You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 16 Cze 2025, 00:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość

Post #512054 Wysłany: 19 Paź 2011, 23:28; 
 Temat postu:
Puntoświr
Awatar użytkownika

Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: bialystok(coraz rzadziej) warszawa(przewaznie)
Angry_Us3r napisał(a):
Tak na typowe "oko" bez oględzin to ostatnia jest najfajniejsza. Ale wiadomo, samochód to nie tylko wygląd a już na pewno nie marne zdjęcia podczas deszczu.

ten ostatni akurat sciagniety z belgii. W polsce od 1,5 roku. Obecny wlasciciel nie sciemnial ze jest funkiel nowka, tylko powiedzial ze auto jak wszystkie podobne tego typu bylo sciagniete bite do polski.

Robione bylo przednie nadkole, maska, zderzak, reflektor. Poduszki nie wystrzelone rzekomo byly.
Klima niestety tylko manualna. Jak chce to moge znalesc jakas stacje w minsku lub okolicy i umowic sie tam na ogledziny :E

[ Dodano: 18 Paź 2011 09:42 ]
hmm

Ogloszenie wlasnie sie pojawilo. Tego jutro jade ogladac

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C21124841.html

przebieg 147 tysi, amory do wymiany (daje w zestawie). Stan rzekomo bardzo dobry.
Klima niestety tylko manualna :(

[ Dodano: 19 Paź 2011 22:28 ]
errata

widzialem dzis tego czerwonego, troche pooobcierany, prawie z kazdej strony. z nadkola tylnego schodzi lakier, lekko pekniety zderzak, lekkie obdarcie na dachu od spadjacego elementu (punktowe) . jeden element lakierowany, nadkole przod. Reszta nie ruszana.
Na aucie nie ma nawet sladu rdzy :!:

W srodku dobrze, licznik sprawny :E Fotele z tylu sprawiaja wrazenie nieuzywanych, z przodu normalne zuzycie

Zawieszenie z przodu wymienione, z tylu amory do wymiany i to sie czuje podczas jazdy. Lekko tlumik halasuje ale wlasciciel powiedzial ze to zalatwi przed ewentualnym przekazaniem auta.

Auto seryjnie obnizone z 2 centymetry. Widac reke ze mechanicznie zadbana jest. Wlasiciel kumaty, z forum alfy okazalo sie. Auto ma od czlonka rodziny, tyle ze w miedzyczasie kupil uwaga 147 ale GTA wiec ma inne priorytety
:!:

Auto do konca serwisowane w ASO ze wzgledu na pracujacego tam czlonka rodziny.
Mozna podjechac i sprawdzic na dowolne
Minusy jak dla mnie do rocznik 2001 oraz brak klimy automatycznej.

Wkleilbym foty ale nie mozna wiec moze innym razem.

Ogolnie zagwodka bo mimo lekkich wizualnych efektow do poprawek widac ze auto zadbane mechanicznie. :mysli:

Post #513717 Wysłany: 23 Paź 2011, 23:42; 
 Temat postu: Re: alfa 147 vs stilo
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Kamil
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Miejscowość: Pruszków
aleś się uparł na autoklimę... jeśli tylko od tego miałoby zależeć czy auto brać, czy nie... to ja bym się nawet nie zastanawiał. bardziej mogą boleć te obcierki - wszak tak piękne auto chciałoby sie mieć w stanie wprawiającym w zachwyt... nawet jeśli ma ono 10 lat

Punto Mk II FL 1.2 8V Active (czerwony) - był ...
Bravo II T-JET (granatowy metalik) - był ... ...
Panda 1.2 8V Dynamic (niebieska) - była ... ... ...
GrandePunto 1.2 8V Estiva (czarny prowokator) - był: topic49332.html
Seat Ibiza 6J (czerwona bo najszybsza) - jest: topic58217.html

Post #514187 Wysłany: 30 Paź 2011, 16:21; 
Puntoświr
Awatar użytkownika

kamilo

jak wypas to wypas :>

[ Dodano: 30 Paź 2011 14:53 ]

po kolei, wczoraj post mi padl podczas edycji a ze byl dosyc dlugi to sie podlamalem :evil:

Teraz kolejne podejscie

1) widzialem tego czarnego, bylem na miejscu. Ogolnie francuzy u tego dealera puga,ale jakies takie drogawe. Tyle ze bylem chyba niepelnosprytny bo na fotach widac ze jest to wersja 3d a nie 5d wiec nie bawilem sie w dalsze ogledziny. Moja strata ze przebijalem sie w piatek po poludniu w korkach. Ale ogolnie z zewnatrz wizualnie ok. Tapicerka chyba zostala wyczyszczona

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-6-t- ... 73712.html

Plus taki ze moga dac gwarancje dekry na ta alfe oraz to ze daja pelna fakture co dla odliczajacych vat moze sie przydac.

