to robil i jest pewny, ze mu sie nie leci.
Pozdrawiam i licze na szybka odpowiedz 
_________________ Do Fiata trzeba mieć sentyment ||Grande Punto 1.4 77cv B&M chemical grau, było Punto II Fl 1.2 8v ACTUAL oraz P II 1.2 8v sx topic30788.html
|
|
Góra |
|
 |
|
|
autopunto |
#475703 Wysłany:
22 Maj 2011, 20:28; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: siedlce Rejestracja: 03 Sty 2011, Posty: 129 Pomógł: 2
|
Jesli zdejmiesz miske olejowa i bedzie dostep do uszczelniacza (od srodka silnika)to mazesz skracac sprezynke-to faktycznie czasem pomaga.W innym przypadku pozostaje demontaz skrzyni,sprzegla i wymoana uszczelniacza na nowy.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|