|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 17:21
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
nasa |
#554181 Wysłany:
01 Mar 2012, 16:59; Temat postu: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Kuba
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice/Opole Rejestracja: 14 Cze 2011, Posty: 336 Pomógł: 3
|
Nie wiem jak inni forumowicze ale ja prowadzę tabelkę w excelu w której mam zapisane daty wszystkich przeprowadzonych napraw/wymian w moim aucie, jak i przy jakim przebiegu były dokonywane. Ostatnio wpadłem na pomysł aby stworzyć prosty program w którym mógłbym łatwo zapisywać jak i odczytywać takie informacje. Krótki opis jak ja to widzę:1. Włączamy program, pokazuje nam się lista dostępnych profili samochodów z której możemy wybrać interesujący nas profil, lub stworzyć nowy. 2. Po zaznaczeniu klikamy "wybierz" i pokazuje nam się tabelka/lista z wszystkimi wymianami/naprawami, oraz 2 opcje: stwórz naprawę i usuń naprawę. 3. Wszystko zapisuje się na bieżąco na naszym dysku. A teraz 2 pytania:1. Czy są osoby zainteresowane takim programem? (im więcej, tym większa będzie moja motywacja do napisania go  ) 2. Czy program może być sygnowany adresem naszego forum? P.S. oczywiście to co pisałem wyżej przedstawiam jako podstawowa funkcjonalność, jeśli będzie zainteresowanie to postaram się rozwijać projekt  P.S.2 wszelkie pytania - pisać tutaj! Nie każdy chce się wypowiadać, dlatego dodałem ankietę ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Program do działania potrzebuje .NET 4.0, w razie jego braku instalator powinien Cię o tym poinformować i odesłać do strony z której można to ściągnąć. W razie czego można go pobrać tu: Link. Proszę o wyrozumiałość, wszelkie błędy, propozycje, sugestie, pytania proszę zgłaszać w tym temacie/PW/Mail.Tak jak pisałem wyżej, na razie program posiada podstawową funkcjonalność (możliwość zapisu odbytych wymian/napraw razem z datą i przebiegiem). Wszystkie dane wprowadzone do programu zapisują się AUTOMATYCZNIE.KiedyNaprawa wersja 1.0.0 do pobrania >>> TUTAJ <<<
_________________ Alfa Romeo 156 1,9jtd 2000r
Ostatnio edytowany przez nasa 03 Mar 2012, 15:15, edytowano w sumie 4 razy
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Damian0907 |
#554376 Wysłany:
01 Mar 2012, 21:32; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Damian
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Miejscowość: Bielsko-Biała Rejestracja: 17 Gru 2009, Posty: 583
|
|
Góra |
|
 |
Hubik |
#554410 Wysłany:
01 Mar 2012, 22:48; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Hubert
Wersja: Dynamic
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Gent, Belgia Rejestracja: 23 Kwi 2008, Posty: 632 Pomógł: 5
|
Pomysł ciekawy - zawsze będzie jakaś alternatywa offline dla Motostat'a. A może by tak pomyśleć aby ten program mógł się synchronizować z tym serwisem?

od 03.2010: Grande Punto Dynamic 5D | 2005 | 1.3 MultiJet 16V | 6-speed | 75 650 - 136 000 km MOD by CINEK: 111 KM @ 231 Nm | Turbo VNT BorgWarner KKK BV35 @ 1.35 bar | EGR Off
Dołożone: tempomat, fabryczne radio CD z mp3, podłokietnik W planach: przyciemniane szyby tylne, fabryczny subwoofer, nagrzewnica elektryczna
04.2008 - 05.2009: Punto MK1 SX 3D | 1997 | 1.2 8V 75 KM | 187 000 - 201 350 km
|
|
Góra |
|
 |
nasa |
#554416 Wysłany:
01 Mar 2012, 23:56; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Hubik napisał(a): Pomysł ciekawy - zawsze będzie jakaś alternatywa offline dla Motostat'a. A może by tak pomyśleć aby ten program mógł się synchronizować z tym serwisem? nigdy nie korzystałem z Motostata, ale widzę, że tam główny nacisk jest na ilość wydanych pieniędzy. Mnie interesuje głównie KIEDY było coś wymieniane i przy jakim przebiegu żebym mógł określić kiedy powinna być następna wymiana. Jak będzie potrzeba to koszty do programu też się doda ale raczej nie w pierwszej wersji. Co do synchronizacji - raczej odpada, nie mam pojęcia jak miałbym to zrobić i czy w ogóle da się coś takiego zrobić 
|
|
Góra |
|
 |
Mario |
#554478 Wysłany:
02 Mar 2012, 07:55; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 28 Cze 2011, Posty: 940 Pomógł: 1
|
A nie lepiej wbijać w książkę serwisową wszystko?  Z tyłu zawsze mówię żeby mi wpisali co było robione, przebieg, data i pieczątka ... polecam 
|
|
Góra |
|
 |
Angry_Us3r |
#554483 Wysłany:
02 Mar 2012, 08:29; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysztof
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: [CIN] Inowrocław Rejestracja: 26 Lip 2011, Posty: 5925 Pomógł: 35
|
A ja się na to piszę - zajefajna opcja dla kogoś, kto aktywnie korzysta z komputera.
