|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 20:05
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
grzendi |
#598493 Wysłany:
16 Lip 2012, 12:43; Temat postu: Wymiana rury od pompy wodnej Punto II FL |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 04 Mar 2011, Posty: 13
|
Witam Mam otóż następujący problem, zauważyłem ostatnio że zostawia mój punciak dość spore plamy na asfalcie. Początkowo myślałem że to olej bo miska nie jest już pierwszej świeżości. Po zagłębieniu się w temat okazało się że to nie olej tylko płyn chłodniczy, który według wstępnych ustaleń wycieka z zardzewiałego spawu (mocowanie do silnika). Niestety jestem zmuszony to wymienić, wszystko byłoby fajnie gdyby nie fakt że muszę zrobić to sam bo mój znajomy mechanik ma kontuzję. Z tego co patrzyłem i słyszałem podobno nie jest to jakiś problem, czyli odkręcić mocowanie rury do silnika, odpiąć węże zamontować nową (oczywiście spuścić płyn) i po sprawie. Ja się aż tak na tym nie znam i nie chce całkowicie unieruchomić sobie auta, stąd moja prośba o pomoc - jak to ruszyć ? No i czy w ogóle dam rade ? Wychodzi na to że jest to ten element:  Pozdrawiam Grzesiek
|
|
Góra |
|
 |
|
|
marcin186 |
#598521 Wysłany:
16 Lip 2012, 16:01; Temat postu: Re: Wymiana rury od pompy wodnej Punto II FL |
|
 |
Moderator |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Pyrlandia/PO Rejestracja: 31 Lip 2008, Posty: 3527 Pomógł: 22
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|