Wesol napisał(a):
Wosk i Glinka jak najbardziej dobra

bardzo się cieszę!
Wesol napisał(a):
Do wosku dokup sobie aplikator gąbkowy z Megsa bądź Monster Shine

No właśnie chciałbym coś jednak tańszego a równie dobrze się nadającego - tak jak pisałem 30PLN za kawałek gąbki to jak na początek trochę za dużo!
Wesol napisał(a):
Pod wosk również jakiś cleaner się przyda , może to być AutoGlym SRP

ryski Ci przykryje i odżywi lakier delikatnie

ale bez tego sie na razie obejdzie?
Wesol napisał(a):
Poczytaj jeszcze Kosmetykaaut.pl

wczoraj właśnie odkryłem to forum, także powoli i mozolnie zgłębiam strona po stronie interesujące wypowiedzi.
Wesol napisał(a):
Wosku nakładaj jak najmniej widoczna warstwę tzw "Mgiełkę" , potem czekasz i robisz test "palca" przecierasz i jak się nie maże to polerujesz mikrofibrą

czyli musi wosk zaschnąć, tak? jak rozumiem nie robię tego w pełnym słońcu, ale na polu może być, bo garaż troszkę jednak za wąski aby się tam spokojnie poobracać.
A jak jest z polerowaniem, musi to trwać jakiś konkretny czas, czy po prostu do chwili kiedy warstwa suchego wosku zniknie, czy jeszcze inny wyznacznik jest?
Wesol napisał(a):
tak zrobiłem, tylko akurat przez Allegro, ale myślę, że efekt będzie taki sam jak zamówienie przez stronę.
Wesol a kolor mam identyczny, więc jeśli za pierwszym razem efekt będzie choć w połowie tak dobry jak u Ciebie to będę z siebie zadowolony. Choć Ty pewnie jakieś dodatkowe zabiegi robiłeś?