|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 09:01
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Mr.Rockford |
#60462 Wysłany:
04 Lis 2007, 16:30; Temat postu: jak sprawdzić termostat i inne rzeczy? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Bielsko-Biała Rejestracja: 21 Maj 2007, Posty: 30
|
Witam jak w temacie? Może tu uzyskam odpowiedź na moje problemy.Za wszystkie odpowiedzi będę wdzięczny.
Mechanik powiedział że przed robieniem upg trza sprawdzić termostat jeśli jest uszkodzony jak go sprawdzić?We wężu od pokrywy zaworów mam biały nalot, na korku od oleju miałem czasami kawę inkę, a jak podmuchałem do otworu to widziałem biały nalot i dymi teraz jakby mniej na biało, szczela z rury. Na biegu jałowym od uruchomienia(nie wiem może miałem włączyć ogrzewanie i wtedy sprawdzać) :
1 gorny wąż od chłodnicy zimny
2 dolny ciepły, a 2-wa od nagrzewnicy cieple
3 chlodnica zimna.
Po ponad 10 mni (tak na oko,nie liczyłem) górny wąż zaczął sie nagrzewać i chłodnica też, reszta węży była b.ciepła.Silnik sie nagrzał, chłodnica i wąż też, włączył sie wentylator. W zbiorniku płynu było pomiędzy min/max, a teraz jest minimalnie powyżej max. Jak powinno być z tymi wężami?
Autem jeżdże do pracy 10km i może jest niedogrzane, a i świece wymieniłem bo miała czarny nalot i nie paliła. Oleju ubywa, a wycieków nie widzę, jak mu przygazuje to na czarno dymi. Gdzie mogę sprawdzić to kompresją olejową tylko w asio czy gdzieś indziej i jaki mniej więcej jest koszt tego?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|