Witam, od ponad pół roku posiadam punto I ELX 1.2 75 km, jest to moje pierwsze auto. Jednakże teraz zainteresowałem się centralnym zamkiem z kluczyka. Jako tako otwierają się wszystkie drzwi po przekręceniu kluczyka, ale ostatnio czekając w samochodzie, postanowiłem obejrzeć sobie książkę o puncie. I wyczytałem, że moje punto posiada centralny zamek, który można otwierać z kluczyka (który ma przycisk).
Czytając dokładnie instrukcję, zalecam się do tego co tam jest napisane, naciskając ten przycisk w kluczyku, oraz jednocześnie przycisk znajdujący się koło lampki w suficie. Zaczyna migać ta lampka na czerwono, mam przyciśnięty cały czas ten przycisk dopóki nie będzie stałego sygnału świetlnego, ok już mam ten sygnał świeci się może z 5 sek. Ale nie wiem co dalej zrobić, żeby mi się drzwi otwierały.
Więc prosiłbym od was dobra instrukcję co trzeba zdziałać w tym momencie, bo przydało by mi się ze względu na komfort otwierania.
Dziękuje i pozdrawiam
P.S Przepraszam że takie słownictwo używam np jak "kluczyk z przyciskiem" ale nie chcę to nazywać pilotem, ponieważ mam pilot do immobilizer'a