You Tube • eLearn • FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj się •  Zaloguj się 

Obecny czas: 17 Cze 2025, 01:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość

Post #544287 Wysłany: 04 Lut 2012, 15:29; 
 Temat postu: AirBag,klakson,kierunkowskazy, parktronic - problemy
Forumowicz

Imię: Sam
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Prosze o pomoc.

Posiadam nietypowa wersje w PL, Eleganza, 1,9 jtd, 2006r. z praktycznie pełnym wyposazeniem.
Auto zostało sprowadzone z Anglii i w zwiazku z tym przełożone (przez sprzedawce).
Posiadam je od 1,5 roku.

Teraz do rzeczy.
Problem 1:
Auto posiada wielofunkcyjna kierownice, jednak przyciski na niej nie dzialaja. Jaka moze byc przyczyna? Jak to naprawic?

Problem 2:
Od niedawna zaczely sie problemy, najpierw klakson wysiadl, pozniej konbtrolka airbag sie zapalila, kierunkowskazy zaczely fiksowac, ogolnie problem znany. Rozkrecilem - do wymiany tasma zwijka w kierownicy. Teraz chciałbym za jednym razem uruchomic te przyciski na kierownicy i sie teraz zastanawiam - czy kupic uzywana tasme (to wersja ekonomiczna), czy moze kupic ja nowa (niestety wystepuje z przelacznikiem zespolonym) i to pomogloby uruchomic zarazem te przyciski na kierze. Prosze o pomoc bardziej doswiadczonych kolegow.

Problem 3:
Po rozkreceniu wysiadl mi parktronik. Czy tasma zwijka odpowiada za niego?

Problem 4:
To juz drobiazg. W klimatroniku przycisk obiegu zamknietego dziala odwrotnie, tzn. jak powietrze leci z zewnatrz, pokazuje odwrotnie. Jak to naprawic?

Z gory dziekuje za pomoc.
Z pozdrowieniami

Post #544307 Wysłany: 04 Lut 2012, 16:44; 
 Temat postu: Re: AirBag,klakson,kierunkowskazy, parktronic - problemy
Puntoświr
Awatar użytkownika

Imię: Tomasz
Samochód: Croma
Silnik: 1.9 120KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SZ //\\ STA
SAM napisał(a):
Auto posiada wielofunkcyjna kierownice, jednak przyciski na niej nie dzialaja. Jaka moze byc przyczyna? Jak to naprawic?

może to nieoryginalna kierownica z tego auta? Moze przełącznik zespolony z taśmą szlag trafił? Wróżenie z fusów,trzeba by rozbierać i szukać
SAM napisał(a):
kierunkowskazy zaczely fiksowac

kierunkowskazy nie są sterowane z taśmy airbag tylko z przełącznika zespolonego, więc możesz mieć oba elementy do wymiany- taśma ze wzgl na klakson i airbag a przełącznik ze względu na kierunki

SAM napisał(a):
Problem 3:Po rozkreceniu wysiadl mi parktronik. Czy tasma zwijka odpowiada za niego?

Parktronik? Masz na myśli postojówki? W Gp tego nie widziałem jak jest sterowane, w cromie mam na panelu po lewej stronie kierownicy i to napewno nie jest związane z taśmą. Jeśli masz sterowany z przełącznika zespolonego to jest to możliwe.

swoją drogą ciekaw jestem ile zaoszczędziłeś kupując takiego anglika w stosunku do normalnej rynkowej ceny?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)