|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 12:13
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
chieve |
#526092 Wysłany:
03 Gru 2011, 15:54; Temat postu: "zapowietrzony układ hydrauliczny/sprzęgło" |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam. Niestety dalej bujam sie z problemem. który już raz tu poruszałem topic31939.html. Sprzegło wymienione w zeszłym roku, wysprzęglik 2 tygodnie temu. Od tego czasu 3 krotnie odpowietrzany układ hydrauliczny- po każdej inetrwencji ewidentna poprawa (skrzynia pracuje normalnie, bez zgrzytów). Kilka dni spokoju i znowu problem powraca (ciężko wchodzące biegi (zwłaszcza 1,2 i wsteczny). Co jeszcze mam spradzić/wymienić? Jak jest przyczyna nawracającego "zapowietrzania" układu? Dziękuję za pomoc.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
erty0203 |
#526159 Wysłany:
03 Gru 2011, 18:08; Temat postu: Re: "zapowietrzony układ hydrauliczny/sprzęgło" |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Szymon
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Sport
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: K-CE Rejestracja: 03 Wrz 2011, Posty: 80
|
A sprawdzałeś pompę sprzęgła? czy nie cieknie lub wydaję z siebie dziwnych odgłosów, płynu ci nie ubywa? a może jeszcze połączenia na wężykach? Jak odpowietrzasz to ja pęcherze powietrza? Nie wiem tylko po co dwa tematy na ten sam temat 
_________________ Jak Żona się dowie co chce zrobić z jej GP to nie będzie zadowolona......................... jeśli ktoś Jej powie
|
|
Góra |
|
 |
chieve |
#526243 Wysłany:
04 Gru 2011, 00:28; Temat postu: Re: "zapowietrzony układ hydrauliczny/sprzęgło" |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Ok., Dzięki. Myślałem o pompie sprzęgła i chyba rzeczywiście to ona jest przyczyną nawracających awarii. Co do pęcherzy powietrza-trudno zauważyć.\- fakt taki, że po "przepchaniu" układu jest ewidenta poprawa.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|