|
Obecny czas: 30 Kwi 2025, 06:27
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 21 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bravoemotionmjet |
#495034 Wysłany:
03 Sie 2011, 09:45; Temat postu: Blue Me dołożone |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 90KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Sport
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Między Łodzią a Warszawą :) Rejestracja: 03 Cze 2008, Posty: 185
|
Dziś w nocy zakończyłem dokładanie Blue Me do taty Grandziaka z 2006 roku. Działa  Jest jeszcze jedna sprawa do zrobienia, aby było jak z fabryki, ale grunt że wszystko śmiga.
_________________ Fiat Bravo Emotion 1.9 MultiJet 120 KM, 17", dołożyłem: tempomat, ESP/ASR, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, przyciemniane szyby elektryczne z tyłu, MP3, czujniki cofania P/T Valeo, elektrycznie składane lusterka, podgrzewanie foteli przód.
Poszedł w świat: Fiat Grande Punto Sport 1.3 MultiJet 90 KM, 17", dołożyłem tempomat, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, czujniki cofania, podłokietnik, podgrzewanie foteli przód.
@Manetka tempomatu do GP z montażem@
|
|
Góra |
|
 |
|
|
emil |
#498264 Wysłany:
17 Sie 2011, 11:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sound
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Chełm Rejestracja: 17 Lip 2006, Posty: 372
|
po Twoich wyczynach widzę, że nawet z fresh'a da sie zrobić i emotion 
_________________ Punto II, Sound, 2002, 1.2 16v
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#498268 Wysłany:
17 Sie 2011, 11:35; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Da radę jak się pokombinuje  Za tydzień jadę szyby z tyłu folią przyciemnić, aby auto wyglądało jakoś sensownie  .
_________________ Fiat Bravo Emotion 1.9 MultiJet 120 KM, 17", dołożyłem: tempomat, ESP/ASR, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, przyciemniane szyby elektryczne z tyłu, MP3, czujniki cofania P/T Valeo, elektrycznie składane lusterka, podgrzewanie foteli przód.
Poszedł w świat: Fiat Grande Punto Sport 1.3 MultiJet 90 KM, 17", dołożyłem tempomat, nagrzewnica elektryczna, Blue Me, czujniki cofania, podłokietnik, podgrzewanie foteli przód.
|
|
Góra |
|
 |
emil |
#498277 Wysłany:
17 Sie 2011, 12:10; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Sound
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Chełm Rejestracja: 17 Lip 2006, Posty: 372
|
lubisz takie modyfikacje - mało jest osób, które potrafią takie rzeczy. Pierwsze słyszę o dokładaniu tempomatu, blu&me etc tak by to w pełni działało jak fabryczne. Powinieneś z tego hobby zrobić sposób na zarobek.
Może miałbyś pomysł jak zrobić....podgrzewanie tylnych bocznych szyb? Oczywiście by było to jak najmniej widoczne. ala szyba tylna.
Szkoda, że do Ciebie mam tak daleko.
_________________ Punto II, Sound, 2002, 1.2 16v
|
|
Góra |
|
 |
krowka |
#498390 Wysłany:
17 Sie 2011, 20:53; Temat postu: |
|
 |
Ekstremista |
 |
Imię: Marek
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 1614 Pomógł: 9
|
emil napisał(a): po Twoich wyczynach widzę, że nawet z fresh'a da sie zrobić i emotion 
Żeby z Fresh zrobić Emotion to trzeba trochę rozbebeszyć autko... Wymiana kokpitu, dołożenie wygłuszeń,... Tu się raczej nie opłaca....
_________________ FIAT 500X Lounge 2016 brązowy magnetico, 1.4 MultiAir II Turbo 140KM FIAT Grande Punto Emotion 2007 czarny crossover, 1.4 8V 77KM - był od 29.05.2007 do 03.03.2024 FIAT UNO 1993 45 MKII czerwona strzała - był Peugeot 206 Pop Art 2005 1.4 8V 75KM - żonkowóz - był
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#498391 Wysłany:
17 Sie 2011, 20:58; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Mówimy tu o klamotach z elektryki, które podczas składania auta kosztowały ok. 5.000 zł, a ich dołożenie kosztuje trzy razy mniej. O wystroju wnętrza tu nie rozmawiamy. Cały pas przedni, ten gdzie jest logo, można wymienić bez rwania deski, a reszta plastików czy to Fresh czy Emotion albo Sport jest ta sama. Licznik też nie problem, parę złotych i też zmieniony na taki z wersji Sport. Najdroższe z tego wszystkiego to chyba felgi aluminiowe, jeśli komuś zależy na zmianie wyglądu.