Jakby to był widget dla Win Vista/7/8 - to już wgl. cud, miód i orzeszki.
_________________ Rany boskie, jeżdżę kioskiem
|
|
Góra |
|
 |
nasa |
#554517 Wysłany:
02 Mar 2012, 11:32; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Angry_Us3r napisał(a): Jakby to był widget dla Win Vista/7/8 - to już wgl. cud, miód i orzeszki. mhmm... rozwiń - jak by to miało wyglądać?
|
|
Góra |
|
 |
Hubik |
#554580 Wysłany:
02 Mar 2012, 14:57; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Hubert
Wersja: Dynamic
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Gent, Belgia Rejestracja: 23 Kwi 2008, Posty: 632 Pomógł: 5
|
nasa napisał(a): Hubik napisał(a): Pomysł ciekawy - zawsze będzie jakaś alternatywa offline dla Motostat'a. A może by tak pomyśleć aby ten program mógł się synchronizować z tym serwisem? nigdy nie korzystałem z Motostata, ale widzę, że tam główny nacisk jest na ilość wydanych pieniędzy. Mnie interesuje głównie KIEDY było coś wymieniane i przy jakim przebiegu żebym mógł określić kiedy powinna być następna wymiana. Koszty na Motostat są raczej po to aby szacować wydatki - jest tam w tym celu statystyka w postaci wykresów dzięki czemu możemy kontrolować jaki jest rzeczywisty koszt eksploatacji naszego autka (z uwzględnieniem paliwa lub bez). Każda pozycja, któą dodamy ma swoją datę i opis, można też ustawić powiadomienia i określić aby przypomniało nam o danej czynności po upływie określonego czasu lub przy konkretnym przebiegu (albo które z tych 2 nastąpi wcześniej). Świetnie sprawdza się to w przypadku planowanych przeglądów, odnowienia ubezpieczenia itd. Jedynym minusem Motostat jest to, że to aplikacja webowa i trzeba mieć dostęp do internetu aby z niej korzystać. Jest co prawda klient na Androida ale i tak raz na jakiś czas trzeba go synchronizować. I tutaj właśnie fajną alternatywą byłby Twój program 

od 03.2010: Grande Punto Dynamic 5D | 2005 | 1.3 MultiJet 16V | 6-speed | 75 650 - 136 000 km MOD by CINEK: 111 KM @ 231 Nm | Turbo VNT BorgWarner KKK BV35 @ 1.35 bar | EGR Off
Dołożone: tempomat, fabryczne radio CD z mp3, podłokietnik W planach: przyciemniane szyby tylne, fabryczny subwoofer, nagrzewnica elektryczna
04.2008 - 05.2009: Punto MK1 SX 3D | 1997 | 1.2 8V 75 KM | 187 000 - 201 350 km
|
|
Góra |
|
 |
tazwaly |
#554581 Wysłany:
02 Mar 2012, 15:02; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto 2012
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Easy
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: SM/RP Rejestracja: 11 Lut 2010, Posty: 363 Pomógł: 1
|
jestem za i bardzo przydatne dla użytkowników 
Góra |
|
 |
nasa |
#554620 Wysłany:
02 Mar 2012, 17:15; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
