|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 01:21
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
tomecki |
#506300 Wysłany:
20 Wrz 2011, 18:02; Temat postu: Bardzo dziwny problem z zamkiem. |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Opoczno Rejestracja: 05 Lip 2011, Posty: 6
|
Witam
Ostatnio odkryłem w swoim Grande Punto następującą rzecz:
Zamykam drzwi z orginalnego pilota Fiata, i teoretycznie zamyka mi wszystkie drzwi. Ale, jeśli pociągnę za klamkę drzwi od strony kierowcy to... rozlygowywują się one, i mogę spokojnie wsiąść do auta, podczas gdy reszta drzwi jest nadal zamknięta od zewnątrz.
Sytuacja odwrotna jest gdy zamykam kluczykiem - wówczas drzwi kierowcy zamykają się, lecz pozostałe 3 się otwierają spokojnie. W momencie pociągniecia za klamkę drzwii innych niż kierowcy po zamknięciu z kluczyka nie słychać żadnych głosów rozlyglowania się drzwi, tak jak ma to miejsce w centralnym zamku.
Mam Grande Kropka z 2009 roku, silnik 1.4 8V LPG, Estiva Blue&Me. Naprawde jest to dosyć niebezpieczne. Dzwoniłem do salonu w którym poprzedni właściciel kupił auto, stwierdzili abym przyjechał do nich ponieważ to coś z elektryką, jednakże jest on troche daleko, a na dodatek gwarancji mi już nie uznają.
Ma ktoś jakąś rade/wskazówkę na temat tej dziwnej sytuacji??
Pozdrawiam
Tomasz/tomecki
|
|
Góra |
|
 |
|
|
wojtek1967 |
#506345 Wysłany:
20 Wrz 2011, 20:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Wojtek
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Lounge
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Zamość k/Bydgoszczy Rejestracja: 15 Paź 2010, Posty: 380 Pomógł: 7
|
dlaczego nie masz gwarancji?
Od 2009 roku gwarancja obejmuje 100 ts lub 3 lata.
Musisz zapytać w salonie czy nie ma certyfikatu na gwarancje 3 letnią.
Ja takową mam - GP 1,2 klima i takie tam.
No chyba,że gwarancje dodają do wybranych salonów, lub dla stałych klientów a ja takowym jestem ( 5 fiat w tym samym salonie)
|
|
Góra |
|
 |
639 |
#506355 Wysłany:
20 Wrz 2011, 20:30; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: PL -SB / NL-Rott Rejestracja: 07 Lip 2008, Posty: 1416
|
przy kupnie auta na gwarancji muisz od sprzedającego dostac kwit o nazwie "przeniesienie gwarancji" (o ile mnie pamiec nie myli) na nowego własciciela. jest on wydawany razem z samochodem w dniu wyjazdu z salonu.
_________________ Było Punto II 1.9 DS 2001 topic9241.html Bylo Punto Classic 2010 topic24657.html Jest Punto EVO 2010 topic47874.html
|
|
Góra |
|
 |
tomecki |
#506373 Wysłany:
20 Wrz 2011, 21:31; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Opoczno Rejestracja: 05 Lip 2011, Posty: 6
|
Dzięki koledzy za odzew, ale akurat tu nie chodzi o gwarancję. 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|