Poza tym na placu bylo troche fabii rocznik 2007/2008 w cenie ok 26 tysi powodzenia

2) rocznik 2001,

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-6-C20094998.html

szkoda ze fot mie mozna wklejac a z zewnetrznym hostingiem nie chce mi sie bawic

W kazdym badz razie 3 wlascicieli, wersja srodkowa co do wyposazenia. I rejestracja grudzien 2001. Rozrzad zrobiony 30 marca tego roku, poza tym wymienione hamulce przez poprzedniego usera .Opony letnie prawie nowe. Zimowek brak. U dilera wymieniono takze alternator oraz dodano nowy akumulator exide. Odpala od strzalu.

Doklejone progi troche sie skalo trzymaja, poza tym ladna nakladna na progi z logiem alfy. Klima manual. Wszystkie szyby oryginalne z 2001 roku.
wydech supersprinta, zreszta widac go na linku. Komora silnika zadbana i czysta.

Zawieszenie w porzadku, nic nie stuka. Zreszta auto bylo sprawdzane przez przyjeciem w komis.

Minus to taki ze regulacja fotela na wysokosc sie popsula (podwyzsza sie ale nie opuszcza) oraz zamkniecie schowka nie dziala.

Poza tym dealer daje od siebie gwarancje na 3 miesiace prawie na cala mechanike, wlaczajac tez klime. Na moje pytanie ze jakby po zakupie zaczely wahacze niedomagac to czy by to zrobili, pan powiedzial niechetnie ze gdyby okazalo sie ze nie sa pekniete po wpadnieciu w jakas wielka dziure to beda robic

Ogolnie wyglada na dobrze utrzymany. W dilera od 3 tygodni stoi

3)

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C21124841.html

bardzo kumaty wlasciciel, ale wizualnie troche poobcierany. Poza tym amory tyl rzeczywiscie trzeba wymienic ale juz o tym pisalem

4) ten niebieski opisywany na poczatku

cena zjechala na 12.500 z 14.900

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C19309222.html

jak dla mnie do tego +3 k zeby zaczela jezdzic sensownie, pisalem o tym wiecej wyzej

5) jak na razie najbardziej podoba mi sie taka

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-6-ts ... 57695.html

Po krotce wreszcie alfa ktora wyglada jak alfa czyli lakier az zbyt ladny, wyposazenie prawie full (oprocz skory i szyberdachu), silnik czysty ale pewnie myty ale ok, odpala od reki a nie z bastera, srodek prawie jak nowka, felgi alu, do tego zimowki bridgestona z 6 mm prawie, pilot dziala, glosniki bose i klimatronik, czujniki cofania przod i tyl, komputr gada po angielsku
Wreszcie widac ze to cos lepszego niz jakies panzerwany :E

Wariatora nie slyszalem po obpaleniu silnika, wiec plus jakis, niestety nie moglem sie przejechac bo nie ma polskich blach, auto przyjechalo ze szwajcarii. Poza tym bezwypadkowe jak to mawiaja u nas w kraju, bo nikt w nim nie zginal, czyli lakierowane byly 2x nadkola przod oraz maska (takie przerysowanie jak pan okreslil), poza tym reflektory nowe valeo.

Auto przygotowane do rejestracji, przyjechalo do polski 2 dni temu ze szwajcarii, po likwidacji szkody ubezpieczeniowej, ale widac ze albo zrobione bardzo dobrze albo obrazenia nie byly powazne, wiec nie wiem.

Zreszta widzialem tam opla na placu ktory wlasnie zjechal i ze tak powiem obrazenia powierzchowne.

Auto do rejestracji, wystawiona faktura marza, wlasciciel daje gwarancje przebiegu tj wpisze aktualny przebieg na fakturze, na moje dictum czy wpisze tez ze byly lakierowane 3 elementy, powiedzial ze moze dac mi oswiadczenie na pismie w tej sprawie, wiec sciemy raczej nie robi. Mowi ze nie sciaga przystankow, bo szkoda na to zachodu.

Do sprawdzenia w skp bez problemow, jak bedzie dopuszczone do ruchu to uwaza ze ok.

Ja uwazam ze moze to niekoniecznie prawda bo diagnosta moze bez esp dzialajacego auto puscic a to jakby pewnien drobny szczegol.