nasa napisał(a): 2. Czy program może być sygnowany adresem naszego forum? Nie wiem do kogo mam się zwrócić z tym pytaniem? Może jakiś admin się wypowie. Hubik napisał(a): Koszty na Motostat są raczej po to aby szacować wydatki - jest tam w tym celu statystyka w postaci wykresów dzięki czemu możemy kontrolować jaki jest rzeczywisty koszt eksploatacji naszego autka (z uwzględnieniem paliwa lub bez). Każda pozycja, któą dodamy ma swoją datę i opis, można też ustawić powiadomienia i określić aby przypomniało nam o danej czynności po upływie określonego czasu lub przy konkretnym przebiegu (albo które z tych 2 nastąpi wcześniej). Świetnie sprawdza się to w przypadku planowanych przeglądów, odnowienia ubezpieczenia itd. Jedynym minusem Motostat jest to, że to aplikacja webowa i trzeba mieć dostęp do internetu aby z niej korzystać. Jest co prawda klient na Androida ale i tak raz na jakiś czas trzeba go synchronizować. I tutaj właśnie fajną alternatywą byłby Twój program  w ramach rozwoju myślę, że pojawią się koszty i powiadomienia 
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#554633 Wysłany:
02 Mar 2012, 17:38; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
nasa napisał(a): 2. Czy program może być sygnowany adresem naszego forum? Sądzę, iż byłoby to na plus  W końcu dodatkowa reklama forum 
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
nasa |
#554851 Wysłany:
03 Mar 2012, 01:31; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
domin45670 napisał(a): nasa napisał(a): 2. Czy program może być sygnowany adresem naszego forum? Sądzę, iż byłoby to na plus  W końcu dodatkowa reklama forum  no to jest jasność 9 osób na razie - nie jest źle myślę, że na dniach powinna pojawić się pierwsza wersja z podstawowymi funkcjami 
|
|
Góra |
|
 |
Unpre |
#554968 Wysłany:
03 Mar 2012, 15:13; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Patryk
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: S
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Gdańsk Rejestracja: 20 Lis 2011, Posty: 575 Pomógł: 1
|
W takim razie czekamy na wersje beta  Ja na wiosnę mam naprawiać auto i przydałby mi się taki programik na komputerze, zamiast w exelu zapisywać. Rubryka z kosztem naprawy/danej części dodałaby zarys ile kto w swoje autko " wpakował " pieniędzy. Ja mam zamiar naprawić swojego i sprzedać z plusem więc będę częściej tutaj teraz zaglądał  Co do jednej z wyższych odpowiedzi, nie każdy ma książeczkę samochodową, bądź jej nie prowadzi 
_________________ http://forum.bmw-3city.pl/viewtopic.php?t=11749 Bo Mogę Więcej
|
|
Góra |
|
 |
nasa |
#554969 Wysłany:
03 Mar 2012, 15:17; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Unpre |
#554990 Wysłany:
03 Mar 2012, 16:12; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Plusy: Bardzo łatwy w obsłudze, szybko działa, reklama forum, póki co zero problemów  Minusy: Layout xd ( tak wiem czepiam się, ale ta czerń jakoś tak ;p ), brak kolumny z kosztem póki co Pomysły: 1) Gdy już dodamy naprawę dodać kolumnę z terminem koniec naprawy, chodzi mi o to, że byliśmy na stacji kontroli pojazdów 21.4.2011 i dla przypomnienia ukazywałaby się nam data zakończenia, że trzeba jechać znów wydać 100zł by móc spokojnie jeździć ;p Ewentualnie można dodać nowe okno " ubezpieczenie/SKP " 2) Po dodaniu kolumny z kosztem byłaby możliwość " sumuj " i na dole obok informacji byłaby ogólna suma jaką wydaliśmy już na samochód.
