|
Obecny czas: 21 Cze 2025, 00:44
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
dawido03 |
#495967 Wysłany:
07 Sie 2011, 15:46; Temat postu: Jak podłączyć radio żeby działało jak kluczyk jest przekręco |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dawid
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Wola Rzędzińska, Tarnów Rejestracja: 07 Sie 2011, Posty: 495 Pomógł: 7
|
Witam ! Tak jak w temacie czyli jak podłączyć radio aby tylko działało w momencie kiedy kluczyk w stacyjce jest przekręcony ?
Z góry dziękuje !!!
|
|
Góra |
|
 |
|
|
WIZZ |
#495968 Wysłany:
07 Sie 2011, 16:18; Temat postu: |
|
|
|
Góra |
|
 |
staH |
#495975 Wysłany:
07 Sie 2011, 16:34; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Bolesławiec//łódzkie Rejestracja: 05 Cze 2010, Posty: 1389 Pomógł: 12
|
pociągnąć + który jest tylko po przekręceniu kluczyka (w stacyjce znajdziesz, trzeba odkręcić plastik który jest pod kierownicą)
a pamięć radia pod stały plus dajesz
_________________ Mam i ja. Punciak 1.2 MPI
Jakieś głośniki, kabelki, duperelki. Radyjka, wzmacniacze, zwrotnice i maty... wziąłbym to wszystko od razu na raty. Car Audio? A co to jest? Nie wiem o co kaman.
jawasaki ty złodzieju. Życzę Ci tego samego na każdym kroku.
|
|
Góra |
|
 |
Sinoby |
#496390 Wysłany:
08 Sie 2011, 22:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Gdańsk Rejestracja: 21 Wrz 2010, Posty: 104
|
Byłem zmuszony zrobić to samo w swoim punto. Akurat mam takie radio, ze pobiera za duzo pradu nawet, gdy jest wylaczone i przez 3 dni potrafi skatować nowy aku. Jak chcesz to wysle Ci foto z tej skrzyneczki po lewej stronie z bezpiecznikami, gdzie się podpiąć.
_________________ Punto 1.1 8v Sole 5D 1999r. 0-100 km/h 12.00 sek.
|
|
Góra |
|
 |
kuba.bass |
#496479 Wysłany:
09 Sie 2011, 10:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kuba
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: Cult
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Piła/Bydgoszcz Rejestracja: 02 Lut 2011, Posty: 118
|
Sinoby napisał(a): Byłem zmuszony zrobić to samo w swoim punto. Akurat mam takie radio, ze pobiera za duzo pradu nawet, gdy jest wylaczone i przez 3 dni potrafi skatować nowy aku. Jak chcesz to wysle Ci foto z tej skrzyneczki po lewej stronie z bezpiecznikami, gdzie się podpiąć.
może zamieścisz foto w temacie bo ja też o takim podłączeniu myślę 
_________________ Moja RAKETA !YouTube! Czy masz już darmowe Assistance? 9,2 L LPG / 100km
|
|
Góra |
|
 |
Sinoby |
#496592 Wysłany:
09 Sie 2011, 18:52; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Gdańsk Rejestracja: 21 Wrz 2010, Posty: 104
|
Przesyłam dwa zdjęcia instalacji:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Najprościej jest skubnąć trochę izolacji tego pomarańczowego kabla widocznego na foto. Następnie wpiąć się 'nowym' kablem i podłączyć do radia. To by było na tyle, w razie pytań, wątpliwości piszcie. 
_________________ Punto 1.1 8v Sole 5D 1999r. 0-100 km/h 12.00 sek.
|
|
Góra |
|
 |
kuba.bass |
#507542 Wysłany:
26 Wrz 2011, 19:53; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kuba
Wersja: Cult
Miejscowość: Piła/Bydgoszcz Rejestracja: 02 Lut 2011, Posty: 118
|
Sinoby napisał(a): Przesyłam dwa zdjęcia instalacji:   Najprościej jest skubnąć trochę izolacji tego pomarańczowego kabla widocznego na foto. Następnie wpiąć się 'nowym' kablem i podłączyć do radia. To by było na tyle, w razie pytań, wątpliwości piszcie. 
