|
Obecny czas: 18 Cze 2025, 00:43
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
Saturianna |
#568771 Wysłany:
08 Kwi 2012, 16:58; Temat postu: Re: Fiat Punto nie odpala ! |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
|
nickoo napisał(a): sorki ale jak sam sie rozkodował bo nie kumam?? Też nie mam pojęcia jak to możliwe, może gdy padało, doszła woda i dało spięcie - nie mam pojęcia, gdy mechanik naprawi postaram się wszystkiego dowiedzieć .
|
|
Góra |
|
 |
|
|
nionio944912 |
#568907 Wysłany:
08 Kwi 2012, 23:15; Temat postu: Re: Fiat Punto nie odpala ! |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
|
Sorki że wtrącę się w temat Saturianna ale ja też nie mogłem odpalić (remont rozrusznika przez to zrobiłem  nie potrzebnie) bo nagle aku Kager 45Ah 400A(Ca/Ca) padł podłączyłem pod prostownik na 2 godzinki jakoś i 2 tygodnie odpala na dotyk do słowie, też nie wiem co mu się stało, były podejrzenia że przebicie ma ale jest teraz wszystko ok 
_________________ W czarnej Kropie jest MOC ! około 59KM 5,5-6L - 100km topic34110.html
|
|
Góra |
|
 |
Saturianna |
#571064 Wysłany:
14 Kwi 2012, 15:49; Temat postu: Re: Fiat Punto nie odpala ! |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
nionio944912 napisał(a): Sorki że wtrącę się w temat Saturianna ale ja też nie mogłem odpalić (remont rozrusznika przez to zrobiłem nie potrzebnie) bo nagle aku Kager 45Ah 400A(Ca/Ca) padł podłączyłem pod prostownik na 2 godzinki jakoś i 2 tygodnie odpala na dotyk do słowie, też nie wiem co mu się stało, były podejrzenia że przebicie ma ale jest teraz wszystko ok
kochany ja już ten numerek robiłam i też czasami skutowało, ale nie tym razem, a poza tym dostał nowy aku. i nic....
Panowie, mechanik nie naprawił do tej pory w takim razie tato zabiera samochód na hol do innego mechanika brak mi słów na to wszystko....
[ Dodano: 14 Kwi 2012 15:46 ]
Witam... samochodzik naprawiony
Przyczną tego, że auto nie odpalało był immobilizer spalony... Poprzedni mechanik który go próbował naprawić więcej czasu poświęcał na tankowaniu promili niżeli na szukaniu przyczyny dlaczego auto nie odpala. Tak jak wcześniej wspomniałam, tata zabrał auto do elektromechanika i na drugi dzień samochodzik mogłam odebrać,
Pewnie ciekawi was ile za to zapłaciłam, a więc :
Gdyby immobilizer nie był spalony, a naprawa by ograniczyła się tylko do rozkodowania immobilizera zapłaciłabym 100zł, niestety okazał się spalony więc zapłaciłam 350zł, a i tak mechanik kupił ze szrotu tą część .
Pytałam o przyczynę dlaczego mogło się spalić, nie uzyskałam odpowiedzi.
Mechanik zaczął mi coś mówić o tym kluczyku CODE, że mi go chyba odłączył, przynajmniej ja to tak zrozumiałam.
Moje pytanie jak widzę lampkę kontrolną z obrazkiem kluczyka i napisem CODE - to mam odłączony ten immobilizer ??????
Byłam tak tym wszystkim przejęta, że nie zrozumiałam co mi powiedział .
|
|
Góra |
|
 |
nickoo |
#571075 Wysłany:
14 Kwi 2012, 16:49; Temat postu: Re: Fiat Punto nie odpala ! |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Żęszuf Rejestracja: 23 Paź 2007, Posty: 7422 Pomógł: 164
|
|
Góra |
|
 |
piter123321 |
#571095 Wysłany:
14 Kwi 2012, 17:29; Temat postu: Re: Fiat Punto nie odpala ! |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Piotrek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: KGR. Rejestracja: 31 Sty 2010, Posty: 2513 Pomógł: 12
|
Cytuj: teraz pytanie czy elektryk usuną imo czy tylko kupił i wymienił bo ja przynajmniej tak to rozumiem, Czyli reasumując nadal masz imo w aucie jak sie swieci przy właczeniu zapłonu i gaśnie po chwili to masz imo spróbuj odpalić innym kluczykiem. np gdzie jest stary imo
_________________ Było: 09.2009-02.2013 Punto I 1995r 1.2 ELX z lpg - post351906.html#351906 Jest: 02.2013 - Peugeot 206 1.4 75 KM
|
|
Góra |
|
 |
Saturianna |
#571560 Wysłany:
15 Kwi 2012, 20:08; Temat postu: Re: Fiat Punto nie odpala ! |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
piter123321 napisał(a): Cytuj: teraz pytanie czy elektryk usuną imo czy tylko kupił i wymienił bo ja przynajmniej tak to rozumiem, Czyli reasumując nadal masz imo w aucie jak sie swieci przy właczeniu zapłonu i gaśnie po chwili to masz imo spróbuj odpalić innym kluczykiem. np gdzie jest stary imo Przez cały czas się pali napis "CODE" w takim razie mam go rozkodowanego lub jest rozłączony, w każdym razie ważne, że już działa  Dziękuję chłopaki za pomoc  ****
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|