_________________ http://forum.bmw-3city.pl/viewtopic.php?t=11749 Bo Mogę Więcej
|
|
Góra |
|
 |
nasa |
#555036 Wysłany:
07 Mar 2012, 19:47; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Unpre napisał(a): Minusy: Layout xd ( tak wiem czepiam się, ale ta czerń jakoś tak ;p ), brak kolumny z kosztem póki co mi się podoba  ale to oczywiście można zmienić  Unpre napisał(a): Pomysły: 1) Gdy już dodamy naprawę dodać kolumnę z terminem koniec naprawy, chodzi mi o to, że byliśmy na stacji kontroli pojazdów 21.4.2011 i dla przypomnienia ukazywałaby się nam data zakończenia, że trzeba jechać znów wydać 100zł by móc spokojnie jeździć ;p Ewentualnie można dodać nowe okno " ubezpieczenie/SKP " można coś takiego zrobić tylko jeżeli program miałby sam generować datę zakończenia musiałyby być naprawy do wyboru, w takim sensie, że jak tworzymy nową naprawę to albo wybieramy z listy: ubezpieczenie/przegląd/rozrząd/olej/itp lub inne. I przy tych naprawach z listy mógłby generować datę zakończenia. Podsumowując - do zrobienia  Unpre napisał(a): 2) Po dodaniu kolumny z kosztem byłaby możliwość " sumuj " i na dole obok informacji byłaby ogólna suma jaką wydaliśmy już na samochód. koszty na pewno postaram się dodać w którejś z kolejnych wersji Dzięki za opinie! Może by tak przykleić temat? [ Dodano: 07 Mar 2012 18:47 ]Potrzebuję czcionkę którą jest napisany adres forum np. na lepkach. PW!
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#556689 Wysłany:
07 Mar 2012, 19:51; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
nasa napisał(a): Potrzebuję czcionkę którą jest napisany adres forum np. na lepkach. PW! Nie ma takiej czcionki, a przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo. Projekt jest w wektorach.
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
nasa |
#556691 Wysłany:
07 Mar 2012, 21:13; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
to mogę dostać w wektorach ? [ Dodano: 07 Mar 2012 19:12 ]dobra, poradzę już sobie bez [ Dodano: 07 Mar 2012 20:13 ]ZANIM ZAINSTALUJESZ WERSJĘ 1.0.1 PRZECZYTAJ CAŁY TEN POST!!Niestety aby nowa wersja działała poprawnie należy usunąć poprzednią wersję. Jeśli ktoś miał już wpisane jakieś naprawy proszę je sobie gdzieś przepisać gdyż nie będą one dostępne po zainstalowaniu nowej wersji (trzeba je będzie od nowa wpisać). Na 99% jest to ostatni tego typu zabieg, następne wersje programu będą aktualizowały się bez konieczności przepisywania napraw (program się zaktualizuje - lista napraw zostanie). Więc jeśli już zapisaliśmy sobie gdzieś nasze naprawy to: 1. Wchodzimy w Panel Sterowania --> Dodaj/ Usuń programy i usuwamy program KiedyNaprawa. 2. Wchodzimy w folder w którym zainstalowaliśmy program (domyślnie C:\\Program Files\\Nasa\\) i usuwamy cały katalog "Nasa". Jeśli wszystko już usunęliśmy możemy przystąpić do instalacji nowej wersji programu. KiedyNaprawa wersja 1.0.1 do pobrania >>> TUTAJ <<<Co nowego w nowej wersji: - zmiana wyglądu (na jasny) - zmiana formatu daty (kalendarz) - dodana opcja wyboru napraw z listy - dodane koszty napraw i koszt całkowity - do podstawowych napraw z listy (Wymiana rozrządu, Wymiana oleju, Ubezpieczenie i Przegląd) dodane daty kolejnej naprawy Zapraszam  Proszę o podpięcie tego posta do pierwszego posta w temacie.
|
|
Góra |
|
 |
Unpre |
#556842 Wysłany:
10 Kwi 2012, 23:21; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
No to teraz tylko opatentuj program i ściągaj kasę od warsztatów i innych firm ;p Póki co nie mam co do zastrzeżeń  A i dzięki za zmianę koloru, mnie się teraz bardziej podoba ;p [ Dodano: 10 Kwi 2012 23:21 ]No i znów nie mogę edytować posta  Dodaję z dzisiejsza datą wymianę oleju ( wybraną z opcji ) i wyskakuje mi o taki błąd Kod: Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time) zamiast tego okna dialogowego znajdują się na końcu tego komunikatu.
