|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 00:09
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
G360 |
#515727 Wysłany:
29 Paź 2011, 17:34; Temat postu: Mandat z fotoradaru od straży gminnej |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Lip 2009, Posty: 1217 Pomógł: 2
|
Dostałem fotke z fotoradaru od straży gminnej z jakiejś wiochy koło Kutna. Krótkie pytanie płacić czy olać i czekać co będzie? Mandat oczywiście bez punktów bo nie widać kto kieruje.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
CzarnyInside |
#515883 Wysłany:
29 Paź 2011, 23:16; Temat postu: Re: Mandat z fotoradaru od straży gminnej |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Miejscowość: Będzin Rejestracja: 05 Lut 2011, Posty: 1296
|
Jak olejesz to Cie do sądu skierują  jeżeli nie widac sprawcy i nie Ty jechałeś tym samochodem w tym dniu to musisz poinformować pisemnie kto i kiedy, natomiast jeśli jechałeś to lepiej zapłać normalnie, tylko w ciągu 7 dni od daty doręczenia, bo w ósmym to sprawa trafia do sądu grodzkiego. Ja tak miałem w zeszłym roku, wracałem od siory z Rumi na Śląsk i w Grudziądzu ustrzelił mnie fotoradar ze straży miejskiej. Zapłaciłem w 8 dniu, to mi zwrócili kasę i sprawa do sądu, po czym zapłaciłem tyle samo za mandat ale jeszcze 80 zł za koszta sądowe. Więc chyba lepiej mieć tą kasę na coś innego 
_________________ Usługi księgowe i ubezpieczenia - zapraszam ----->http://fiatpunto.com.pl/post647320.html#p647320
http://obrazki.elektroda.net/36_1315939518.gif
|
|
Góra |
|
 |
Adamss |
#518069 Wysłany:
05 Lis 2011, 23:15; Temat postu: Re: Mandat z fotoradaru od straży gminnej |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Punto I 3d
Wersja: GT
Województwo: lubuskie [F]
Miejscowość: Gubin Rejestracja: 24 Kwi 2011, Posty: 1151
|
Napiszę cyt. z "motor" Jeżeli zdjęcie wykonał fotoradar przenośny (wskazówka co do urządzenia jest fotografia, na której widać, że auto zostało uchwycone z poziomu drogi, a nie z góry ze słupa) trzeba spr. datę wykroczenia. Jeśli jest to zdjęcie wykonane między 31.12.2010r. a 28.06.2011r. można odmówić mandatu, argumentując to brakiem uprawnień strażników do korzystania z urządzeń przenośnych w tym czasie. Natomiast po tej dacie, miejsce kontroli musi być obowiązkowo oznaczone znakiem "kontrola predkości - fotoradar" oraz tabliczką "pomiar na odcinku..." Jeśli brakuje znaku, mandat wystawiony przez strażników nie będzie ważny.
_________________ było uno, było GT,teraz punto 1.6 16V,oraz golf 3 variant topic28345.html LubuskiePuntoTeam
|
|
Góra |
|
 |
G360 |
#518073 Wysłany:
05 Lis 2011, 23:20; Temat postu: Re: Mandat z fotoradaru od straży gminnej |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Grzegorz
Samochód: Inny
Paliwo: ON
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Lip 2009, Posty: 1217 Pomógł: 2
|
CzarnyInside napisał(a): Natomiast po tej dacie, miejsce kontroli musi być obowiązkowo oznaczone znakiem "kontrola predkości - fotoradar" oraz tabliczką "pomiar na odcinku..." Jeśli brakuje znaku, mandat wystawiony przez strażników nie będzie ważny. Dzięki, tylko kompletnie nie pamiętam, czy to miejsce było oznaczone. Podejrzewam, że nie bo raczej uważałem na takie tabliczki.
|
|
Góra |
|
 |
Adamss |
#518076 Wysłany:
05 Lis 2011, 23:25; Temat postu: Re: Mandat z fotoradaru od straży gminnej |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Punto I 3d
Wersja: GT
Województwo: lubuskie [F]
Miejscowość: Gubin Rejestracja: 24 Kwi 2011, Posty: 1151
|
Tego to nie wiem czy była tabliczka. Ale fragment gazety jest z aktualnego nr. Pozdro 
_________________ było uno, było GT,teraz punto 1.6 16V,oraz golf 3 variant topic28345.html LubuskiePuntoTeam
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|