|
Obecny czas: 20 Cze 2025, 06:36
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Bart83 |
#480427 Wysłany:
08 Cze 2011, 18:30; Temat postu: Zgasł w czasie jazdy |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój Rejestracja: 16 Sie 2008, Posty: 13
|
Mój punto znowu odmówił posłuszeństwa. Dzisiaj w drodze do pracy na S86 "coś" zaczęło cicho dzwonić z silnika w czasie jazdy. Po przejechaniu kilku kilometrów gdy hałas znacznie sie zwiększył zdjąłem noge z gazu, wtedy silnik padł na dobre. Luzem zjechałem na pobocze, po otwarciu maski poczułem zapach spalnego metalu, gumy z okolic komory korbowej. Stan oleju w silniku regularnie kontroluje więc jego poziom jest w porządku. Dwa miesiace temu wymieniałem rozrząd, miesiąc temu miske olejową. Kropka zholowałem do ASO w Sosnowcu. Tam na miejscu, po ostygnieciu silnik odpalił jednak jego praca była dosyć nierówna. Zostałem bez samochodu na kilka dni. Czyżby zatarła sie jakaś panewka? a może pompa wody padła? Termostat? Teraz się stresuję (koszty naprawy) co tym razem odmówiło posłuszeństwa. Ehh 160 tys. km. daje się we znaki.
_________________ Punto II 2001r. 5D 1,2 8V + LPG
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Marsi |
#480436 Wysłany:
08 Cze 2011, 19:05; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Siedlce Rejestracja: 24 Sty 2011, Posty: 230
|
|
Góra |
|
 |
Bart83 |
#480620 Wysłany:
09 Cze 2011, 18:08; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój Rejestracja: 16 Sie 2008, Posty: 13
|
Na szczescie to tylko awaria termostatu  Na szczescie uszczelka pod głowicą cała wiec można powiedzieć, że "z dużej chmury mały deszcz"
_________________ Punto II 2001r. 5D 1,2 8V + LPG
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|