************** Tekst wyjątku ************** System.FormatException: Nieprawidłowy format ciągu wejściowego. w System.Number.StringToNumber(String str, NumberStyles options, NumberBuffer& number, NumberFormatInfo info, Boolean parseDecimal) w System.Number.ParseInt32(String s, NumberStyles style, NumberFormatInfo info) w KiedyNaprawa.Form3.btn_zapisz_naprawe_Click(Object sender, EventArgs e) w System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e) w System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e) w System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent) w System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks) w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m) w System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m) w System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m) w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m) w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m) w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
************** Zestawy załadowane ************** mscorlib Wersja zestawu: 4.0.0.0 Wersja Win32: 4.0.30319.1 (RTMRel.030319-0100) CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll ---------------------------------------- KiedyNaprawa Wersja zestawu: 1.0.0.0 Wersja Win32: 1.0.0.0 CodeBase: file:///C:/Program%20Files/Nasa/KiedyNaprawa/KiedyNaprawa.exe ---------------------------------------- System.Windows.Forms Wersja zestawu: 4.0.0.0 Wersja Win32: 4.0.30319.1 built by: RTMRel CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll ---------------------------------------- System.Drawing Wersja zestawu: 4.0.0.0 Wersja Win32: 4.0.30319.1 built by: RTMRel CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll ---------------------------------------- System Wersja zestawu: 4.0.0.0 Wersja Win32: 4.0.30319.1 built by: RTMRel CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll ---------------------------------------- System.Xml Wersja zestawu: 4.0.0.0 Wersja Win32: 4.0.30319.1 built by: RTMRel CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll ---------------------------------------- System.Configuration Wersja zestawu: 4.0.0.0 Wersja Win32: 4.0.30319.1 (RTMRel.030319-0100) CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll ---------------------------------------- tdcmvfit Wersja zestawu: 4.0.0.0 Wersja Win32: 4.0.30319.1 built by: RTMRel CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll ---------------------------------------- mscorlib.resources Wersja zestawu: 4.0.0.0 Wersja Win32: 4.0.30319.1 (RTMRel.030319-0100) CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/mscorlib.resources/v4.0_4.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/mscorlib.resources.dll ---------------------------------------- System.Windows.Forms.resources Wersja zestawu: 4.0.0.0 Wersja Win32: 4.0.30319.1 built by: RTMRel CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/v4.0_4.0.0.0_pl_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll ----------------------------------------
************** Debugowanie w trybie JIT ************** Aby włączyć debugowanie w trybie JIT (just-in-time), plik .config tej aplikacji lub komputera (machine.config) musi mieć wartość jitDebugging ustawioną w sekcji system.windows.forms. Aplikacja musi być również skompilowana z włączonym debugowaniem.
Na przykład:
<configuration> <system.windows.forms jitDebugging="true" /> </configuration>
Gdy debugowanie JIT jest włączone, wszystkie nieobsługiwane wyjątki są wysyłane do debugera JIT zarejestrowanego na komputerze i nie są obsługiwane w tym oknie dialogowym.
|
|
Góra |
|
 |
nasa |
#569877 Wysłany:
11 Kwi 2012, 01:45; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
jeśli mogę prosić wyślij mi na pw co dokładnie wpisujesz, postaram się to na dniach poprawić
|
|
Góra |
|
 |
kazaa |
#570637 Wysłany:
13 Kwi 2012, 00:26; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warsaw Rejestracja: 06 Kwi 2008, Posty: 2125 Pomógł: 10
|
Robię sobie takie zestawienie w excelu , nie mniej pomysł ciekawy. Jak ktoś ma flotę kilku aut to fajna sprawa.
_________________ Nuova Bravo 2.0 mj sport 217PS @ 424 nm by Cinek Były user grande punto szprot 160ps  www.punto.glodzik.com
|
|
Góra |
|
 |
nasa |
#570638 Wysłany:
13 Kwi 2012, 00:30; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
niedługo dodam jeszcze funkcję wydruku, żeby w każdej chwili można było w czytelnej formie to wszystko sobie wydrukować 
|
|
Góra |
|
 |
BogdanK |
#570685 Wysłany:
13 Kwi 2012, 11:19; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Bogdan
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Mar 2012, Posty: 2114 Pomógł: 51
|
Fajny i przydatny program 
Góra |
|
 |
Unpre |
#570764 Wysłany:
13 Kwi 2012, 16:20; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Oraz podgląd poprzednich napraw by się przydał  chciałem sprawdzić coś z początku marca ( jakiej firmy olej hamulcowy chyba kupiłem ) i nie mogłem tego otworzyć...
|
|
Góra |
|
 |
nasa |
#570769 Wysłany:
13 Kwi 2012, 16:40; Temat postu: Re: Projekt Aplikacji/Programu KiedyNaprawa by Nasa |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|