|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 21:11
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bonku |
#478459 Wysłany:
01 Cze 2011, 09:32; Temat postu: centralny i jego problemy |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Bolesławiec Rejestracja: 06 Sty 2009, Posty: 411 Pomógł: 2
|
Od razu piszę, że przejrzałem forum i odpowiedzi do swojego problemu nie znalazłem.
jest sobie punto II z centralnym fabrycznym bez pilota. schodki zaczynają się gdy chcę otworzyć auto z kluczyka (drzwi od strony kierowcy i tylko z tymi jest problem). Otóż wkładam kluczyk, przekręcam, i otwierają się tylko drzwi kierowcy, reszta cisza. Zdarza się to czasami, a czasami jest tak że po chwili otworzą się i pozostałe, ale to wyczuwalnie inaczej niż jak otwieram od strony pasażera. Kostkę w drzwiach sprawdzałem, nie jest obluzowana, szyby elekt działają normalnie, nawet jak drzwi tylko kierowcy się otworzą. Inna sprawa, że od pasażera jest wszystko normalnie. co ciekawe jak już wsiądę do samochodu i zamknę drzwi, wcisną rygiel od środka, to wyjmując go (otwierając drzwi) otwierają się wszystkie i nigdy nawet nie próbowały się nie otwierać.
Reasumując - tylko otwieranie/zamykanie kluczykiem od strony kierowcy czasami nie działa/działa z opóźnieniem.
I teraz pytanie, co jest za to odpowiedzialne, czy komp ma jakoś każde drzwi osobno programowane, czy coś w tym stylu, czy np. wyjęcie aku może coś pomóc, czy może to być jakiś inny błąd (a nie chce jechać do ASO wydać 100zł), bo kiedyś w czasie jazdy przez przypadek zamknąłem od środka właśnie te drzwi i od tego czasu te problemy. A może jest osobny styk w zamku dla kluczyka a osobny dla rygla.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Qbass |
#478466 Wysłany:
01 Cze 2011, 10:00; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Jakub
Samochód: Inny Fiat
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Easy
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 06 Cze 2010, Posty: 573 Pomógł: 8
|
nie miałem takiego problemu ale jeżeli z rygla działa to może coś nie tak jest w samym zamku spróbuj może go przesmarować albo zdejmij boczek i w tedy zobacz i spróbuj przesmarować. Nie wydaje mi się żeby to by był problem z kompem.
_________________ BYŁO Punto II FL 1,2 8V 5D BYŁO Stilo MW 1,9 150KM MODE BY CINSOFT BYŁO Seicento 1,1 BYŁO Punto II FL 1,2 8v 5D Niebieska strzała JEST Grande Punto 1,2 8v 3D Czarny gruz JEST Tipo HB 1,4 16V 120 KM DARMOWA DIAGNOSTYKA PI,PII,PIIFL,GP
|
|
Góra |
|
 |
mariuz |
#478813 Wysłany:
02 Cze 2011, 13:06; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Van
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Konstancin-Jeziorna Rejestracja: 11 Mar 2009, Posty: 1772 Pomógł: 13
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|