|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 08:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
jarosz19 |
#598278 Wysłany:
15 Lip 2012, 09:29; Temat postu: Plus - naprawa gwarancyjna |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: S
Województwo: wielkopolskie [P]
|
Witam, orientuje się ktoś z was czy jest możliwość w internecie sprawdzenia statusu naprawy telefonu Nokia w sieci Plus? Bo szukam w internecie i nie mogę nic znaleźć. Znalazłem tylko na stronie Nokia takie coś do sprawdzania, ale nie znajduje mojego IMEI, (tel już tydzień jest u naprawy). Kiedyś jak miałem SE w Erze, to po oddaniu do naprawy tel na trzeci dzień był do odbioru i mogłem wszystko w internecie sprawdzić.
_________________ PUNTO S 1.1 1997
|
|
Góra |
|
 |
|
|
LiseK9 |
#598291 Wysłany:
15 Lip 2012, 10:30; Temat postu: Re: Plus - naprawa gwarancyjna |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Maciek
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
|
Nie spotkałem się z takim czymś w plusie, ale jeżeli masz telefon do punktu w którym oddawałeś to myślę że warto tam zadzwonić i zapytać czy już przypadkiem telefon nie wrócił z naprawy. Ja kiedyś tak zrobiłem i okazało się że telefon już 3 dni na mnie czekał, a nie byli w stanie o tym łaskawie powiadomić...
_________________ Moja była HaGieTka
 Obecnie powożę autobusem Fiat Doblo Maxi 1,6 105KM
|
|
Góra |
|
 |
Łodziak |
#598408 Wysłany:
15 Lip 2012, 20:41; Temat postu: Re: Plus - naprawa gwarancyjna |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Inny
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 08 Mar 2008, Posty: 1501 Pomógł: 31
|
naprawialem kilka razy telefon na gwarncji w plusie i 2 tyg. czekania to norma. zdarzylo sie nawet tak ze dostalem sms ze tel. jest do odbioru, a kiedy pojawilem sie w salonie okazalo sie, ze jednak go nie ma czyli wprowadzili mnie w błąd. Zdarzyło sie tez tak, ze naprawili zglaszana usterke a popsuli cos innego i znow cala zabawa od nowa, a doprosic sie o telefon zastepczy niezwykle trudno.
_________________ punto I sx 1.1 55KM '97 - było Seat Ibiza 1.4 16V 101KM 2003r. - jest

Piszę poprawnie po polsku.
|
|
Góra |
|
 |
buladag |
#598411 Wysłany:
15 Lip 2012, 21:14; Temat postu: Re: Plus - naprawa gwarancyjna |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: Poza Polską
Miejscowość: Lake Titicaca ;) Rejestracja: 08 Sie 2007, Posty: 9203 Pomógł: 40
|
Jesli zależało Ci na czasie trzeba było oddać telefon bezpośrednio do Nokia Care, a nie do sprzedającego. Oni odsyłają tel. do Warszawy do głównego serwisu co siłą rzeczy trwa. Naprawy w 3dni to proste usterki robione na miejscu (w lokalnym punkcie serwisowym producenta), typu uszkodzenie SW, wymiana jakiegoś elementu etc
Do meritum, jeśli nie znajduje Twojego telefonu na stronie nokii, gdzie można sprawdzić status naprawy, to pewnie nie wprowadzają ich do tego systemu w przypadku oddania do naprawy punkcie sprzedaży. Pozostaje Ci wybrać się do salonu, gdzie jeśli tel jeszcze do nich nie wrócił, to zapewne miła Pni/Pan pociśnie Ci jakis kit.
Na naprawę mają 14dni roboczych lub 30dni roboczych w przypadku ściągania części zza granicy.
_________________ Punto II 5D - Rosso Ssilla HWB - 1.2 60KM - 2001' http://fiatpunto.com.pl/topic5545.html
|
|
Góra |
|
 |
jarosz19 |
#598515 Wysłany:
16 Lip 2012, 15:20; Temat postu: Re: Plus - naprawa gwarancyjna |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Nokia Care i tak nie ma w mojej okolicy. Jutro będzie tydzień jak oddałem, więc nie będę jeszcze dzwonił do salonu. Pisałem do Plusa to mi odpisali że mam do producenta napisać w sprawie statusu.
|
|
Góra |
|
 |
darter23 |
#602241 Wysłany:
05 Sie 2012, 11:30; Temat postu: Re: Plus - naprawa gwarancyjna |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Pafcio
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: SX
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: gród Rzecha Rejestracja: 08 Maj 2011, Posty: 50
|
Łodziak napisał(a): naprawialem kilka razy telefon na gwarncji w plusie i 2 tyg. czekania to norma. zdarzylo sie nawet tak ze dostalem sms ze tel. jest do odbioru, a kiedy pojawilem sie w salonie okazalo sie, ze jednak go nie ma czyli wprowadzili mnie w błąd. Ja miałem lepiej. W T-mobile oddałem na gwarancję telefon odkupiony od ich abonenta. Podałem wszelkie dane kontaktowe wraz z numerem, na który mieli mnie poinformować, odebrałem kwit z moimi danymi, który był podstawą do odbioru telefonu i czekałem. Jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że telefon został wydany.... POPRZEDNIEMU właścicielowi bez żadnego kwitu. Po naprawie zadzwonili do niego, żeby odebrał telefon. Dobrze, że okazał się uczciwy bez żadnych problemów odebrałem telefon od niego.
|
 |
jarosz19 |
#602260 Wysłany:
05 Sie 2012, 12:29; Temat postu: Re: Plus - naprawa gwarancyjna |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
mój temat już zakończony, okazało się że salon dopiero po tygodniu wysłał telefon do serwisu, w serwisie na drugi dzień telefon był już naprawiony.
|
|
Góra |
|
 |
mariuz |
#611703 Wysłany:
13 Wrz 2012, 12:19; Temat postu: Re: Plus - naprawa gwarancyjna |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Van
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Konstancin-Jeziorna Rejestracja: 11 Mar 2009, Posty: 1772 Pomógł: 13
|
|
Góra |
|
 |
Elvis |
#611790 Wysłany:
13 Wrz 2012, 19:59; Temat postu: Re: Plus - naprawa gwarancyjna |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Bartosz
Samochód: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.4 16V 105KM
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 14 Kwi 2010, Posty: 469
|
dwa razy telefon oddałem do salonu Plusa na gwarancji i maksymalny czas oczekiwania na telefon był do tyg. raz po 3 dniach dostałem sms ze jest gotowy
|
 |
mariuz |
#611805 Wysłany:
13 Wrz 2012, 20:22; Temat postu: Re: Plus - naprawa gwarancyjna |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Van
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Konstancin-Jeziorna Rejestracja: 11 Mar 2009, Posty: 1772 Pomógł: 13
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|