|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 09:53
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Autor |
Wiadomość |
orgazmorajder |
#531300 Wysłany:
22 Gru 2011, 00:40; Temat postu: Re: Strzelanie z wydechu i szarpanie na lpg |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: ED
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Czarnków / wielkopolskie Rejestracja: 20 Cze 2011, Posty: 278
|
nie wiadomo ile podziałaa ale tu chodzi oto aby zdiagnozować czy to napewno kable bo na nowych niecałe 2 tys zrobiłem wiec tu chodzi głównie o tania diagnoze jak bedzie oki to wtedy kupie komplet najdroższych kabli jakie znajde 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
speedo1990 |
#555097 Wysłany:
03 Mar 2012, 20:39; Temat postu: Re: Strzelanie z wydechu i szarpanie na lpg |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Nowy sącz Rejestracja: 17 Paź 2011, Posty: 21
|
Witam. ja też miałem problem z szczelaniem ale w gaźnik. Wymieniłem świece i przewody(kable ngk do gazu i świece denso). Przez jakieś tysiąc km było ok. I znowu to samo się działo. Kupiłem następny zestaw kabli i świec ( tym razem przewody magneti marelli i świece ngk) no i 100zł poszło. Chwilę było ok a później od nowa . Oczywiście na benzynie wszystko chodziło ładnie. Mierzyłem cewki tak jak pisało na forum. Wskazania nie odbiegające od ideału. Myślę pal licho pojadę na szrot i kupie cewki na podmiankę. I teraz autko śmiga  nawet się nie zająknie na gazie. Może to moje doświadczenie komuś się przyda . Pozdrawiam.
_________________ Fiat punto 1.1 sx
|
|
Góra |
|
 |
Swidru |
#608471 Wysłany:
30 Sie 2012, 13:51; Temat postu: Re: Strzelanie z wydechu i szarpanie na lpg |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Inny Fiat
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: HLX
Województwo: małopolskie [K]
|
Wygląda na to że udało mi się w końcu po 10k km naprawić problem z szarpaniem i strzelaniem, wystepowało w zakresie obrotów do 2000 powyżej tego progu nie było problemu, strasznie uciążliwe zwłaszcza w mieście. Mój samochód to fiat Siena 1.2 8V 73KM instalacja II gen. W momencie gdy zaczęło się szarpanie wymieniłem kable na NGK, nie pomogło wieć kupiłem jeszcze świece, specjalnie kupiłem sprawdzone, czyli takie jakich używałem wcześniej (Bosch Super4) 4 elektrodowe. Nic to nie pomogło, na innych cewkach ten sam problem. Problemem nie były cewki ani kable, okazało się że jednak świece. Pewnego dnia po długim czasie zebrałem się na kupno innych świec postawiłem na Denso, bardzo zachwalane na wielu forach, mają odstęp 0,9mm, cena bardzo niska 9zł szt. Problem już nie występuję, a ja jestem bardzo szczęśliwy, oby na jak najdłużej 
|
|
Góra |
|
 |
orgazmorajder |
#608528 Wysłany:
30 Sie 2012, 18:42; Temat postu: Re: Strzelanie z wydechu i szarpanie na lpg |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: ED
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Czarnków / wielkopolskie Rejestracja: 20 Cze 2011, Posty: 278
|
|
Góra |
|
 |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|