|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 16:44
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
rafal8056 |
#567284 Wysłany:
04 Kwi 2012, 19:25; Temat postu: Problem z rozrusznikiem, pomocy? |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Moje Punto nie odpala....rozrusznik nię kręci, po przekręceniu kluczyka słychać tylko "pykanie"...kontrolki podczas próby odpalania nie przygasają. Rozrusznik miał wymienione szczotki i bendiks,jako wymontoway i podpięty kablami rozruchowymi pod akumulator kręcił i wypychał bendiks...dodam, że akumulator ma 6 miesięcy Problem, że po zamontowaniu rozrusznika w punciaku dalej nie kręci i pykaknie tylko...sprawdziłem też kabel od aku do rozrusznika, podmieniłem na rozruchowy i nic problem ten sam, tylko pykanie, nie kręci Czy ktoś ma jakiś pomysł bo już nie wiem co jest popsute. Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Maciej80 |
#567321 Wysłany:
04 Kwi 2012, 20:52; Temat postu: Re: Problem z rozrusznikiem, pomocy? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Maciej
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Ruda Śląska Rejestracja: 30 Gru 2011, Posty: 49
|
Weź gumowy młotek i popukał rozrusznik, być może zawiesza się bendiks. Rozumiem, że zrobiłeś bajpasy na obu kablach ? Jeśli tak to pozostaje kwestia, niestety, ponownego rozebrania i zerknięcia w bebechy.
|
|
Góra |
|
 |
wojtass18 |
#567342 Wysłany:
04 Kwi 2012, 21:31; Temat postu: Re: Problem z rozrusznikiem, pomocy? |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wojtek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: SZCZECIN Rejestracja: 10 Gru 2009, Posty: 4596 Pomógł: 56
|
rafal8056, nie ten dział 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|