Różne są sytuacje w życiu. Jak kupowałem auta odnośnie Blue Me pani mówiła, że "to jakiś zestaw głośnomówiący, ale bardzo drogi, więc bez sensu go brać". Fakt, oba auta kupowałem jako gotowe z placu, więc wyboru nie było, poza tym dostałem upusty za to, że wzięte z placu. Potem weszło to w standard. Nie uważam, aby było złe doposażanie auta, jeśli tylko jest to możliwe, aczkolwiek do granic możliwości utrudnione we Fiacie...
|
|
Góra |
|
 |
pieron |
#498417 Wysłany:
17 Sie 2011, 22:02; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Damian
Samochód: Bravo
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Mar 2008, Posty: 353
|
i jaki koszt dołożenia Blue Me bo może jeszcze to dołożymy jak do Ciebie podjadę daj znać
_________________ " Tylko umiejętność hamowania upoważnia Cię do prędkości "
|
|
Góra |
|
 |
krowka |
#498779 Wysłany:
19 Sie 2011, 08:33; Temat postu: |
|
 |
Ekstremista |
 |
|
bravoemotionmjet, w Emotion i Sport kokpit jest pokryty gumą 
_________________ FIAT 500X Lounge 2016 brązowy magnetico, 1.4 MultiAir II Turbo 140KM FIAT Grande Punto Emotion 2007 czarny crossover, 1.4 8V 77KM - był od 29.05.2007 do 03.03.2024 FIAT UNO 1993 45 MKII czerwona strzała - był Peugeot 206 Pop Art 2005 1.4 8V 75KM - żonkowóz - był
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#498780 Wysłany:
19 Sie 2011, 08:36; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Plastik pod szybą jest taki sam, różni się tylko paskiem, który jest z miękkiego materiału, może z gumy, na wysokości radia i tam gdzie jest przełącznik od świateł przeciwmgłowych oraz Menu z lewej strony i nad schowkiem. Wiem, bo mam Sporta Grande ... A to można łatwo wymienić, bo to siedzi na zaczepach... Reszta to ten sam tandetny plastik. Miałem Grande Punto Energy z 2005 roku z grudnia i znam różnice między tymi autami.
W Bravo oczywiście wszystko jest pokryte gumą. Nie wiem jak w wersjach niższych, ale w Emotion i Sport tak jest.
Aby było jasne, chodzi o ten szary pasek, który u mnie jest miękki. W uboższych wersjach jest twardy i podatny na zarysowania.

|
|
Góra |
|
 |
kox |
#498785 Wysłany:
19 Sie 2011, 08:44; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
ja mam emotiona z 2007 i deska jest gumowana, siostra ma jakiegoś żebraka z 2010r i ma chamski plastik i nie mówie o tych elementaach które wymieniłeś
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#498786 Wysłany:
19 Sie 2011, 08:48; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Może masz wersję, która przez przypadek poszła na rynek polski. Bo na zachodzie to Panda ma skórę na fotelach i welurową tapicerkę, co u nas jest niedostępne. Nie widziałem Grande, które miałoby tapicerkę na całej desce zamiast plastiku. Zmiany w roku 2008 tego nie obejmowały. W Punto Evo wprowadzili takie deski rodem z Bravo.
Jeździłem chwilę Abarthem Grande Punto i tam jest ten sam chamski plastik.
|
|
Góra |
|
 |
krowka |
#498815 Wysłany:
19 Sie 2011, 10:27; Temat postu: |
|
 |
Ekstremista |
 |
|
bravoemotionmjet, zapewniam Cię, że w moim jest cały gumowany - nie jest to tapicerka, ale nie jest to chamski plastik - nawet w Eper jest inny nr części. Ten pas w środku dodatkowo jest miękki.
Ostatnio edytowany przez krowka, 19 Sie 2011, 10:30, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#498818 Wysłany:
19 Sie 2011, 10:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Przecież nie neguję tego co piszesz tylko wiem co widziałem i widzę jak przyjeżdżają do mnie różni ludzie z autami.
Pewnie masz opcję E728, tj. Wyposażenie ekstraseryjne 1.
Miękki pas mam w Sporcie. W Energy miałem twardy plastik.
|
|
Góra |
|
 |
kox |
#498868 Wysłany:
19 Sie 2011, 12:44; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Miejscowość: SZ //\\ STA Rejestracja: 15 Sie 2007, Posty: 4866 Pomógł: 39
|
nie mówimy o kolorowym pasie tylko o całej tej czarnej połaci deski rozdzielczej. Jest wyraźnie gumowany, samochód z pl salonu. Sam dopiero niedawno to zauważyłem jak wsiadłem do plastika siostry
_________________ Jest sadza - jest zabawa
|
|
Góra |
|
 |
bravoemotionmjet |
#498871 Wysłany:
19 Sie 2011, 12:51; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
kox napisał(a): nie mówimy o kolorowym pasie tylko o całej tej czarnej połaci deski rozdzielczej. Jest wyraźnie gumowany, samochód z pl salonu. Sam dopiero niedawno to zauważyłem jak wsiadłem do plastika siostry
No to piszę Ci jaką masz opcję dodatkową, czyli inne wykończenie całej deski rozdzielczej, bo tylko ta występuje jako dodatkowa. O pasku dawno już zapomniałem.