Koszt rejestracji 250 zl, powiedzial ze 500 zl na zmiane olejow i filtrow moze opuscic jak nie bedzie na siebie rejestrowal.

[ Dodano: 30 Paź 2011 15:21 ]

jeszcze dwie znalazlem

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-i-wl-b ... 76745.html

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-6-16v-C21155452.html

ale to juz troche daleko, nie wiem czy dam rade szybko wyskoczyc. W zyradwowie mam kumpla, molestowalem go troche ale niechetny do wizji lokalnej alfy. No tak ale czego mozna wymagac od uzytkownika toyoty :D

Ogolnie widac ze wyhaczyc sensowna alfe 147 do 15 tysi to trudna sztuka. Nakrecilem sie na nia jak szczerbaty na suchary, ale mialem idee zeby przynajmniej te 2-3 lata u mnie byla co najmniej.
W miedzyczasie zmienilem rozrzad w punto, do tego opony na zimowki, piora wycieraczek na boscha oraz zarowki na konsoli przedniej. Jakos zapomnialem ze nawet swieca pokretla nawiewow na niebiesko :lol:

Post #516099 Wysłany: 30 Paź 2011, 18:45; 
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Grzegorz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice
Kamillo napisał(a):
bardziej mogą boleć te obcierki - wszak tak piękne auto chciałoby sie mieć w stanie wprawiającym w zachwyt... nawet jeśli ma ono 10 lat

Kamillo zauważ, że niewielkie ślady użytkowania, czyli obcierki, wgniotki, odpryski, zmatowienia możesz poprawić stosunkowo niewielkim kosztem i w łatwo dostępny sposób, korzystając choćby z wielu zakładów zajmujących się renowacją lakieru i wnętrza. Brakujące wyposażenie typu klima automatyczna czy szklany dach będzie praktycznie nieosiągalne po zakupie. Więc będąc na miejscu kolegi to jednak zwracałbym uwagę na wyposażenie bardziej niż nieuniknione ślady użytkowania. Oczywiście pomijam tu tak oczywiste sprawy jak bezwypadkowość i dobry stan techniczny.

Post #521169 Wysłany: 22 Lis 2011, 21:31; 
Puntoświr
Awatar użytkownika

bylem wlasnie na zimowej akcji serwisowej z puntem, kilka drobnych rzeczy wykryli, poczekaja do wiosny. Ale z panem serwisantem zaczalem o alfie rozmawiac, przy okazji sprawdzil mi po numerze vin ze ww alfa ostatni raz w serwisie to ona byla w 2005 roku miesiac po rejestracji gdzie zgloszony ubytek plynu chlodniczego oraz pozniej we wrzesniu 2005 gdzie diagnozowano system abs. Na tym wpisy w systemie alfy sie koncza.
Poza tym ma pakiet na rynek francuski. Czylo oglnie kaszana :(
Poza tym alfa nagle sie postarzala i przejechala 5 tys km wiecej i data rejestracji zmienila sie z kwietnia na listopad 2005

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-6-ts ... 57695.html

numer vin ten sam. Coz szukam dalej w takim badz razie

[ Dodano: 22 Lis 2011 20:31 ]

errata

no i ta alfe alfe sprzedali. Pojechaliem w piatek po pracy pogadac z kolesiem i ewentualnie cene ponegocjowac (pozyczylem miernik lakieru) a tu patrze ze alfe sprzedaja. Jakis koles pod 40 tke taki szpakowaty. Blachy oczywiscie francuskie a nie szwarcarskie, pan zreszta przy mnie przykrecil.

Widac kupujacy nie mial on takich obiekcji jak ja :>
Coz ale to on ma alfe a ja nie :>

coz chyba dozbieram troche kasiory i ponownie na wiosne bede sie rozgladal. Moze starczy na jakiegos 4 latka bravo z t-jetem, jakiegos i30 albo mlodsza alfe 147 z polskiej sieci dystrybucji. O grande nie pisze bo znalesc sensownego z t-jetem to jeszcze trudniej niz sensowna alfe :(

Plus troche niezamierzonej przygody z alfa to taki ze wiem ze auto musi miec przynajmniej 120 kucy :E

Post #523160 Wysłany: 22 Lis 2011, 21:34; 
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SZ //\\ STA
jak 120 to bier moją ;) :E

Post #523845 Wysłany: 25 Lis 2011, 00:50; 
Puntoświr
Awatar użytkownika

kox

nie sprzedales jeszcze ? myslalem ze juz dawno po ptakach, tyle ze ja nie chce diesla :(

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)