Dzięki za te zdjęcia  dzisiaj "pobawiłem" się z tym pomarańczowym kablem i oto chodziło!
Po podpięciu radia do tego kabla radio samo włącza się po przekręceniu kluczyka na "raz". (włącza się razem z kontrolkami).
Jedynie gdy chce się posłuchać radia na wyłączonym silniku trzeba pamiętać o wyłączeniu świateł
Próbowałem też aby działało po samym włożeniu kluczyka ale chyba punto nie ma nic takiego w stacyjce.
(dla porównania w VW Polo II jest taki bajer, bo robiłem to z kumplem...)
Trzeba tylko pamiętać aby podłączyć radio pod stały (+) w styk odpowiadający za pamięć bo wiadomo co się stanie jak sie o tym zapomni.
Jakby ktoś miał pytania to piszcie na pw 
|
|
Góra |
|
 |
nickoo |
#507705 Wysłany:
27 Wrz 2011, 12:01; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
|
|
Góra |
|
 |
punto98 |
#507728 Wysłany:
27 Wrz 2011, 16:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Jarosław
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Włocławek Rejestracja: 27 Maj 2008, Posty: 127 Pomógł: 2
|
"to jest opcja dla posiadaczy imo, reszta bez nie da rady tak zrobić Wink"
Wcale nie ja posiadam immo i nie mam takiej opcji. Ta opcja jest w punto 2 i jest to tzw akcesoria 
_________________ JAREK
|
|
Góra |
|
 |
Pietro |
#507729 Wysłany:
27 Wrz 2011, 16:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Nadwarciański Park Krajobrazowy Rejestracja: 09 Paź 2010, Posty: 813 Pomógł: 2
|
Sinoby napisał(a): Akurat mam takie radio, ze pobiera za duzo pradu nawet, gdy jest wylaczone i przez 3 dni potrafi skatować nowy aku.
To znaczy że radio masz coś uszkodzone bo raczej żadne dobre radio nie ciągnie dużo prądu gdy jest wyłączone i nawet tygodniowe stanie auta nie powinno nic zrobić aku. [ Dodano: 27 Wrz 2011 16:24 ]a co dopodłączenia dzięki, na bank się przyda nie ejdnemu userowi
_________________ Punto Selecta, swap manual

|
|
Góra |
|
 |
staH |
#507731 Wysłany:
27 Wrz 2011, 16:41; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Bolesławiec//łódzkie Rejestracja: 05 Cze 2010, Posty: 1389 Pomógł: 12
|
Cytuj: To znaczy że radio masz coś uszkodzone bo raczej żadne dobre radio nie ciągnie dużo prądu gdy jest wyłączone i nawet tygodniowe stanie auta nie powinno nic zrobić aku.
Mój Pioneer deh-p7400mp z włożonym panelem ciągnie ogromne ilości prądu jeśli ma stały "+", aku przez to cierpiał. Są takie przypadki kiedy właśnie przez włożony panel radia ciągną dużo prądu. A radio samo w sobie jest zacne.
_________________ Mam i ja. Punciak 1.2 MPI
Jakieś głośniki, kabelki, duperelki. Radyjka, wzmacniacze, zwrotnice i maty... wziąłbym to wszystko od razu na raty. Car Audio? A co to jest? Nie wiem o co kaman.
jawasaki ty złodzieju. Życzę Ci tego samego na każdym kroku.
|
|
Góra |
|
 |
dawido03 |
#678964 Wysłany:
04 Lip 2013, 16:51; Temat postu: Re: Jak podłączyć radio żeby działało jak kluczyk jest przek |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dawid
Silnik: 1.1 8V 55KM
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Wola Rzędzińska, Tarnów Rejestracja: 07 Sie 2011, Posty: 495 Pomógł: 7
|
Panowie sory ze taki odkop ale co do tego podłączenia pod stacyjkę i ten stały plus to do ktorego kabla mam sie wpiac przy stacyjce, czy tak jak wyzej napisali i podali te fotki ? A co do stałego plusa to do ktorego sie wpiac ?
_________________ MÓJ KROPEK http://fiatpunto.com.pl/topic42807.html
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|