"Normalne" Emotiony i Sporty wyglądają tak jak w drugim aucie, które opisujesz... Moje pierwsze Grande miało też dziwne wyposażenie, bo założyli alufelgi 16", gdzie nawet w katalogu wychodzi mi 15" alu po VIN. Ale auto było docelowo na rynek niemiecki, bo stamtąd przyjechało do salonu w Polsce. Ktoś nie odebrał i wysłali do nas.
Jak nie miałeś auta konfigurowanego pod zamówienie, tylko wziąłeś tak jak stało na placu, to prawdopodobna jest sytuacja jaka była u mnie. Albo jeszcze taka, że brakło "normalnych" desek i do kilku aut włożyli te lepsze lub też chcieli coś kombinować z wyposażeniem i mieszali w autach na taśmie.
|
|
Góra |
|
 |
CobraM-ce |
#498928 Wysłany:
19 Sie 2011, 17:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Michał
Samochód: Inny
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław (czasami Mysłowice) Rejestracja: 02 Paź 2010, Posty: 575
|
|
Góra |
|
 |
sMart |
#499174 Wysłany:
20 Sie 2011, 16:18; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Grande Punto 5d
Wersja: Energy
Miejscowość: SB / KR Rejestracja: 27 Lut 2011, Posty: 71 Pomógł: 1
|
CobraM-ce napisał(a): dobra to jak założyłeś blue&me i jaki to koszt  ?
podpinam się pod pytanie
co jest potrzebne, jakie są konieczne zmiany w samochodzie i jekie są tego orientacyjne koszty?

mój kropek topic29400.html
|
|
Góra |
|
 |
Gasiu |
#499469 Wysłany:
21 Sie 2011, 17:08; Temat postu: |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Panda
Silnik: 1.2 8V 69KM
Wersja: Easy
Miejscowość: Sieradz Rejestracja: 15 Paź 2007, Posty: 3936
|
|
Góra |
|
 |
przemek6085 |
#676648 Wysłany:
23 Cze 2013, 18:44; Temat postu: Re: Blue Me dołożone |
|
 |
Sympatyk kropek |
Silnik: 1.4 8V 77KM
Miejscowość: Tychy Rejestracja: 01 Cze 2013, Posty: 5
|
Mam kilka pytań co do instalacji systemu blue&me. Kierownica, lampka i centralka to oczywiste elementy i z tego co widzę to nie ma problemu by to skompletować. Natomiast co do portu USB. Czy z tej centralki zwyczajnie wychodzi drugi port dla urządzeń multimedialnych i w oryginalnych modelach jest po prostu przedłużony tak by był dostępny bezpośrednio po otwarciu schowka (czyli w przypadku domowego sposobu dołączenia systemu można poprowadzić przedłużkę albo najzwyczajniej pozostawić pendriva w otchłani schowka)? Czy też jest to jakiś bardziej skomplikowany element, który należy kupić osobno (nie widziałem tego na allegro, ale może źle szukałem)? Inna sprawa to czy po skompletowaniu tego trzeba przeprowadzić jakieś ingerencje w postaci wiercenia itp. czy wszystko da się poprowadzić bez takich utrudnień? I jeszcze trzecie pytanie, chodzi o połączenie komputera z centralką, rozumiem że jest do tego jakiś kabel, ale czy nie ma problemu ze zgodnością? Jeżeli komputer jest z dużym wyświetlaczem to zawsze będzie współpracował? Aha, widziałem trzy rodzaje fabrycznych radioodbiorników, jeden w ogóle nieopisany, inny z napisem mp3, a niektóre modele mają jeszcze radio Blaupunkta (i tu chyba dochodzi czwarta opcja, tzn. również w wersji z mp3). Czy każdy z nich współpracuje z systemem blue&me?
|
|
Góra |
|
 |
WujekMajer |
#680252 Wysłany:
11 Lip 2013, 20:46; Temat postu: Re: Blue Me dołożone |
|
 |
Sympatyk kropek |
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: mazowieckie [W]
|
|
Góra |
|
 |
Carlito |
#804389 Wysłany:
29 Kwi 2016, 22:21; Temat postu: Re: Blue Me dołożone |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Paweł
Województwo: mazowieckie [W]
|
Odświeżę temat...
Czy znajdę na forum jakiś dokładniejszy opis dołożenia B&M?
[ Dodano: 29 Kwi 2016, 22:21 ]
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 21 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|